meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ 170 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ !





ΤΡΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΜΑΖΙ !

Το πρώτο τους φιλί που χρονολογείται από τον Ιούλιο του 1955," δίπλα στο ποτάμι ", αποτελεί μια απο τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους , θυμάται πενήντα επτά ολόκληρα χρόνια αργότερα , ο κ Ανδρέας Λάττας .Η σύζυγός του Μαρία στέκεται δίπλα του χαμογελαστη και συμπληρώνει πως ο ερχομός των παιδιών ολοκλήρωσε τη σχέση τους , γι αυτό και παραμένον πατρεμένοι πενήντα τέσσερα χρόνια αργότερα .


Ο κ Ανδρέας και η κυρία Μαρία είναι ένα απο τα τρία ζευγάρια που συνάντησε ο"Ε.Τ." στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου , προς τιμήν των ζευγαριών που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πενήντα χρόνια εγγαμου βίου .Τα τρία ζευγάρια μετρούν συνολικά 170 χρόνια !

Όταν η κ Μαρία ήταν ακόμη μαθητρια και ο κ Ανδρέας φαντάρος τα βλέμματά τους συνατήθηκαν και αποφάσισαν πως μαζί θα έκαναν οικογένεια.
"Είχα καλό σκοπό απο την πρώτη μέρα " αναφέρει χαμογελαστά ο κύριος Ανδρέας , ενώ η κ Μαρία θυμάται πως αυτό που επιθυμούσε ήταν να τον δεί έστω και για λίγο . " Τότε είχαμε υπομονή , το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να τον δώ και να με δεί . Τώρα δεν είναι έτσι . Κάποτε ήταν πιο αγνή η αγάπη ", προσθέτει . 
Όσο για την κρίση στις σύγχρονες σχέσεις , υποστηρζει πως "τώρα δεν έχουν υπομονή οι νέοι " .Θεωρώ πως φταίμε και έμεις που καλομάθαμε τα παιδιά μας . Με τη πρώτη παρατήριση του άντρα ή της γυναίκας τσακώνονται και χωρίζουν . Η αλήθεια είναι πως η ζωή είναι πιο απαιτητική και πρέπει οι νεότεροι να καταλάβουν οτι δεν συμβαδίζουν οι ανέσεις που είχαν μαθει
Η κ Χρυσούλα που διανύει το 57ο έτος εγγαμου βίου με τον άντρα της Νίκο Μπισκούλη , " αποκαλύπτει " το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο : " Όταν υπάρχει αγάπη και κατανόηση όλα ξεπερνιούνται "λέει και συνεχίζει : "Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή γιατι ο καθένας έχει τα ελλατώματά του " .
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κίμωνας Μαθιουδάκης , ο οποίος συμπληρώνει πενήντα εννέα χρόνια γάμου με την κ Ευδοξία ."Αυτό που χρειάζεται για την καλή συμβίωση είναι κατανόηση και αγάπη " μας λέει και ποζάρει ευτυχισμένος στο φωτογραφικό φακό μας .

Ο Δήμος Ιλίου αποφάσισε απο φέτος και κάθε χρόνο , να βραβεύει τα ανδρόγυνα που μπόρεσαν να αντέξουν στο χρόνο παρά τις δυσκολίες . "Όλα αυτά τα ζευγάρια ζούν ακόμα μαζί σε πείσμα των καιρών και της κρίσης.Θέλουμε πολλές οικογένειες και κυρίως οι νεότερες να πάρουν παράδειγμα , μιας και σημερα η ένταση , τα διαζύγια και το άγχος έχουν πολλαπλασιαστεί " λ΄΄εει στον "Ε.Τ." ο αντιδήμαρχος Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς , ενώ ο δήμαρχος κ Νίκος Ζενέτος , τονίζει πως " Δεν πρέπει να αφήσουμε να πρυτανεύσει οτι η φτώχεια φέρνει τη γκρίνια και η γκρίνια φέρνει τα υπόλοιπα ". Φέτος βραβεύθηκαν συνολικά 64 ζευγάρια .
Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" 15/02/2012
Άρθρο της δημοσιογράφου Αθηνάς Θωμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου