meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

"Παίζω άρπα Μόνο με τα Μάτια"!‏




Θεωρώ πως όταν η πρωτοτυπία συνδυάζεται με την κοινωνική προσφορά, τότε εκτός από το να μας κάνει εντύπωση, έχουμε και λόγο να τη στηρίξουμε!
Γι'αυτό και σας παραθέτω το μήνυμα που έλαβα από τον αγαπημένο συνεργάτη και φίλο Γεώργιο Κουρουπέτρογλου,, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών:
"Tο TEDxAthens Challenge, βραβεύει από φέτος μια πρωτότυπη και αξιόλογη δράση στο πλαίσιο του TEDxAthens conference. Στόχος του TEDxAthens Challenge είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει μια αξιόλογη πρωτοβουλία".

Το αποτέλεσμα της διπλωματικής εργασίας του Ζαχαρία Βαμβακούση (αποφοίτου του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών) είναι ένα μουσικό όργανο - το EyeHarp (ΜατοΑρπα) - για άτομα με σοβαρές κινητικές δυσκολίες (όπως τετραπληγία ή σύνδρομο εγκλεισμού) που μπορεί κανείς να το χειρίζεται μόνο με το βλέμμα ή κινήσεις του κεφαλιού. Η ΜατοΆρπα έχει ήδη επιλεχτεί από επιτροπή ανάμεσα στις 10 πιο αξιόλογες (από συνολικά 158) συμμετοχές.

Για να αναδειχτεί η πρωτοβουλία της ΜατοΆρπας (EyeHarp) μέσα από το συνέδριο TEDxAthens και να κερδίσει την στήριξη για περαιτέρω ανάπτυξη ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ. Η ψήφος των χρηστών από το διαδίκτυο (ως τις 25 Νοεμβρίου 2011) θα καθορίσει σε ποσοστό 50% ποιες 3 συμμετοχές θα παρουσιαστούν στο συνέδριο TEDxAthens στις 3 Δεκεμβρίου 2011. Εκεί το κοινό του συνεδρίου θα ψηφίσει την συμμετοχή που θα κερδίσει το βραβείο.

Για να ψηφίσεις την ΜατοΆρπα (EyeHarp) πάτα εδώ και μετά το κόκκινο κουμπί "Ψήφισέ την".


Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο όπου ο Ζαχαρίας παίζει μουσική κουνώντας μόνο τα μάτια του χρησιμοποιώντας το EyeHarp (ΜατοΑρπα).

Στην ιστοσελίδα του TEDxAthens μπορείτε να δείτε και τις υπόλοιπες 9 ιδέες που ανταγωνίζονται για το βραβείο του διαγωνισμού TEDxAthens challenge.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου