meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΥΦΛΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΡΟΔΟ


Ιδρύθηκε Σωματείο Τυφλών στη Ρόδο.
Με πρωταρχικό σκοπό «να βγάλουν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης από το σπίτι», συστήθηκε στη Ρόδο το Σωματείο Τυφλών και, χθές, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Διοίκησής του, παρουσιάστηκαν οι στόχοι του. 
 
Καταρχήν, ο Πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου, παραολυμπιονίκης της Ρόδου και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Θανάσης Μπαράκας, τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 με πρωτεργάτη το γνωστό για την κοινωνική του δράση οφθαλμίατρο κ. Μαρτίνο Κανελλάκη. Βασικός λόγος που προχώρησαν τώρα στη δημιουργία του Σωματείου είναι ότι, όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο πολλαπλασιάζονται και οι δυσκολίες για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.
 
«Δε μπορεί μια ζωή οι τυφλοί να ασκούν το επάγγελμα του τηλεφωνητή!»,
είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαράκας, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Μίλησε, ακόμη, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπελασιμότητα στους δρόμους. Μάλιστα, πρώτος στόχος τους είναι να τοποθετηθούν ηχητικά φανάρια σε διάφορα σημεία της πόλης. Όπως είπε ο κ. Κανελλάκης, ο οποίος ήταν παρών χθες ως επίτιμο μέλος του Συλλόγου, το κάθε ζεύγος αυτών των φαναριών, με την τοποθέτησή του, κοστίζει γύρω στα 650 ευρώ και είναι ανοιχτοί σε χορηγίες.
 
Ο κ. Κανελλάκης, μίλησε ακόμη, για την ανάγκη της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των τυφλών και των ανθρώπων με προβλήματα όρασης και το Σωματείο αυτό μπορεί να βοηθήσει τα μέλη του να αποκτήσουν την αυτονομία τους.
 
Από την πλευρά του, ο γνωστός Παραολυμπιονίκης Γιάννης Πρώτος, γραμματέας του Σωματείου, τόνισε ότι στόχος τους είναι τα άτομα με προβλήματα όρασης να μην αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν βγαίνουν από το σπίτι αλλά και να μην ντρέπονται αφού πολλές φορές συμβαίνει και αυτό. Η κα Ειρήνη Σαρρή, η οποία δουλεύει ως τηλεφωνήτρια στο νοσοκομείο της Ρόδου, τόνισε και εκείνη ότι μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με τέτοια προβλήματα να βγούν από τα σπίτια τους.
 
Τέλος, μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει 21 άτομα ως μέλη του Σωματείου, το οποίο σύντομα αναμένεται να αποκτήσει και γραφεία, ενώ φιλοδοξία τους είναι να βάλουν υπό την ''ομπρέλα'' του και άλλα νησιά της περιοχής μας, όπως η Κως, όπου ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή.
 
Πηγή: Εφημερίδα «Η Ροδιακή».
 
 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου