meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ

Του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου


Είδα το βίντεο με τον Νταλάρα στο Ίλιον και κατάλαβα ότι μπήκαμε στην κόλαση. Στην επικράτεια της αυτοδικίας και της βαρβαρότητας. Όχι ότι δεν το περίμενα. Οποιοσδήποτε με στοιχειώδες μυαλό ξέρει ότι κοινωνία που πεινά και στριμώχνεται γίνεται επικίνδυνη. Πρώτα επιτίθεται στα σύμβολά της (κυρίως τα αμφιλεγόμενα) και μετά τρώει τις σάρκες της (όσες δεν τής έφαγαν οι άλλοι).
Το ερώτημά μου είναι άλλο: ο Νταλάρας δεν το ήξερε αυτό; Δεν ήξερε ότι σε έναν κόσμο που πεινά πρέπει να προσέχεις διπλά όταν μιλάς; Ιδίως όταν έχεις διαπλακεί με όλα όσα υποτίθεται κρίνεις; (τους πολιτικούς, την πλουτοκρατία, την μεγάλη ζωή, την εξουσία;). Κι όταν είναι νωπή ακόμα η μεγάλη συζήτηση για τις «εθνικές σου προσφορές» και το πόσο δωρεάν είναι οι δωρεάν συναυλίες σου;

Δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να πάρω απαράιτητα το μέρος του τραγουδιστή ή του αγριεμένου πλήθους. Διότι αυτό ήδη επιτείνει την ατμόσφαιρα της αρένας, που γίνεται ολοένα πιο πολεμοχαρής. Και διότι αυτός ο πόλεμος που πάει να ξεσπάσει είναι τυφλός και οι περισσότεροι δεν ξέρουν ακόμα ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός τους. Συλλήβδην επιτίθενται σε όποιον τους πλησιάζει χωρίς μονοσήμαντα λόγια και οικείες κραυγές. Πολλοί πάνε από φίλια πυρά. Τσαλαβουτάμε στη σύγχυση. Και όλα τα σύμβολα του παλιού κόσμου είναι ένοχα μέχρι να αποδείξουν ότι είναι αθώα.


Πηγή: www.tvxs.gr

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

"OYΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ" - ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡEΤΙΚΟ FRENCH TOAST

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"
Αυγά-μάτια..και όχι μόνο..!

Αισθήσεις 5, 6 για τους φίλους μας με ιδιαίτερες ικανότητες! Και επειδή δεν είμαι γιατρός να μιλήσω για τις άλλες αλλά μαγείρισσα,
θα προσπαθήσω να ομορφύνω την απόλαυση της γεύσης με ιδέες και συνταγές.
Είμαι η Βίβιαν Τσαραμύρση,πολύ καλή φίλη του Βαγγέλη και
επαγγγελματίας Chef.Εδώ θα βρείτε συνταγές κάθε εβδομάδα
για διάφορες περιστάσεις,από το sandwich που τρώτε για 10τιανό
μέχρι το μεγάλο σας γιορτινό τραπέζι.Δοκιμάστε τις
και πείτε μου!
Σχόλια πάντα επιτρέπονται και επιζητούνται!
Διαφορετικό French toast


Η αρχαιότερη γνωστή αναφορά του Γαλλικού τοστ γίνετε τον 4ο αιώνα, με το τίτλο της συνταγής <<Ένα άλλο γλυκό πιάτο>> όπου μουλιάζουμε το ψωμί σε γάλα και αυγά, το τηγανίζουμε και προσθέτουμε από πάνω μέλι. Από τότε η συνταγή άλλαξε χέρια και προστέθηκε πολύ φαντασία τόσο όσο στα υλικά αλλά ακόμα και στα όνομα της συνταγής όπως <<αυγόφετες>> ή <<French Toast>> ή <<Pain perdu>>. Άλλοι το προτίμησαν με αλλαντικά και τυριά. Έτσι λοιπόν έπαιξα και εγώ με τα υλικά και έφτιαξα ένα μοναδικό και εύκολο French toast ,δοκιμάστε το πιστεύω θα σας αρέσει!

Υλικά
Για 2 άτομα
4 φέτες του τοστ
1 μπανάνα
Λίγο βούτυρο
Προαιρετικά κάποιος
Ξηρός καρπός της αρεσκείας μας
1 μαρμελάδα κάστανο
2 αυγά
Λίγο ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Κόβουμε την μπανάνα σε ροδέλες. Αλείφουμε με ελάχιστο βουτυράκι την μία φέτα από κάθε τοστ. Βάζουμε τις ροδέλες μπανάνας από πάνω και κλείνουμε το κάθε τοστ. Χτυπάμε καλά τα αυγά σε ένα μπολ με ένα πηρουνάκι. Βάζουμε σε ένα τηγανάκι λίγο ηλιέλαιο ΠΡΟΣΟΧΗ! Λίγο γιατί αλλιώς θα γίνει πολύ βαρύ το τοστ μας και για αυτό το λόγο δεν βάζουμε και ελαιόλαδο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφού έχουμε βουτήξει στα αυγά όλο τα τοστ ώστε να πάει το αυγό και από τις 2 πλευρές τα τηγανίζουμε ώσπού να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τα αφαιρούμε και τα ανοίγουμε προσεχτικά και αλείφουμε την μία φέτα του τοστ με μαρμελάδα κάστανο. Προαιρετικά βάζουμε και τριμμένους ξηρούς καρπούς!