meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ 2012


Tο διάστημα από 10/5/2012 έως και 13/6/2012 ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» υπό το συντονισμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, πραγματοποίησε με δύο κινητές μονάδες δωρεάν δράσεις προληπτικής ιατρικής σε συνολικά 22 Δημοτικά σχολεία εκπαίδευσης του δήμου Ιλίου.
Από το σύνολο των 2.769 παιδιών / μαθητών που υποβλήθηκαν σε προληπτικό έλεγχο τα :
> 1355 (49%) ήταν αγόρια και τα
> 1414 (51%) ήταν κορίτσια

Ποσοστό 69% των παιδιών / μαθητών πραγματοποίησε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο , το 72% των παιδιών / μαθητών πραγματοποίησε προληπτικό οφθαλμολογικό έλεγχο ενώ το 78% των παιδιών / μαθητών πραγματοποίησε προληπτικό ακουολογικό έλεγχο.

ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ



Α) Προληπτική Οδοντιατρική Εξέταση

Σε ότι αφορά στα ευρήματα της προληπτικής οδοντιατρικής παρατηρήθηκε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών που υποβλήθηκαν σε οδοντιατρική προληπτική εξέταση αντιμετωπίζει προβλήματα τερηδόνας , μικρότερο ποσοστό παρουσιάζει ορθοδοντικά προβλήματα , ακολουθεί η ανάγκη για έμφραξη και εξαγωγή ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό μαθητών παρουσίαζε κατάγματα στα δόντια και παθολογική κατάσταση των ούλων.

Σε ποσοστό 26% των παιδιών / μαθητών διεγνώσθει τερηδόνα , το 15% παρουσίασε έμφραξη , το 5% τερηδόνα και έμφραξη , το 10% εξαγωγή ή απόπτωση , το 1% κάταγμα , το 2% παρουσίασε παθολογική κατάσταση ούλων ενώ το 25% ορθοδοντικά προβλήματα .


Β) Προληπτική Οφθαλμολογική Εξέταση

Η οφθαλμολογική προληπτική εξέταση που πραγματοποιήθηκε , δεν ανέδειξε ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα καθώς , όπως διαφαίνεται στο γράφημα 4 το μεγαλύτερο ποσοστό των εξετασθέντων μαθητών δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα στην όραση του.
Ποσοστό 20% των παιδιών εμφανίζουν μυωπία , ενώ μικρότερο ποσοστό 8% παρουσιάζει διάφορες παθήσεις των οφθαλμών όπως: αμβλυωπία, εξωφορια, ανεπάρκεια σύγκλισης, υπερμετρωπία, δυσχρωματοψία, στραβισμό.


Γ) Προληπτική Ακουολογική Εξέταση

Αντίστοιχα και κατά την ακουολογική προληπτική εξέταση ποσοστό 64% των μαθητών όπου υποβλήθηκαν σε ακουολογικο έλεγχο δεν εμφανίζουν παθολογικά ευρήματα , όπως απεικονίζεται στο παρακάτω γράφημα.
Μικρότερο ποσοστό των μαθητών ( 22% ) παρατηρήθηκε πως έχει βύσματα ώτων και χρήζει καθαρισμού από ειδικό.
Ακολουθούν με μικρότερο ποσοστό 10% τα παιδιά όπου έχουν υπερτροφικές αμυγδαλές και χρειάζονται παρακολούθηση και με ποσοστό 9% οι μαθητές όπου βρέθηκαν να παρουσιάζουν άλλες παθήσεις όπως: ρινίτιδα, διάφορες αλλεργίες, επιπεφυκίτιδα, ωτίτιδα.
Τέλος ποσοστό 1% του συνολικού αριθμού των παιδιών – μαθητών που εξετάστηκαν βρέθηκε πως δεν έχουν καλό επίπεδο ακοής καθώς πάσχουν από βαρηκοΐα και δεν ακούν σε συγκεκριμένες συχνότητες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου