meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΙΛΙΟΝ-Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΙΣΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

          Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα αγάπης του Δήμου Ιλίου, όπου μικροί και μεγάλοι κατέκλισαν το Δημαρχείο από το πρωί του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου 2012, φέρνοντας παιχνίδια για τα παιδιά που οι οικογένειές τους δοκιμάζονται και δεν μπορούν να τους τα προσφέρουν.
Χιλιάδες παιχνίδια, πολλά από αυτά καινούργια, συγκεντρώθηκαν δίνοντας τη χαρά και την ικανοποίηση της προσφοράς στα παιδιά, που μαζί με τους γονείς τους προσέφεραν τα παιχνίδια που τους περίσσευαν για να τα δώσουν σε άλλα παιδιά και διδάχθηκαν έμπρακτα το μάθημα της αγάπης και αλληλεγγύης.
Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις παιδιών που εξέφρασαν την επιθυμία να αποχαιρετίσουν τα παλιά τους παιχνίδια, παίζοντας λίγο ακόμη με αυτά ή να κάνουν μια τελευταία βόλτα με το παλιό τους ποδήλατο πριν το δώσουν, εμμένοντας στην απόφαση να τα χαρίσουν. Συγκινητική ήταν και η περίπτωση του παππού που με τον νεογέννητο εγγονό στην αγκαλιά, μαζί με ολόκληρη την οικογένεια, προσέφερε πολλά καινούργια παιχνίδια γιορτάζοντας τον ερχομό του. 
Εργαζόμενοι και εθελοντές του Δήμου Ιλίου έγιναν και εκείνοι παιδιά κατά τη διαδικασία συλλογής και διαλογής παιχνιδιών, ενώ ικανοποίηση εισέπραξαν από τα χαμόγελα, τη διάθεση και την προσφορά αγάπης κατά τη διάρκεια διανομής τους την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 στα παιδιά που οι οικογένειές τους πλήττονται από την οικονομική κρίση.

            Επί ώρες την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς ντυμένος Άγιος Βασίλης, μοίραζε σε εκατοντάδες παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών και σε εκπροσώπους παιδικών ιδρυμάτων τα δώρα και τα παιχνίδια που είχαν συλλεχθεί χάρη στους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας.
            Γονείς με δάκρυα χαράς στα μάτια παραλάμβαναν τις σακούλες με τα δώρα, ανακουφισμένοι που θα μπορούν να πουν σε λίγες μέρες στα παιδιά τους πως ο Άγιος Βασίλης ήρθε και στο δικό τους σπίτι παρά την κρίση και τις στερήσεις.
            Πολλά μικρά παιδιά κατέκλυσαν παράλληλα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου βγάζοντας φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη και παίζοντας συνεχώς με τα νέα τους δώρα!

            «Ντύθηκα Άγιος Βασίλης και συντονίζω όλες αυτές τις δράσεις τόσον καιρό, γιατί νιώθω ηθικό μου χρέος και ιερό μου καθήκον να υπηρετώ την παιδική ψυχή και προσεύχομαι στο Θεό να μου δίνει δύναμη και διεξόδους να το κάνω για πάρα πολλά χρόνια ακόμη», δήλωσε πνιγμένος στις αγκαλιές των παιδιών ο μεταμφιεσμένος Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Βαγγέλης αυγουλάς ευχόμενος σε όλους σας «Καλά Χριστούγεννα»!

            Ο συγκεκριμένος Άγιος Βασίλης, δε θα μπορούσε όπως βλέπετε και σε σχετική φωτογραφία, να μη δώσει και δώρο στον «αυτοδιοικητικό του πατέρα» όπως μας είπε, Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο, αλλά και περίπου 100 κιλά τρόφιμα για τα συσσίτια της Εκκλησίας της Παναγίας της Παλατιανής υπέρ των περίπου 150 απόρων συμπολιτών μας, ποσότητα που αγοράστηκε με ιδίους πόρους του Δήμου Ιλίου, όπως και άλλοι περίπου 10 τόνοι τρόφιμα που προσφέρθηκαν εκείνη την ημέρα σε 400 οικονομικά αδύναμες οικογένειες για να στρώσουν όλοι Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι και αυτές τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου