meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

                                               
EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ


                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την ενίσχυση της επικοινωνίας, της αλληλεπίδρασης και της αλληλοϋποστήριξης πολιτών με αναπηρία, ο Δήμος Ιλίου προχωρεί στην επέκταση των προγραμμάτων που λειτουργεί στο Κέντρο ΑμεΑ (Ίου 3 & Πολυτέκνων Ζ.Πηγή), παρέχοντας θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, βασισμένες στις επιστημονικές γνώσεις εξειδικευμένων φυσικοθεραπευτών και στη βιωματική εμπειρία των ΑμεΑ. Συμμετέχετε κι εσείς στο Κέντρο ΑμεΑ του Δήμου Ιλίου και στη διαμόρφωση των ως άνω προγραμμάτων, συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο και καταγράφοντας τις ανάγκες σας και τις προτάσεις σας για την λειτουργία του κέντρου! Η νέα ομάδα θεραπευτών και πολιτών με αναπηρία που συνεισφέρει στην λειτουργία του Κέντρου ΑμεΑ, υπό την αιγίδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, θα διαβάσει προσεκτικά κάθε πρόταση και θα προσαρμόσει τις υπηρεσίες στις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρία.
Τα προγράμματα απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά, ιδίως σε ανθρώπους με παραπληγία, τετραπληγία, ημιπληγία ή άλλη παράλυση, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυϊκές και άλλες παθήσεις.

Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, μπορείτε να απευθύνεστε και στον υπεύθυνο υπάλληλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου κ. Δημήτρη Αμπατζή, καθημερινά 08.00-13.00. Τηλ.: 213-2030-036 , e-mail: dabagis@ilion.gr , φαξ: 210-2696-898

                                       
Διεύθυνση
Κοινωνικών Υπηρεσιών
και Υγείας

Ταχ.Διεύθυνση : Νέστορος 101 , Τ.Κ 13122
Πληροφορίες : Αμπατζής Δημήτρης
Τηλ : 213 2030036
Fax : 210 2696898
Εmail : koinoniki@ilion.gr


                                        ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ


Οι παρακάτω ερωτήσεις στοχεύουν στον προσδιορισμό των αναγκών των ατόμων με κινητικά ή άλλα προβλήματα και την κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία του Κέντρου ΑμεΑ. Του Δήμου Ιλίου.

Ονοματεπώνυμο:
Διεύθυνση Κατοικίας:
Τηλ. Επικοινωνίας:
e-mail:

1. Ηλικία; Ηλικία απόκτησης αναπηρίας; ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
2. Σε τι χώρο έλαβε μέρος η αποκατάστασή σας;
Νοσοκομείο; …………………………………………………………………….
ΦΙΑΠ Νοσοκομείου;…………………………………………………………….
Κέντρο αποκατάστασης στην Ελλάδα;………………………………………….
Κέντρο Αποκατάστασης στο εξωτερικό;………………………………………..
Άλλο; ……………………………………………………………………………

3. Χρησιμοποιείτε αμαξίδιο; ……………………………………………………...
Αν όχι, πως μετακινείστε; ……………………………………………………...
4. Χρειάζεστε υποστήριξη από άλλο άτομο στην καθημερινότητά σας; (επιλέξτε και περισσότερα από ένα)
Χρειάζομαι βοήθεια όλη μέρα …………………………………………………
Κάποιες ώρες …………………………………………………………………...
Χρειάζομαι βοήθεια σε προσωπική υγιεινή ……………………………………
Χρειάζομαι βοήθεια / συνοδεία σε κοινωνικές υποχρεώσεις
5. Αν χρειάζεστε υποστήριξη, έχετε προσλάβει άτομο για αυτόν το λόγο ή εξυπηρετείστε από μέλη της οικογένειας; …………………………………………….………………………………………………………………………………………………………………………..
6. Αντιμετωπίζετε προβλήματα με κατακλίσεις; Πως τις αντιμετωπίζετε; ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
7. α): Υπάρχει Ιατρός που σας παρακολουθεί; …………………………………………………………………………………..
β): Υπάρχει θεραπευτής που σας παρακολουθεί;
…………………………………………………………………………………..
8. Έχετε καταφύγει σε εναλλακτικές θεραπείες; …………………………………...
Ποιες; …………………………………………………………………………….
Είχαν αποτέλεσμα κατά τη γνώμη σας; …………………………………………
……………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………
9. Έχετε οικονομικές απολαβές λόγω αναπηρίας;
Ναι;
Όχι;
Καλύπτουν τις ανάγκες σας; ……………………………………………………
Συμπληρώνουν άλλα μέλη της οικογένειας τις οικονομικές σας ανάγκες;
…………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………..
10. Πόσο συχνά βγαίνετε για οποιονδήποτε λόγο (υποχρέωση ή διασκέδαση);
……………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………..
Ποιοι λόγοι σας περιορίζουν;
……………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………..
11. Ποιες ανάγκες σας θα θέλατε να καλύψουμε μέσω του Κέντρου ΑμεΑ;
………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………

Ανοιχτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Κάρολο Παπούλια

Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια. Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ έπειθαν τα λόγια. Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροιδεύουν.
Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα, μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου.
Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου. Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο..
Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου, ΔΕΝ πραγματοποιήσατε.
Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ. κ. Πρόεδρε, όταν επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος..
Ξεγελάσατε όλοι σας, τόσα χρόνια τους Έλληνες, με χάντρες σαν να ήταν ιθαγενείς. Εξασφαλίσατε τη σιωπή και τη συναίνεσή τους με λίγα ψίχουλα, από τον κρατικό κορβανά, ως μισθό σε διορισμένους στο δημόσιο, με ελάχιστα χρήματα ως επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν απλά και μόνο για την επιχορήγηση (για την οποία πάρθηκαν και οι απαραίτητες μίζες), με επιδόματα και παροχές που προέρχονταν από τα δάνεια που καλούνται να πληρώσουν τώρα κ.α. Υπήρχε περίπτωση διαφορετικά, να μην πάρουν με τις πέτρες, βουλευτή - υπουργό, που ενώ δεν είχε δεύτερο παντελόνι να φορέσει, πριν ο ελληνικός λαός του κάνει την τιμή να τον εκλέξει, αρκούσαν λίγα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, για έπαυλη δίπλα στην Ακρόπολη; Ή μήπως θα γλίτωνε ο ανεπάγγελτος, πρώην ζιγκολό, όταν θα μετατρεπόταν σε έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ευρώπη; Θα γινόταν ποτέ, κάποιος υπουργός, σε υπουργείο, του οποίου οι αποφάσεις θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πεθερικών του (!) ή θα χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα τις δραστηριότητες της μητέρας του και δε θα άνοιγε ρουθούνι; Ή θα επιτρεπόταν να γεμίζουν οι καταθετικοί λογαριασμοί των επιχειρηματιών – αφεντικών σας, μόνο και μόνο για τη ''φροντίδα'' της επανεκλογής σας;
Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αν δεν ήσασταν συμμέτοχος, ήσασταν απλός παρατηρητής. Και τα δύο, εκ του αποτελέσματος, κρίνονται ως πράξεις προδοσίας. Έτσι το βλέπω πιά, Κάρολε...
Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες, να ελαφρύνετε εαυτόν, από τις αμαρτίες του παρελθόντος (από το ''δάνειο'' του ''κωλόσπιτου'' της Εκάλης, μέχρι τη σημερινό ''τουμπεκί'' στο ξεπούλημά μας και τη νέα Κατοχή). Θα μπορούσατε να γίνετε Κάρολε, πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού, αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η ''κυβέρνηση''. Αν είσασταν μ εμάς κι όχι μ αυτούς. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας, εξηγώντας με διάγγελμα τους λόγους. (Εσείς οι λακωνικοί Δωριείς, γνωρίζετε τον τρόπο να είστε σαφείς...)
Τότε, μάλιστα, θα αξίζατε με χίλια, ένα νέο γύρο με τσίπουρα..
ΥΓ 1 Μαθαίνω, δεν περνάς καλά τελευταία, χτύπησαν το σπίτι σου (επανέρχομαι στον ενικό, αυτά δεν λέγονται σε πληθυντικό) στην Ασκληπιού, πάνω από 30 αναρχικοί. Τις προάλλες σε γιουχάρισαν άγρια στην παρέλαση και στα Θεοφάνεια.. Σε αποκάλεσαν προδότη. Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ.. Και πεινάει πολύ.. Και η αδικία δεν αντέχεται. Θάρθουν και χειρότερα, αν δεν κάνεις κάτι.
ΥΓ 2 Με θλίβει πραγματικά η εικόνα σου σήμερα... Έχω ακόμη τις φωτογραφίες μας στα Γιάννενα, σ εκείνο το γεύμα, μετά από μια συνέντευξη, που μας είχες καλέσει με το συνεργείο της ΕΡΤ, όταν σε απαθανάτιζε ο φακός, να κυνηγάς την τρίχρονη κόρη μου, για να την πείσεις να φάει. Θυμάμαι ακόμη, εκείνον τον πυροβολισμό, για ένα...κυκλάμινο.
Πού πήγε το χιούμορ σου, η επαναστατικότητά σου, αυτό το ''μέσα σε όλα'' που είχες, η εκπληκτική επαφή σου με τον κόσμο, αυτή η ..ψαγμένα κοσμοπολίτικη συμπεριφορά, που σε ξεχώριζε από τους υπόλοιπους ξελιγωμένους Πασοκάνθρωπους, από το κοπάδι με τους βλαχοδήμαρχους, που το έπαιζαν παράγοντες της Αλλαγής; Σου έλεγα τότε, ότι
μου θυμίζεις στο προφίλ τον Μάρλον Μπράντο στην ''Ανταρσία'' και γέλαγες..
Ακόμη Κάρολε, μου τον θυμίζεις,
αλλά στον ''Νονό''...
Σεμίνα Διγενή

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ " : ΑΛΜΥΡΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ!!





Μια συνταγούλα που χρειάζεται λίγη προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα της θα σας καταπλήξει!!! Καλέστε λοιπόν τα αγαπημένα σας πρόσωπα για ένα γεύμα και όταν έρθουν πείτε τους πως βαρεθήκατε να μαγειρέψετε και ότι θα τους κεράσετε καραμέλες!! Θα απογοητευτούν αλλά για λίγο γιατί μόλις τις δουν δεν θα το πιστεύουν!! Για να ξεκινήσουμε λοιπόν…


Υλικα
Για 4 άτομα
Για τις κόκκινες ΄΄καραμέλες΄΄
400γρ περίπου αλεύρι
2 αυγά
1 παντζάρι(όχι ματσάκι!)
Αλάτι
Για τις κίτρινες ΄΄ καραμέλες
400γρ περίπου αλεύρι
2 αυγά
1 ½ φακελάκι σαφράν (κρόκο Κοζάνης)*
Αλάτι
Για τη γέμιση
500γρ ανθότυρο
200γρ φέτα
Αλάτι
Για το pesto δυόσμου
Φύλλα δυόσμου
1σκελίδα σκόρδου
Παρμεζάνα
Κουκουνάρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τις κόκκινες καραμελίτσες. Βάζουμε σε ένα ταψί το παντζάρι και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μία ώρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο και βάζουμε τα αυγά, το παντζάρι το οποίο το έχουμε λιώσει στο μπλέντερ,και το αλάτι και σιγά σιγά αναμιγνύουμε. Αρχίζουμε και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια λεία ζύμη. Την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτάκια.
Την κόβουμε σε ίσα κομμάτια και αφήνουμε τυλιγμένα με μεμβράνη όσα δεν θα χρησιμοποιήσουμε. Το περνάμε από τη μηχανή για ζυμαρικά ώσπου να γίνει μακριές λεπτές λωρίδες. Δεν μας πιάνει πανικός θα γίνει λεπτό μόνο λίγη υπομονή. Με το οδοντωτό ροδάκι κόβουμε ορθογώνια μήκους 6 με 7 εκατ. Γεμίζουμε με τη γέμιση και τυλίγουμε σε σχήμα καραμέλας .Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι για περίπου 6 λεπτά.
Για τις κίτρινες καραμελίτσες η διαδικασία είναι η ίδια μόνο που αντί για το παντζάρι έχουμε λιώσει σε χλιαρό νερό το σαφράν και το προσθέτουμε στα αυγά και συνεχίζουμε κανονικά. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι για περίπου 6 λεπτά.
Για τη γέμιση χτυπάμε στο μπλέντερ το ανθότυρο τη φέτα και λίγο αλάτι.
Για το pesto δυόσμου χτυπάμε στο μπλέντερ το δυόσμο το σκόρδο το κουκουνάρι τη παρμεζάνα και το ελαιόλαδο σιγά σιγά για να δούμε πόσο θα πάρει.
Σερβίρουμε τις καραμελίτσες εναλλάξ τις κίτρινες και τις κόκκινες και περιχύνουμε το pesto δυόσμου.
*Το κρόκο Κοζάνης το βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ στα μπαχαρικά.