meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗΣ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ 'ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ'


Στα στούντιο του “Thisisradio” για χάρη του ραδιοφωνικού «Με Άλλα Μάτια», βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου η γνωστή συγγραφέας Λένα Μαντά.

Απλή, πρόσχαρη και χειμαρρώδης στο λόγο και τη σκέψη της, η κα Μαντά χάρισε μια απολαυστική συζήτηση στους ακροατές του σταθμού και έκανε τους συμπαρουσιαστές της εκπομπής Βαγγέλη Αυγουλά και Ελεάννα Φίλιου να μην καταλάβουν πότε κύλησε εκείνο το απογευματινό δίωρο!

«Το Βαλς με Δώδεκα Θεούς ξεκίνησε από την αγάπη που είχε για το βιβλίο μου ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου και από την υποστήριξη που βρήκε αυτό από τη Μαρία Γεωργιάδου η οποία επιμελείται το σενάριο. Είναι το πρώτο Κυπριακό σίριαλ που έρχεται στην Ελληνική τηλεόραση και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα, ως απάντηση σ’αυτή την εποχή τηλεοπτικής Τουρκοκρατίας που φαίνεται να ζούμε», δήλωσε η Λένα Μαντά με αφορμή τη μεταφορά του βιβλίου της στις μικρές μας οθόνες μέσω του Αντ1.

«Η τηλεόραση ήταν πολύ καλή μου φίλη μέχρι πριν δύο χρόνια που ξεκίνησε η κρίση. Αναδείχθηκαν πολλοί τηλεαστέρες και διακινήθηκαν πολλά χρήματα, αλλά όταν όλοι εμείς ξεκινήσαμε να έχουμε την ανάγκη της οικονομικής ψυχαγωγίας, η τηλεόραση μας απάντησε με «σκουπίδια», με φθηνές και κακόγουστες τηλεοπτικές παραγωγές. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και σήμερα τη μεγαλύτερη τηλεθέαση κάνουν οι επαναλήψεις σειρών που παίζονταν πριν το 2007. Το τηλεκοντρόλ είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια μας που δεν έχουμε μάθει όμως να το χρησιμοποιούμε», συμπλήρωσε η κα Μαντά.

Σε έξι τυχερούς ακροατές που αναδείχθηκαν με κλήρωση ταχυδρομήθηκαν βιβλία με ιδιόχειρη ατομική αφιέρωση από τη Λένα Μαντά, η οποία μίλησε στον Βαγγέλη και την Ελεάννα για την καθημερινή της ζωή στο Καπανδρίτι, για την εμπειρία της από τα παλιά ως ραδιοφωνική παραγωγός, για τον σύζυγο και τα παιδιά της, αλλά και για το νέο της βιβλίο «Με Λένε Ντάτα», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο.

«Είμαι προληπτική! Δεν είναι τυχαίο που όλα μου τα βιβλία κυκλοφορούν τον Μάιο. Όταν ξεκινάω να γράφω ποτέ στο μυαλό μου δεν έχω ένα προκαθορισμένο τέλος για το βιβλίο μου. Ταυτίζομαι συχνά με κάποιους ήρωες μου και με ενοχλούν κάποιοι άλλοι! Και πιστεύω εν μέρει και στο κάρμα και αυτό διαπερνά κάποιες φορές και στα βιβλία μου», μας είπε η κα Μαντά αναφερόμενη στην μακρόχρονη επιτυχημένη συγγραφική της πορεία.

Όλα μου τα βιβλία αγγίζουν το σήμερα. Όταν ξεκίνησε η απαγόρευση του καπνίσματος, κυκλοφορούσα «Το Τελευταίο Τσιγάρο». Όταν ξεκινούσε να μας πλήττει η οικονομική κρίση, βγήκε το «Δε Μπορεί, Θα Στρώσει». Μεσούσης της κρίσης, βγαίνει το «Όσο Αντέχει η Ψυχή», συμπλήρωσε με εμφανή την αίσθηση του ποιοτικού χιούμορ!

Υπέρμαχη των ηλεκτρονικών και των ηχογραφημένων βιβλίων για να είναι φιλικά και στα άτομα με προβλήματα όρασης, η κυρία Μαντά δέχτηκε και τα συγχαρητήρια των ακροατών του «Thisisradio” για την πρωτοβουλία της να δώσει από κοινού με τις εκδόσεις Ψυχογιός όλα τα έσοδα του βιβλίου της «Δε Μπορεί Θα Στρώσει», στο πρόγραμμα «Διάβαση» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τις προσπάθειες πολλών παιδιών για απεξάρτηση. «Δεν υπάρχει σχολείο από το οποίο να βγαίνεις σωστός γονιός», σημείωσε με νόημα η κα Μαντά, προσθέτοντας συμβουλευτικά ότι «καλό είναι να κάνεις νέος παιδιά για να έχεις και αντοχές να τα μεγαλώσεις, αλλά και για να μπορείτε μετά να συνυπάρχετε και να απολαμβάνετε μαζί πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή».

Ανθρώπινη η Λένα Μαντά, μοιράστηκε μέσα από το «Με Άλλα Μάτια» με όλους εσάς πολλές σκέψεις, εμπειρίες και συναισθήματα της. Ακούει κυρίως Ελληνική μουσική. Ο μεγαλύτερος της φόβος είναι η αρρώστια. Πάγια της πεποίθηση είναι ότι η συγγραφή δεν είναι επάγγελμα. Έχει κάνει παρουσίαση βιβλίου μέχρι και σε κρουαζιερόπλοιο, δεν θα το έκανε όμως ποτέ σε αεροπλάνο! Γούρι της είναι ο σύζυγος της. Πιστεύει πολύ στον Θεό.

Και κλείνοντας την εκπομπή επισήμανε:
«Κάθε βιβλίο είναι ένα ταξίδι μυαλού και ψυχής. Σας εύχομαι πολλά και καλά ταξίδια»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου