meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΚΙΛΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

Τετρακόσια πενήντα κιλά φρέσκα ψάρια διανεμήθηκαν δωρεάν σε άπορες οικογένειες και σε ναούς στο Δήμο Ιλίου την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012, στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

            Χάρη στα άμεσα κοινωνικά αντανακλαστικά του Λιμεναρχείου Πειραιά και την αξιέπαινη προσωπική ευαισθησία του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοιάρχου κ. Ιωάννη Μπατσολάκη, 450 κιλά φρέσκα ψάρια διανεμήθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου σε συμπολίτες μας που παλεύουν ακόμη και για τα στοιχειώδη της καθημερινής τους επιβίωσης, ενώ στηρίχτηκαν και τα συσσίτια των ιερών ναών του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παλατιανής απ’όπου σιτίζονται καθημερινά περίπου 200 άτομα.

            Οικογένειες με ανήλικα παιδιά και πενιχρό εισόδημα, χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι με μηδενικά εισοδήματα και ανάπηροι με κομμένα τα προνοιακά τους επιδόματα, ειδοποιούνταν από ομάδα υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ενώ άλλοι ομάδα από το προσωπικό συσκεύαζε κατόπιν σχετικών ελέγχων με προσοχή και ασφάλεια σε σακούλες τα ψάρια και τα διένειμε δωρεάν στους δικαιούχους των προγραμμάτων σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου της Κοινωνικής Υπηρεσίας.





Τίποτα δε θα μπορούσε να είχε γίνει όμως χωρίς την άμεση κινητοποίηση και εθελοντών, καθώς και εάν οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας δεν είχαν υπερβάλει εαυτόν και ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δεν είχε συντονίσει ο ίδιος προσωπικά και από την πρώτη στιγμή το όλο εγχείρημα μαζί και με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Βαγγέλη Αυγουλά.
Αποφασιστική και η βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, της Δημοτικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

            Πρώτος εθελοντής και παράδειγμα για την τοπική κοινωνία του Ιλίου ο Δήμαρχος κ. Νίκος Ζενέτος, που βοήθησε το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» να συσκευάσει και να διανείμει κατοίκων δέματα με τρόφιμα σε δεκάδες συμπολίτες μας που για λόγους υγείας δε μπορούν να μετακινηθούν.
Με έκπληξη και θαυμασμό οι ωφελούμενοι αντίκριζαν τον κ. Ζενέτο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποστήριξης αυτής της σπάνιας κοινωνικής δράσης.

Άλλη μια κίνηση ουσιαστικής Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Ιλίου που έτυχε επαίνων και από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου