meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ''ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ'' ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 6 - 8 το απόγευμα, στο ραδιοφωνικό «Με Άλλα Μάτια» με το Βαγγέλη Αυγουλά και την Ελεάννα Φίλιου, θα γνωρίσετε το δάσκαλο που για δεκαετίες «δίνει φως» σε τυφλά παιδιά!
 
Ο Αλέξης Γκλίνος είναι δάσκαλος στο 35ο Δημοτικό Σχοελίο Πειραιά και ο πρώτος που εφάρμοσε στην Ελλάδα, στα τέλη της δεκαετίας του '80 την ένταξη ομαδικά μαθητών με προβλήματα όρασης σε κοινή σχολική τάξη μαζί με παιδιά που βλέπουν και παράλληλη διδακτική στήριξη.
 
Επίσης, παλιοί τυφλοί μαθητές του κ. Γκλίνου θα μιλήσουν για την ευεργετική επίδραση της εκπαιδευτικής ένταξης στη ζωή τους, καθώς και για την επιτυχημένη τους σταδιοδρομία σήμερα, ενώ και γονείς παιδιών με προβλήματα όρασης θα κάνουν τη δική τους κατάθεση ψυχής για τους ενδοιασμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ανατροφή ενός «διαφορετικού» παιδιού.


 
Ακόμη, θα γίνει συζήτηση για τη σημερινή κατάσταση της Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα, με τις παρεμβάσεις του Παναγιώτη Μαρκοστάμου Οργανωτικού Γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Ζαχαρία Καψαλάκη, Διευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Τυμπακίου και Αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης.


 
Τέλος, όσοι ακούσετε την εκπομπή μέσα από το www.thisisradio.gr θα έχετε εκ νέου την ευκαιρία να κερδίσετε πλούσια δώρα, ενώ θα ακούσετε και σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση το τραγούδι «Η Καρδιά μου Ραγίζει Για Σένα», σε στίχους και μουσική του επτάχρονου τυφλού μαθητή του κ. Γκλίνου Γιαννάκη Πολονύφη!
 
Κυριακή απόγευμα 6-8 ας δούμε την αισιόδοξη πλευρά της εκπαίδευσης και την ουσία της Ειδικής Αγωγής «Με Άλλα Μάτια»!
Συντονιστείτε στο www.thisisradio.gr ή ακούστε μας και από το κινητό σας τηλέφωνο μέσω του www.live24.gr.
 
 

1 σχόλιο:

  1. Μια εκπομπή που θα την περιμένω με ιδαίτερη ανυπομονησία, μιας και είμαι και εγώ μια απο τους γονείς που δίνουν μάχη για τα παιδιά τους που ο Θεός τους στέρησε το φώς. Έχω πολλά ερωτήματα και ανησυχίες που ελπίζω να απαντηθούν μέσα απο αυτή την εκπομπή και να μου δείξουν δρόμους που μπορώ να ακολουθήσω για την καλύτερη ζωή του παιδιού μου! Γιατί να τον αγαπώ μόνο ίσως δεν είναι αρκετό! Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή