meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΛΑΒΑΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


 Με την τιμή και λαμπρότητα που αρμόζει στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων ηρώων, γιορτάστηκε και φέτος η 68η θλιβερή επέτειος από το Ολοκαύτωμα της Βλαχέρνας Αρκαδίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούλιο του 1944.
            Στο χώρο του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης τελέστηκε Τρισάγιο και με την παρουσία στρατιωτικού αγήματος και φιλαρμονικής ορχήστρας, εκφωνήθηκε προσκλητήριο των πεσόντων που επισφραγίστηκε με την ομόφωνη ιαχή πλήθους κόσμου «ΑΘΑΝΑΤΟΙ».




   Στις επισήμως θεσμοθετημένες με σχετικό ΦΕΚ εκδηλώσεις, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Καράμπελας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής Αρκαδίας (Συ.Ριζ.Α.) κ. Ζαχαριάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ιλίου Αττικής και Πρόεδρος της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, η  Αντιδήμαρχος Τριπόλεως κα Μαρία Εικοσιδέκα, ο Αντιδήμαρχος Τριπόλεως κ. Ταλούμης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βλαχέρνας κ. Τάσος Τσαρουχάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Τριπόλεως κ. Δημήτριος Παυλής, εκπρόσωποι του στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι Αντιστασιακών οργανώσεων, αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι γειτονικών χωριών και Πρόεδροι και μέλη των Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων του χωριού και των γύρω περιοχών.

            Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και μετά από απόφαση των κατοίκων του χωριού, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλαχέρνας Τάσος Τσαρουχάς, απένειμε το λάβαρο του χωριού στον Βαγγέλη Αυγουλά Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου, δικηγόρο και επικεφαλή της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, τιμώντας την κοινωνική του δράση και σημείωσε ότι «ο κ. Αυγουλάς σε ηλικία μόνο 23ων ετών, με τη δύναμη ψυχής του αποδεικνύει καθημερινά, όπως το απέδειξε ανά τους αιώνες και η Βλαχέρνα μας στα δύσκολα, ότι μπροστά στα εμπόδια της ζωής κάποιοι άνθρωποι δεν κωλώνουν»!

            Εμφανώς συγκινημένος από την ανέλπιστη τιμή ο κ. Αυγουλάς, στο σύντομο χαιρετισμό του όρισε τον τότε αγώνα των Ελλήνων ηρώων κατά της κατοχής ως παράδειγμα για το σημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνουν καθημερινά οι Έλληνες εξ αιτίας της παρατεταμένης πολύμορφης κρίσης, ενώ συντάχθηκε με την πάγια διεκδίκηση όλων των παρευρισκομένων να διεκδικήσει η Πατρίδα μας την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

            Στο περιθώριο των εκδηλώσεων έλαβε χώρα και ιδιαίτερη συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Αντιδημάρχου Ιλίου και εκπροσώπου ΑμεΑ κ. Βαγγέλη Αυγουλά. Εξ άλλου οι δύο άνδρες διατηρούν φιλία εδώ και καιρό, αφού ο κ. Τατούλης είχε προλογίσει σε παρουσίαση βιβλίο στο οποίο συγγραφικά συμμετείχε και ο κ. Αυγουλάς, ενώ ο νεαρός δικηγόρος αποτέλεσε καινοτόμα βασικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου το 2010 στη σύνταξη του διοικητικού του προγράμματος προεκλογικά σε κοινωνικά θέματα και σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

            Ο κ. Τατούλης επαίνεσε τη νοικοκυρεμένη οικονομική διαχείριση της Δημοτικής Αρχής που έχει φέρει αποθεματικό εκατομμυρίων ευρώ σήμερα στο Δήμο Ιλίου, καθώς και την αποφασιστικότητα του Αρκά Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου να δώσει απόλυτη προτεραιότητα σε δομές και δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής και διορατικά να έχει χτίσει στο Ίλιον ένα ισχυρό ανάχωμα προ κρίσης για όσους το έχουν σήμερα πραγματικά ανάγκη.
            Επίσης, έκανε διεξοδική αναφορά σε δύο μεγάλα έργα που θα γίνουν έως το τέλος του 2012 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανεβάζοντας κατά πολύ το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών, ήτοι στο Ηλεκτρονικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (e-ΚΕΠ) και στην πλήρη καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών πολιτών και Περιφέρειας καταπολεμώντας παράλληλα μ’αυτόν τον τρόπο και κάθε υποψία διαφθοράς.

            Ο κ. Αυγουλάς τόνισε τη σημασία της προσβασιμότητας στο δομημένο χώρο αλλά και σε κάθε ηλεκτρονική ιστοσελίδα και υπηρεσία υπέρ των ΑμεΑ, κανόνας που παραβιάζεται σωρηδόν καλώντας τον κ. Τατούλη να καταστήσει συνείδηση στην Περιφέρεια του την καθολική αρχή του Σχεδιασμού Για Όλους, ενώ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη δημόσια στήριξη του στον αγώνα των ΑμεΑ κατά των περικοπών των προνοιακών επιδομάτων και για μη επιβολή οικονομικών κριτηρίων στις κοινωνικές παροχές.
 
            Η συνάντηση τελείωσε με τον Πέτρο Τατούλη να στοιχηματίζει με τους συνεργάτες του για το χρονικό περιθώριο που θα χρειαστεί ο Βαγγέλης Αυγουλάς ώστε να καταφέρει να οδηγήσει αυτοκίνητο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου