meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CRASH ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΟΛΙΚΗΣ ΡΗΞΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

ΘΕΜΑ: Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά Christine Lagarde, Angela Merkel, Wolfgang Schäuble,  José Manuel Barroso, Herman Van Rompuy

Το Crash πιστοποιώντας για μία ακόμη φορά, έμπρακτα , πως είναι ένα περιοδικό κοινωνικής πατριωτικής παρέμβασης και ολικής ρήξης με το κατεστημένο, στο τεύχος Ιουλίου που κυκλοφορεί την Παρασκευή (13/7), παίρνει την πρωτοβουλία να στείλει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τους επικεφαλής της κατοχικής Τρόϊκας.
Την Λαγκάρντ, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε ,τον Μπαρόζο και τον Ρομπάι. Ώστε να δικαστούν -όπως αρμόζει από το διεθνές δίκαιο-για το ανθρωπιστικό έγκλημα που συντελείται- με δική τους υπαιτιότητα- από τον Απρίλιο του 2010 στη χώρα μας και που έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική γενοκτονία του λαού των Ελλήνων.
Καλεί δε κάθε πατριώτη, αλλά και κάθε ανθρωπιστή – δημοκράτη όπου γης να συνυπογράψει την μηνυτήρια αναφορά ,δίνοντας  σε ολόκληρο τον κόσμο, μήνυμα αντίστασης κατά του απάνθρωπου οικονομικού ολοκληρωτισμού των τοκογλύφων.
Γράφει το Crash στον πρόλογο που προηγείται του κειμένου της μηνυτήριας αναφοράς:
Μην καταδέχεσαι  να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω."
O Καζαντζάκης στην «Ασκητική» του δείχνει το δρόμο… Όπως και ο καταστατικός χάρτης της χώρας, που ορίζει στο ακροτελεύτιο άρθρο του πως η « τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων…».
Έτσι σκεφτήκαμε και είπαμε να αντιδράσουμε εμπράκτως .Μήπως και καταφέρουμε να αναστείλουμε αυτή την γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του λαού μας.
Γιατί τι άλλο από γενοκτονία και ανθρωπιστικό έγκλημα είναι όσα βιώνουμε,από κείνο το μοιραίο πρωϊνό της 20ης Απριλίου του 2010 και το προδοτικό διάγγελμα του Καστελλόριζου, με το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε στην κοιτίδα της Δημοκρατίας τον Δούρειο Ίππο του μνημονίου.
Άνοιξε την Κερκόπορτα του Μνημονίου και εισέβαλαν ως απόλυτοι κυρίαρχοι οι Τροϊκανοί κατακτητές και οι Ταλιμπάν της παγκόσμιας τοκογλυφίας.
…Και έκτοτε οι Έλληνες –τεχνηέντως λοιδορούμενοι και χλευαζόμενοι παγκοσμίως-γίναμε τα πειραματόζωα μιας ανελέητης εξουσίας, που θέλει να εξαφανίσει από προσώπου γης κάθε έννοια Δικαίου και ανθρώπινου δικαιώματος. Ακόμα και αυτή την έννοια της εθνικής υπόστασης. Να  ξεχαρβαλώσει τις εργασιακές σχέσεις και να καταργήσει στην πράξη το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας, οδηγώντας το λαό στην απόγνωση, την εξαθλίωση και τελικά στο φυσικό του θάνατο…
Μας βάλανε στην κλίνη του Προκρούστη και κάθε μέρα κόβουν κομμάτια τη ζωή μας…
Πρέπει όμως να καταλάβουνε τα πτωματοφάγα όρνεα – και ο κόσμος όλος- πως δεν έχουν να κάνουν με ψοφίμια… Αλλά με ένα λαό που ξέρει να υπερασπίζεται την ιστορία του και τα δικαιώματα του…
Γι΄ αυτό και αποφασίσαμε να καταγγείλουμε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τη Λαγκάρντ, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε, τον Μπαρόζο και τον Ρομπάϊ. Ως εισβολείς και αυτουργούς της γενοκτονίας εν καιρώ ειρήνης και του ανθρωπιστικού εγκλήματος που συντελείτε σε βάρος μας…
Για τους ντόπιους «Εφιάλτες»-συνεργούς τους, δεν είναι της ώρας… Προέχει η κοινωνική συνοχή μας. Γι αυτούς, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…
Στην μηνυτήρια αναφορά, η οποία συντάχθηκε με την πολύτιμη βοήθεια του  Συνταγματολόγου κ. Κώστα Χρυσόγονου, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του τμήματος Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  πρώτοι βάλαμε την υπογραφή μας οι άνθρωποι του «Crash»: ο Γιώργος Τράγκας, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο Παναγιώτης Τζένος και ο Αντώνης Πρέκας.
Ολόκληρο το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς προς τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού CRASH το οποίο θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 13/7. Ταυτόχρονα το κείμενο στα ελληνικά και στα αγγλικά θα αναρτηθεί και στην διεύθυνση www.facebook.com/giorgostragas προκειμένου όποιος συμφωνεί και θέλει, να μπορεί να προσυπογράψει την προσφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου