meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μήνυμα Ζωής και Ελπίδας για τα Παιδιά έστειλαν χιλιάδες θεατές στη φιλανθρωπική συναυλία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α
Ενώπιον χιλιάδων θεατών, που έδωσαν δυναμικό «παρών», δεκάδες καταξιωμένοι καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους στη φιλανθρωπική Συναυλία Ζωής και Ελπίδας για τα Παιδιά του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α. Τη μεγάλη αυτή γιορτή για τα παιδιά διοργάνωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για το Παιδί με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας του ιατρείου για τη στήριξη των ανασφάλιστων παιδιών. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνος Δήμτσας, που απηύθυναν ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» σε όλους όσοι με την παρουσία, τη συμμετοχή, την ευγενική και αφιλοκερδή προσφορά τους στήριξαν τη διοργάνωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της βραδιάς.

Κατά την έναρξη της βραδιάς, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνος Δήμτσας, τίμησαν για την προσφορά τους στο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής τους παριστάμενους δημάρχους από τους συνολικά 30 δήμους της Αττικής, τους εκπροσώπους από τους έξι Ιερούς Ναούς αλλά και τη Λεόντειο Σχολή, με τη στήριξη των οποίων μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες φάρμακα για την ενίσχυση του φαρμακείου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για την ανακούφιση των ανασφάλιστων και άπορων συμπολιτών μας ανά την Ελλάδα.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, απένειμε τιμητικό έπαινο στους παρακάτω παριστάμενους Δημάρχους και τους εκπροσώπους Δήμων: Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη, Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά, Δήμαρχο Αιγάλεω Χρήστο Καρδαρά, Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου Νικόλαο Πέππα, Δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο, Δήμαρχο Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρο Πανά, Δήμαρχο Βριλησσίων Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά, Δήμαρχο Γαλατσίου Κυριάκο Τσίρο, Δήμαρχο Γλυφάδας Κωνσταντίνο Κόκκορη, Δήμαρχο Ζωγράφου Κωνσταντίνο Καλλίρη, Δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο, Δήμαρχο Νέου Ηρακλείου Παντελή Βλασσόπουλο, Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, Δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη, Δήμαρχο Μαραθώνα Ιορδάνη Λουΐζο, Δήμαρχο Μαρκόπουλου Σωτήρη Μεθενίτη, Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Μιλτιάδη Καρπέτα, Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, Δήμαρχο Παλλήνης Αθανάσιο Ζούτσο, Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Βασίλη Ξύδη, Αντιδήμαρχο Περιστερίου Αναστάσιο Θεοδωράκο, Δήμαρχο Ραφήνας Γιώργο Χριστόπουλο, Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελη Ξυριδάκη, Δήμαρχο Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια, Δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση. Επίσης, τιμητικό έπαινο παρέδωσε ο κ. Πατούλης, στον Αντιπρόεδρο της Λεοντείου Σχολής Παναγιώτη Μάμαλη, για τη σημαντική συμβολή της Ένωσης Αποφοίτων Λεοντείου αλλά και της Λεοντείου Σχολής στη στήριξη του έργου του Ιατρείου με φάρμακα και εθελοντική εργασία.

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνος Δήμτσας, απένειμε τιμητικό έπαινο στους εκπροσώπους του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Νέου Κόσμου, του Ιερού Ναού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων, του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών.

Πριν δώσει τη σκυτάλη στους καλλιτέχνες, που χάρισαν στο κοινό ένα απολαυστικό μουσικό πρόγραμμα, ο κ. Πατούλης, απηύθυνε ένα εγκάρδιο «ευχαριστώ» για την άμεση και δίχως δεύτερη σκέψη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής να συμβάλουν με τις φωνές τους στην προσπάθεια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής να ανοίξει μία μεγάλη αγκαλιά που να χωρά όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στη συναυλία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και του Ο.Α.Κ.Α, συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες:
Γεράσιμος Ανδρέατος
Μελίνα Ασλανίδου
Χάρης Βαρθακούρης
Γλυκερία
Μιχάλης Δημητριάδης
Στέλιος Διονυσίου
Γιάννης Ζουγανέλης
Αρετή Κετιμέ
Δημήτρης Κόκοτας
Κώστας Μακεδόνας
Ευαγγελία Μουμούρη
Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Σάκης Μπουλάς
Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Πίτσα Παπαδοπούλου
Ζωή Παπαδοπούλου
Σοφία Παπάζογλου
Θάλεια Προκοπίου
Μαρία Σουλτάτου
Μπάμπης Τσέρτος
Μιχάλης Χατζηγιάννης
Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Στην μουσική συναυλία συμμετείχαν επίσης, η χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ». Τη μουσική.

Τη μουσική επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Μανώλης Γεωργοστάθης, που διηύθυνε τη Λαϊκή Ορχήστρα Ελληνική Μουσική «ΕΜΜΕΤΡΟΝ». Τη σκηνοθετική ευθύνη της συναυλίας είχε ο Λίνος Χριστοδούλος. Υπεύθυνος για την οργάνωση της παραγωγής ήταν ο Βασίλης Λάσκαρης.

Στη συναυλία όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς, όπως εθελοντικά συμμετείχε και ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος στο διαφημιστικό σποτ της συναυλίας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ευχαριστεί θερμά ΟΛΟΥΣ τους καλλιτέχνες όπως και όλους τους συντελεστές για τη συμβολή τους στην άρτια διοργάνωση της συναυλίας.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και στους χορηγούς επικοινωνίας της βραδιάς:
Τηλεοπτικοί σταθμοί: ΕΡΤ, ΣΚΑΪ, ANTENNA TV, EXTRA 3, Kontra Channel και MAD
Ραδιοφωνικοί σταθμοί: easy fm 97.2, Realfm97.8, ΣΚΑΪ 100.3, Μελωδία 99.2, Love Radio 97.5, Kiss929, novaΣΠΟΡ FM 94.6
oι εφημερίδες: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, SportDay
το portal προσφορών: GOLDEN DEALS

για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης, στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) που χορήγησε την απαίτηση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών για τη συγκεκριμένη συναυλία, όπως και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων για την ενεργή παρουσία της κατά τη διάρκεια της συναυλίας για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Παρόντες στη συναυλία, ήταν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάνννης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ο.Α.Κ.Α Πέτρος Γαλακτόπουλος, στελέχη του Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», εκπρόσωποι της Διοίκησης και δημοτικοί σύμβουλοι από τους βραβευθέντες και άλλους δήμους, εκπρόσωποι της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Αλτζχάιμερ και Συναφών Παθήσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από το Δήμο Αμαρουσίου και άλλους Δήμους, εκπρόσωποι από το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α, εκπρόσωποι ιατρικών συλλόγων και επιστημονικών εταιριών κ.α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΜΕΑ-ΕΡΓΑΞΙΑ2012


Το Σχέδιο Δράσης αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα υλοποιηθεί από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΡΓΑΞΙΑ» η οποία αποτελείται από πέντε φορείς, με Συντονιστή φορέα το Ίδρυμα Προστασίας Απροσάρμοστων Παίδων (Ι.Π.Α.Π.) «Η Θεοτόκος» και εταίρους το Δήμο Ιλίου, το Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, την Asset Τεχνολογική και το Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών «IN.EM.Υ.». 

Στόχος - παραγόμενο αποτέλεσμα της παρέμβασης είναι η εργασιακή και κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Συγκεκριμένα, οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί αποσκοπούν στην προώθηση της Απασχόλησης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων - ατόμων με αναπηρία με την τοποθέτησή τους σε θέσεις εργασίας / απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και με την Ίδρυση Νέων Κοινωνικών Επιχειρήσεων. 

Η παρέμβαση, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες της ομάδας στόχου, θα εστιαστεί στην ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων σε οικονομικούς κλάδους που θα ωφελήσουν άμεσα την τοπική οικονομία και την ευημερία της περιοχής, οι οποίοι είναι κυρίως ο δευτερογενής τομέας (μεταποίηση κηπευτικών προϊόντων και η παραγωγή χειροτεχνικών προϊόντων) και ο τριτογενής τομέας (και ειδικότερα η παροχή υπηρεσιών catering, ο καθαρισμός κτιρίων και εξωτερικών χώρων, η κοπή κλαδιών και παροχή υπηρεσιών κηποτεχνίας και τέλος η συλλογή και ανακύκλωση χαρτιού). Η εστίαση στους τομείς αυτούς αφενός θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και αφετέρου θα καταστήσει τις νέες κοινωνικές επιχειρήσεις βιώσιμες. 

Για να μπορεί ένας ωφελούμενος να συμμετάσχει στο Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων – ΑμΕΑ Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων Καματερού θα πρέπει να ανήκει στην Ομάδα Στόχο, να είναι δηλαδή Άτομο με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) και συγκεκριμένα Άτομο με νοητική υστέρηση. 

Πιο συγκεκριμένα, για τον χαρακτηρισμό ενός ατόμου ως ΑμεΑ, απαιτείται απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Ι.Κ.Α., με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας τους, το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να είναι 50% και άνω. Δεν γίνεται δεκτή Απόφαση του αρμοδίου οργάνου του ΙΚΑ, στην οποία αναφέρεται ότι το άτομο με Αναπηρία είναι «ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία». 

Δικαιολογητικά Συμμετοχής 

Υποχρεωτικά 
1. Συμπληρωμένη Αίτηση Συμμετοχής 
2. Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (και οι δύο όψεις) 
3. Αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας σε ισχύ 
4. Έγγραφο πιστοποίησης του τόπου διαμονής ή σχετική υπεύθυνη δήλωση 
5. Αντίγραφο Εγγράφου Πιστοποίησης της Αναπηρίας 


Προαιρετικά 

6. Φωτογραφία 
7. Φωτοτυπία πτυχίου σπουδών / ξένων γλωσσών 
8. Φωτοτυπία Βεβαιώσεων Παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης 
9. Βιογραφικό σημείωμα 

Στα πλαίσια της εγκεκριμένης πράξης έχει σχεδιαστεί η σύσταση των παρακάτω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων: 

· Μία (1) Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την παραγωγή και μεταποίηση κηπευτικών προϊόντων αξιοποιώντας το θερμοκήπιο της Θεοτόκου. 
· Μία (1) Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την παροχή υπηρεσιών catering αξιοποιώντας την υποδομή της Θεοτόκου. 
· Δύο (2) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις καθαρισμού κτιρίων και εξωτερικών χώρων. Η δομή και λειτουργία των επιχειρήσεων θα βασισθεί στο πετυχημένο παράδειγμα της σύστασης του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» στον 5ο Τομέα Ψυχικής Υγείας που υποστηρίχθηκε εκτός των άλλων συντελεστών και από την επιστημονική ομάδα του Εταίρου ΑΣΣΕΤ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ. Οι δύο δήμοι που συμμετέχουν στη σύμπραξη θα στηρίξουν ενεργά τη δημιουργία των Κοινωνικών Επιχειρήσεων και θα υποστηρίξουν έμπρακτα τις επιχειρήσεις μέσω σύναψης προγραμματικών συμβάσεων. 
· Δύο (2) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις πρασίνου, κοπής κλαδιών και παροχής υπηρεσιών κηποτεχνίας. Οι δύο δήμοι που συμμετέχουν στη σύμπραξη θα στηρίξουν ενεργά τη δημιουργία των Κοινωνικών Επιχειρήσεων και θα υποστηρίξουν έμπρακτα τις επιχειρήσεις μέσω σύναψης προγραμματικών συμβάσεων. 
· Μια (1) Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την δημιουργία και προώθηση χειροτεχνικών προϊόντων. 
· Μια (1) Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με δραστηριότητα την συλλογή και ανακύκλωση χαρτιού που μπορεί να ανακυκλωθεί. Οι δήμοι θα στηρίξουν την προσπάθεια με την τοποθέτηση κάδων σε φυλασσόμενα σημεία συλλογής. 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ Νέστορος 101 2ος όροφος 
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00 – 11:00 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Α.ΣΟΛΙΑΣ τηλ 2132020016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012-2013

Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ακυρώνει το πρόγραμμα που αφορά τη δωρεάν φιλοξενία 60.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς Την ακύρωση της σύμβασης της ΕΕΤΑΑ με τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2012-2013, αποφάσισε το Ζ΄ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η σύμβαση αφορά τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε 60.000 παιδιά, σε όλη την Ελλάδα, σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. 

Το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. 

Τη σχετική απόφαση κοινοποίησε χθες ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης και υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ στο έκτακτο συνέδριο του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο οποίος τόνισε ότι με την ακύρωση, αλλά και τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας που ακολουθούν, διακινδυνεύει το πρόγραμμα αξίας 145 εκατ. ευρώ, με το οποίο χρηματοδοτείται η λειτουργία των βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και των επιλέξιμων φορέων υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2012-2013 κωλύεται λόγω των διαδοχικών τροποποιήσεων της αρχικής προκήρυξης τόσο ως προς το ύψος της χρηματοδότησης της δράσης όσο και ως προς το διαθέσιμο ποσό ανά παιδί. Εξαιρούνται τα σχέδια σύμβασης που αφορούν τα παιδιά στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και τις δομές προνήπιων με αναπηρία. 

Κατά της σύμβασης προσέφυγαν ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ -όπως αναγράφεται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου- στις 15 Οκτωβρίου 2012 έγινε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ. 

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης κ. Δανιηλίδης σε ανακοίνωσή του «πρόκειται για τη χειρότερη εξέλιξη, για την οποία είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα με τους πιο υψηλούς τόνους, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε». Ο κ. Δανιηλίδης τονίζει ότι «οι εμμονές του υπουργείου Εργασίας μας οδήγησαν σ΄ αυτή την τραγική κατάσταση, ακυρώνοντας ένα ιδιαίτερο σημαντικό πρόγραμμα σε καιρούς χαλεπούς για την ελληνική οικογένεια, οδηγώντας τους γονείς σε ένα νέο κύκλο απόγνωσης». 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τις στρεβλώσεις και τις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Μ. Δελ. 
Πηγή: www.kerdos.gr

23ΔΕΚΕΜΒΡΗ-ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΘΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
«αντίΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»
ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΘΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012-12-11
ΑΠΟ ΤΙΣ 9:00 π.μ. ΕΩΣ ΣΤΙΣ 2:30 μ.μ.
Στη διασταύρωση Πριάμου και Ραδιοφωνίας: (έναντι Αθλητικού κέντρου)

Η «αντίΔΡΑΣΗ» πολιτών θέλοντας έμπρακτα να ενισχύσει τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες στο Δήμο Ιλίου και μετά την πρώτη επιτυχημένη της προσπάθεια προχωρά στη δεύτερη δράση της για ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΘΗΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
Μέσα από αυτή τη δράση της εξασφαλίζονται ελληνικά προϊόντα, σε προσιτές τιμές, σε βασικά είδη διατροφής προκειμένου να υποστηριχθούν οι οικονομικά αδύναμοι καταναλωτές και όχι μόνο.

Τα προϊόντα, τα οποία έχουν ελεγχθεί για την ποιότητα τους είναι τα εξής:
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
ΠΡΟΙΟΝ
ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΥ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΑΞΙΑ
Δ.ΛΕΚΚΑΣ ΑΘΙΚΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΛΑΔΙ ΦΕΤΙΝΟ
3 €/ΛΙΤΡΟ
5 ΛΙΤΡΑ
15,00 €

ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
1.ΚΡΑΣΙ ΡΟΖΕ
2.ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
3.ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ
4.ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ
5.ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΑΥΡΗ
1) 1,66€/ΛΤΡΟ
2) 7 €
3) 3,50 €
4) 3,80 €
5) 3,50€
1. 1,5 ΛΙΤΡΑ
2. 1 ΚΙΛΟ
3. 1 ΚΙΛΟ
4. 1 ΚΙΛΟ
5.  1 ΚΙΛΟ
1.2,50€
2.7,00€
3.3,50€
4.3,80€
5.3,50€
ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
1.ΛΑΖΑΝΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
2. ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
3. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
4. ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ
5. ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΥΝΟΣ
1) 3 €
2) 3 €
3) 3 €
4) 3 €
5) 3,20 €

1. 1 ΚΙΛΟ
2. 1 ΚΙΛΟ
3. 1 ΚΙΛΟ
4. 1 ΚΙΛΟ
5. 1 ΚΙΛΟ

1.3,00€
2.3,00€
3.3,00€
4.3,00€
5.3,20€

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΑΓΡΟΣ ΛΑΤΖΙΜΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ενδέχεται οι συσκευασίες να έχουν μια απόκλιση της τάξης των 50 γραμ.περισσότερο ή λιγότερο από την αναφερόμενη στον κατάλογο. Τα προϊόντα έχουν barcode και η αξία θα είναι ανάλογη με το ακριβές βάρος)
1. ΦΕΤΑ
2. ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
3. ΓΡΑΒΙΕΡΑ
4. ΜΥΖΗΘΡΑ
5. ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ (Ξηρός)
6. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΡΟΒΕΙΟ
7. ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ
1) 6,40€
2) 9,50 €
3) 9,50 €
4) 5,50 €
5) 9,00€
6) 3,00 €
7) 6,00 €
1. 2,5 ΚΙΛΑ
2. 1 ΚΙΛΟ
3. 1 ΚΙΛΟ
4. 1 ΚΙΛΟ
5. 1 ΚΙΛΟ
6. 1 ΚΙΛΟ
7. 1 ΚΙΛΟ
1.16,00€
2. 9,50€
3. 9,50€
4. 5,50€
5. 9,00€
6. 3,00€
7. 6,00€
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΜΕΛΙ
ΕΛΑΤΟΥ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ, ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ
7,50 €
2 ΚΙΛΑ
15€


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για τις παραγγελίες τους:
Στο e-mail: antidrasiks@yahoo.gr
Facebook: Πρωτοβουλία Κοινωνικής Στήριξης αντίΔΡΑΣΗ Πολιτών
Στα τηλέφωνα:  6947061725 (Vodafone)
                          6930310768 (wind)
                          6930201164 (wind)


Οι παραγγελίες θα γίνονται δεκτές μέχρι Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου. Οι ώρες επικοινωνίας στα τηλέφωνα είναι από 10 π.μ. έως 1 μ.μ και από 5 μ.μ. έως 7 μ.μ. 

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

      Κερδοσκοπία με το φάρμακο: Στοιχεία παρουσίασε ο Γ.Γ. Διαφάνειας και
      Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
      7 Δεκεμβρίου 2012: Σημαντικά στοιχεία και αντίγραφα τιμολογίων από τα
      οποία προκύπτει ότι φάρμακα που προμηθεύονται οι ασθενείς στην Ελλάδα
      είναι σε πολλαπλάσιες τιμές σε σχέση με εκείνες που εισάγονται ή
      διατίθενται στο εξωτερικό παρουσίασε χθες ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας
      και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γεώργιος Σούρλας. Τα στοιχεία περιλαμβάνονται
      σε φάκελο που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων
      Συμβάσεων, Βασίλη Φλωρίδη.
      Σημαντικά στοιχεία και αντίγραφα τιμολογίων από τα οποία προκύπτει ότι
      φάρμακα που προμηθεύονται οι ασθενείς στην Ελλάδα είναι σε πολλαπλάσιες
      τιμές σε σχέση με εκείνες που εισάγονται ή διατίθενται στο εξωτερικό
      παρουσίασε χθες ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων
      Δικαιωμάτων, Γεώργιος Σούρλας. Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε φάκελο που
      παραδόθηκε στον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Βασίλη
      Φλωρίδη.

      Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες περιπτώσεις από τις οποίες προκύπτουν
      ότι: α) Ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 623 ευρώ διατίθεται στους
      ασθενείς έναντι 3300 ευρώ στην Ελλάδα ενώ στη Γαλλία με 1087 ευρώ. β)
      Ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ διατίθεται στην Ελλάδα
      έναντι 3000 ευρώ ενώ στο εξωτερικό με 1000 ευρώ. Ακόμη και σ’ αυτά που
      παράγονται στην Ελλάδα η διαφορά είναι πολλαπλάσια. Ειδικότερα: α)
      Ραδιοφάρμακο που παράγεται στην Ελλάδα διατίθενται στα εργαστήρια στην
      τιμή των 700-850 ευρώ ενώ στην Ευρώπη έναντι 200-250 ευρώ. Ο κ. Σούρλας
      δήλωσε ότι ακόμη και σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως
      ορισμένοι κοινωνικά ανάλγητοι συνεχίζουν αδίστακτα να κερδοσκοπούν και
      μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Η διαφάνεια, η ανάρτηση στο
      διαδίκτυο των τιμών των φαρμάκων, εμφυτευμάτων, ορθοπεδικών, καρδιολογικών
      συσκευών και άλλων που διατίθενται στην Ελλάδα και των αντίστοιχων τιμών
      στο εξωτερικό θα δώσει τη λύση, την απάντηση στην κερδοσκοπία και την
      εκμετάλλευση.


      Πηγή: Ηλεκτρονικό περιοδικό «Health daily»