meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ

Ο Γολγοθάς του Ανδρέα Μπάρκουλη δεν έχει τελειωμό! Ο 76χρονος ηθοποιός νιώθει ανήμπορος έχοντας να αντιμετωπίσει ένα βουνό από προβλήματα, τα οποία καθημερινά γίνονται ολοένα και πιο έντονα, ολοένα και πιο αξεπέραστα. Καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι, κοιτάζει με απλανές βλέμμα τον 11χρονο γιο του Νικόλα και δακρύζει. Στο πλευρό του στέκεται πάντα η σύζυγος και φύλακας-άγγελός του Μαρία, αλλά κι εκείνη το τελευταίο διάστημα έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. «Μας έχουν πνίξει τα χρέη! Η κατηφόρα μας ξεκίνησε το καλοκαίρι με τη δύσκολη εγχείρηση που έπρεπε να κάνω γιατί διέτρεχα μεγάλο κίνδυνο. Για να τα βγάλουμε πέρα δανειστήκαμε χρήματα και όλο αυτό μας έβγαλε εκτός προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα να χρωστάμε ενοίκια. Χρωστάμε ακόμη και στο φαρμακείο που μας προμηθεύει τα φάρμακα του Ανδρέα, τα οποία είναι πάρα πολλά και πανάκριβα» εξομολογείται στην «Εspresso» η Μαρία Μπάρκουλη.

Δεν είναι λίγες οι στιγμές που από το μυαλό της Μαρίας περνάνε άσχημες σκέψεις... Ειδικά όταν συχνά ακούει τον σύζυγό της να της λέει με τρεμάμενη φωνή: «Οταν πεθάνω πώς θα ζείτε με τον Νίκο; Αφού και τώρα που ζω μας έχουν εγκαταλείψει όλοι, φαντάσου τι θα γίνει τότε». Αυτό όμως που την κρατάει στη ζωή και σφίγγει τα δόντια για να τα βγάλει πέρα -για μία ακόμη φορά από την εποχή που ένωσε τη ζωή  της με τον λατρεμένο από πολλές γυναίκες ηθοποιό- είναι το βλαστάρι τους, ο Νικολάκης, που φέτος τελειώνει το Δημοτικό και έχει ανάγκη τη στήριξη των γονιών του. «Ο Νίκος είναι ένα πολύ πληγωμένο παιδί που ζει μέσα στην ανασφάλεια. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να νιώθει ένα παιδί που έβγαλε το καλοκαίρι με τη μάνα του στο νοσοκομείο, τον πατέρα του στο γηροκομείο, ζώντας με μεγάλες στερήσεις ακόμη και ως προς τα βασικά;» αναρωτιέται η ίδια.

Πριν από λίγες μέρες η Μαρία Μπάρκουλη ενημέρωσε με τον πιο ευγενικό τρόπο τους φίλους της στο Facebook για το επικείμενο... ξεσπίτωμά τους: «Φίλοι μου, σε λίγες μέρες ανοίγει το “Σπίτι του ηθοποιού”. Εκεί θα μένουμε πλέον εγώ και η οικογένειά μου. Παρακαλώ θερμά, όποιος γνωρίζει κάποιον ηθοποιό που αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγης να επικοινωνήσει μαζί μου σε μήνυμα για να μπορέσουμε να τον φιλοξενήσουμε εκεί. Θα τα καταφέρουμε, αρκεί να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Ευχαριστώ».


Η Αννα Φόνσου προσφέρει στέγη στο «Σπίτι του ηθοποιού»

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Αννα Φόνσου ύστερα από πολλά χρόνια προσωπικού αγώνα θα εγκαινιάσει την περίοδο των γιορτών «Το σπίτι του ηθοποιού» προκειμένου να φιλοξενήσει ανθρώπους που πρόσφεραν στον πολιτισμό και σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης και επιβίωσης γενικότερα. «Η Αννα στέκεται πάντα στο πλευρό μας και μας βοηθάει με κάθε τρόπο. “Μη στενοχωριέστε, θα ανοίξει το σπίτι και οι πρώτοι κάτοικοι θα είστε εσείς” μας είπε μόλις πληροφορήθηκε τα προβλήματά μας» αποκαλύπτει η κ. Μπάρκουλη και συμπληρώνει σε δραματικό τόνο: «Ξεριζωνόμαστε!» Ωστόσο ο φύλακας-άγγελος του Ανδρέα Μπάρκουλη, παρ’ ότι αισθάνεται μεγάλο άγχος και ανησυχία για το αύριο, δεν χάνει το κουράγιο της και τα βράδια με... δανεικό Internet (από το laptop μιας καλής γειτόνισσάς της που τους συμπαραστέκεται) στέλνει μηνύματα αγάπης και αισιοδοξίας στον μοιραίο άντρα της ζωής της: «Αφιερωμένο στον Ανδρέα μου! Υπάρχουν άλογα που συνεχίζουν να καλπάζουν ακόμη και όταν είναι ξαπλωμένα στο χορτάρι. Καληνύχτα!»


Υστατη προσπάθεια για τη σωτηρία του

Tο δράμα του Ανδρέα Μπάρκουλη -μέσω των ρεπορτάζ που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί στην «Espresso»- φαίνεται πως έχει συγκινήσει κάποιους συνανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους είναι και γνωστοί τραγουδιστές. Σύμφωνα μας όσα μας αποκάλυψε ο οικονομικός σύμβουλος πολλών δημοφιλών καλλιτεχνών Τάσος Γιωτάκος, «πρόκειται κυρίως για τραγουδιστές της νέας γενιάς που είναι θαυμαστές του πρωταγωνιστή και επιθυμούν να συνεισφέρουν με τον οβολό τους, χωρίς να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους, ως ύστατη προσπάθεια για να μην πραγματοποιηθεί η έξωση από το σπίτι του». Ο λογαριασμός στον οποίο θα κατατεθούν τα χρήματα από τους εν λόγω τραγουδιστές, αλλά και απ’ όσους το επιθυμούν να πράξουν το ίδιο, είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας. Να συμπληρώσουμε ότι ο Λευτέρης Πανταζής πριν από λίγο καιρό στήριξε με τον δικό του τρόπο την οικογένεια Μπάρκουλη προσφέροντας ένα ποσό για τα έξοδα του Νικολάκη στο σχολείο. Επίσης, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος έχει ήδη στείλει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι του ηθοποιού. Εξάλλου, όπως πληροφορηθήκαμε, τη Δευτέρα -διά του αντιδημάρχου Βαγγέλη Αυγουλά που είναι αρμόδιος για την κοινωνική πολιτική του δήμου- θα έχει και πάλι επαφή μαζί του με νέα αποστολή βοήθειας, η οποία θα περιλαμβάνει και όλα τα φάρμακα που λαμβάνει ο πρωταγωνιστής για τα πάμπολλα προβλήματα της υγείας του.


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

24/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου