meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΕΓΙΝΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ


Αγιασμό για τα μουσικοχορευτικά της τμήματα και τα υπόλοιπα πολιτιστικά και ψυχαγωγικά της προγράμματα τέλεσε το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 η Ένωση Κρητών Ιλίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιότατου κ. Αθηναγόρα.

            Το Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών Ιλίου όμως φέτος, αποφάσισε για τα μέλη του συλλόγου που απολαμβάνουν εντελώς δωρεάν κάθε δράση της Ένωσης, να βάλει ένα συμβολικό αντίτιμο: ένα πακέτο τροφίμων μακράς διάρκειας και ότι άλλο μπορούσε ο καθένας από το υστέρημα του, συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου! Περίπου 400 κιλά τρόφιμα παρέδωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Στέλιος Μπουρδάκης εκ μέρους του Δ.Σ. στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλη Αυγουλά, ενώ οι Κρήτες που κατοικούν στο Ίλιον δήλωσαν πως θα κορυφώσουν τη χειρονομία τους στις 6 Οκτώβρη 2012, όπου από τις 09:00 έως τις 17:00 στο Δημαρχείο Ιλίου η Κοινωνική Υπηρεσία κάνει κάλεσμα αλληλεγγύης διοργανώνοντας εκστρατεία συλλογής τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καλώντας όποιον μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τις 200 περίπου οικογένειες που ενισχύονται κάθε μήνα από το Δήμο και που ολοένα και αυξάνονται.




            «Το Κρητικό Πέλαγος έγινε σήμερα θάλασσα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και το κύμα της προσφοράς αγκάλιασε στο Ίλιον όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη», σημείωσε σε μήνυμα του για την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, συγχαίροντας τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών Ιλίου για αυτήν την πρωτοβουλία.
«Απέναντι στην οικονομική, πολιτισμική και κοινωνική κρίση, εδώ στο Ίλιον βάζουμε τους έφηβους Κρήτες λυράρηδες και λαουτιέρηδες, τα παιδικά χορευτικά τμήματα, τα δωρεάν μουσικοχορευτικά μαθήματα για τους ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας που προσφέρει η Ένωση Κρητών Ιλίου», σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος.

            Από πλευράς τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, στάθηκαν στην πρωτοφανώς αγαστή μεταξύ τους συνεργασία από τις αρχές του 2011, ώστε όλοι οι ωφελούμενοι στο Ίλιον να βοηθιούνται από μια πηγή βοήθεια και μόνο, ακινητοποιώντας με τη μηχανογράφηση που υπάρχει, την ηλεκτρονική διασύνδεση Μητρόπολης και Κοινωνικής Υπηρεσίας και τα δικαιολογητικά που ζητούνται τους επίδοξους εκμεταλλευτές της κοινωνικής αρωγής και της ευαισθησίας των πολιτών.
            «Χάρη στην εξ αρχής έμπρακτη διάθεση συνεργασίας όλων των κοινωνικών φορέων στο Ίλιον, με την έρευνα και τις διασταυρώσεις στοιχείων που γίνεται και τη μηχανοργάνωση που στήσαμε, μπορούμε και στεκόμαστε σήμερα μπροστά σας καθάριοι και περήφανοι και σας διαβεβαιώνουμε ότι κάθε σταγόνα, κάθε σπυρί και κάθε ψίχουλο προσφοράς των τροφίμων που δωρίσατε θα πιάσει τόπο και θα πάει σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη, γιατί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου συντονίζει και εφαρμόζει μια δίκαιη, διαυγή και οργανωμένη διαδικασία παροχής βοήθειας που βελτιώνεται μέρα με την ημέρα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των άπορων συμπολιτών μας», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Διαύγειας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Αυγουλάς στην ομιλία του στους παρευρισκομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου