meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

"Παγκοσμίως Ελληνικά" - ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΑΚΗΣ-Ο ΜΑΓΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Στη δύσκολη εποχή που οι πάντες κρίνουν τη χώρα μας για όλα και μας χρεώνουν ακόμη και όσα εκ φύσεως δε χρεώνονται, ξεκινώ μια νέα στήλη σ'αυτό το blog προβάλλοντας καλά παραδείγματα Ελληνίδων και Ελλήνων που διακρίνονται ανά τον κόσμο και η επιτυχία τους μας δίνει ελπίδα και προοπτική στο συνειρμό του οράματος της Ελλάδας με την Ανάσταση!"

Ο ξεχωριστός Δρ. Τζάκης
Ουάσιγκτον: Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Οι συνάδελφοί του, οι φίλοι του, μα πάνω απ όλα οι ασθενείς που κατέφυγαν στο Μαϊάμι με την ελπίδα ότι θα τους σώσει ομιλούν για τον δρα Ανδρέα Τζάκη όχι μόνο με τα καλύτερα λόγια, αλλά κυρίως με μια άδολη αγάπη. Για τους ασθενείς είναι ο σωτήρας τους, καθώς οι στατιστικές αποδεικνύουν ότι ο Ελληνας γιατρός κυριολεκτικά κάνει θαύματα.
Για τους συνεργάτες του είναι ο συνεπής συνάδελφος, ο γνήσιος φίλος, ο επιστήμονας που μοναδική επιθυμία έχει να βοηθά τους συνανθρώπους του. Και για τους φίλους του είναι ένας άνθρωπος που δεν τον άλλαξαν καθόλου η μεγάλη επιτυχία και η διασημότητα. Αυτοί που τον γνωρίζουν καλά τονίζουν με θαυμασμό πως δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το χρήμα.
Παραμένει απλός, προσγειωμένος, αφοσιωμένος στην επιστήμη του. Η μεγαλύτερη χαρά του είναι να βλέπει χαρούμενα τα πρόσωπα των ασθενών του και των συγγενών τους.
Η υψίστη ικανοποίησή του ακολουθεί κάθε επιτυχημένη επέμβαση και γι αυτόν είναι μοναδικές οι στιγμές της πρώτης κουβέντας με τους ασθενείς μετά τις επεμβάσεις. «Είναι μια συνεχής διαφήμιση για την Ελλάδα, την πατρίδα του Ιπποκράτη», δήλωσε ένας συνάδελφός του, με τον οποίο είχαν γνωριστεί στο νοσοκομείο του Stonybrook, στο Λονγκ Αϊλαντ.
Ο Ανδρέας Τζάκης, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, ξεκίνησε τις σπουδές του από την Αθήνα, συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δεύτερος σταθμός της επιτυχημένης καριέρας του ήταν το νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.
Ακολούθησε το νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Stonybrook, όπου είχε την τύχη να συνεργαστεί με τους διάσημους χειρουργούς Χάρι Σοζόφ και Φέλιξ Ράπαπορτ. Για να καταλήξει στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, κοντά στον ειδικό στις μεταμοσχεύσεις χειρουργό, Τόμας Σταρζλ, και στη συνέχεια στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, όπου και μεγαλουργεί.


Κορυφαίος στον τομέα του
Αυτήν τη στιγμή είναι ο διευθυντής του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων και Χειρουργικών Επεμβάσεων, με ειδικότητα στο ήπαρ και στα έντερα. Είναι ο κορυφαίος στο είδος του, ενώ έχει διακριθεί σε θέματα διαβήτη και μεταμόσχευσης κυττάρων.
Την ομάδα του στην ιατρική Σχολή DeWitt Daughtry του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι στελεχώνουν οι εξής χειρουργοί, τους οποίους έχει επιλέξει ο ίδιος: Εντι Αϊλαντ, Τομοάκι Κάτο, Γκάρι Κλέινερ, Ντέιβιντ Λεβί, Γιανγκ Μουν, Σέιγκο Νισίτα, Τζενάρο Σελβάτζι, Λένοξ, Τζέφερς, Κρίστοφερ Ομπράιαν και Γιουτζίν Σιφ.
Ο δρ Τζάκης είναι γνωστός στην Αμερική και για έναν άλλο λόγο. Θεωρείται θαρραλέος γιατρός, επιστήμονας με τόλμη και έχει ηγηθεί επεμβάσεων που χαρακτηρίστηκαν πρωτοποριακές και έχουν γραφτεί στην ιατρική ιστορία. Μία από αυτές, στην οποία συμμετείχαν οι γιατροί Καμίλο Ρικόρντι, Ντάνιελ Μιντζ και Ροντόλφο Αλεχάνδρο, αποτελεί η μεταμόσχευση τμήματος ιστού από το πάγκρεας.
Ο Ελληνας γιατρός συνεργάζεται και με το Διαβητικό Ερευνητικό Ινστιτούτο, το γνωστό ως DRI (Diabetes Research Institute) του Μαϊάμι. Ο δρ Ρικόρντι, που τον συνάντησε στη Φλόριντα όπου ανέλαβε το Ινστιτούτο, δήλωσε -σύμφωνα με την ιστοσελίδα του DRI- ότι ο κ. Τζάκης «είναι ο καλύτερος χειρουργός στον κόσμο στον τομέα της μεταμόσχευσης».
Προσέθεσε ότι «στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ επιλέχτηκε για να πραγματοποιεί τις πιο πολύπλοκες περιπτώσεις. Αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο και είναι μοναδικός στο είδος του μελετητής στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και στο DRΙ».
Η αποχώρησή του από το Ιατρικό Κέντρο του Πίτσμπουργκ θεωρήθηκε τεράστια απώλεια. Ηταν εκεί που έγραψε ιστορία με τη μεταμόσχευση ήπατος από πίθηκο σε άνθρωπο.
Η μεταπήδησή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαϊάμι αποτέλεσε εξαιρετική επιτυχία, αφού, όπως δηλώνουν οι επικεφαλής του, ο κορυφαίος χειρουργός στον κόσμο ανέλαβε το Τμήμα Ηπατος και Γαστρεντερολογίας

(εφημερίδα «το Έθνος» 15/7/2007)

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με τον κο Βαγγέλη Αυγουλά – Αντιδήμαρχο Ιλίου διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο διήμερο εκδηλώσεων με θέμα: “Με τα Μάτια της Ψυχής – ένταξη των ΑμεΑ στην τοπική κοινωνία”.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΗΜΕΡΙΔΑ στις 18:00 στην αίθουσα «ΞΕΝΙΑ» με ομιλίες των:
Λιοδάκη Αντώνη,«Αφιλόξενες πόλεις και εχθρικές πολιτικές»,Αυγουλά Βαγγέλη: «Με τη δύναμη της Αναπηρίας»,Κουτσανδρέα Γιάννη « Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ψυχική Υγεία»,Τσαχάκης Δημήτρης «Δυσκολίες των ΑμεΑ στο Ρέθυμνο»

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ 10:00: Συνάντηση στο Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου, Βιωματικό Εργαστήριο: «Με τα μάτια κλειστά στους δρόμους της πόλης»
ΩΡΑ 20:00: ταβέρνα KAPILIO (ΣΕΡΒΙΚΟ) «Γεύμα στα τυφλά»: Βιωματική εμπειρία γεύματος στο σκοτάδι - Τιμή πρόσκλησης: 12 ΕΥΡΩ
Προσκλήσεις διατίθενται στο Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)


ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΚέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου
Δημοκρατίας 24 Ρέθυμνο – Τηλ: 2831020799
e-mail: info@cepsyre.gr – www.cepsyre.gr

Πηγή :



Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"-ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

"ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥ ΤΡΕΛΕΣ"
Αυγά-μάτια..και όχι μόνο..!


Αισθήσεις 5, 6 για τους φίλους μας με ιδιαίτερες ικανότητες! Και επειδή δεν είμαι γιατρός να μιλήσω για τις άλλες αλλά μαγείρισσα,
θα προσπαθήσω να ομορφύνω την απόλαυση της γεύσης με ιδέες και συνταγές.
Είμαι η Βίβιαν Τσαραμύρση,πολύ καλή φίλη του Βαγγέλη και
επαγγγελματίας Chef.Εδώ θα βρείτε συνταγές κάθε εβδομάδα
για διάφορες περιστάσεις,από το sandwich που τρώτε για 10τιανό
μέχρι το μεγάλο σας γιορτινό τραπέζι.Δοκιμάστε τις
και πείτε μου!
Σχόλια πάντα επιτρέπονται και επιζητούνται!

THE PARTY IS HERE!!!
Έχετε το μικρούλη σας ή την μικρούλα σας που έχει τα γενέθλια του; Θέλετε να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους; Θέλετε όλοι να γυρνάνε συνέχεια γύρω από του μπουφέ ; Θέλετε να τρελάνετε όλους τους ουρανίσκους; Τότε δείτε το μπουφέ με άλλα μάτια και προτιμήστε αυτή τη φορά να φτιάξετε κάτι με τα χεράκια σας! Φτίαξτε αυτά τα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού! Είναι πεντανόστιμα! Πείτε και στα παιδάκια σας να σας βοηθήσουν η συνταγή είναι πολύ εύκολη! Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ



Υλικά
1 βιτάμ (250γρ)
1 γιαούρτι
1 φαρίνα απ
1κουτ. Γλυκού αλάτι
500γρ φέτα
Λίγο πιπεράκι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βουτυράκι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε καλά. Το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για μια ώρα. Με ένα πιρούνι σπάμε σε ένα μπολ την φέτα και προσθέτουμε λίγο πιπεράκι. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε μικρά στρογγυλά. Γεμίζουμε με φέτα το μισό κομμάτι και αλείφουμε με ένα πινελάκι το οποίο το έχουμε βουτήξει σε νερό την ακρούλα του για να το κλείσουμε, το κλείνουμε και το πιέζουμε λίγο για να κλείσει καλά. Είτε τα τηγανίζουμε είτε τα αλείφουμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε στο φούρνο σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Μπορούμε επίσης αντί για φέτα να τα γεμίσουμε με ότι άλλο έχουμε φανταστεί!
καλά. Είτε τα τηγανίζουμε είτε τα αλείφουμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε στο φούρνο σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Μπορούμε επίσης αντί για φέτα να τα γεμίσουμε με ότι άλλο έχουμε φανταστεί!