meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΔΕΙΠΝΟ ΦΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΖΩΗ


Δείπνο φωτός για τη μικρή Ζωή.

Ενα δείπνο για τη δίχρονη Ζωή. Μακριά από κάθε πηγή φωτός, κινητοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις. Ξεχωριστή αυτή η σαββατιάτικη συνεστίαση στις 23 Μαρτίου, με συνδαιτυμόνες και «υπαλληλικό προσωπικό» συμπολίτες μας, που παρά τα προβλήματα όρασης φωτίζουν τις ψυχές μας με τη μεγαλοσύνη τους, συγκεντρώνοντας χρήματα για να χειρουργηθεί στο εξωτερικό μια μικρούλα
καρδιοπαθής με σπάνια νόσο.
 
«Ωρα 21.00 μαζευόμαστε στο Κέντρο Διασκεδάσεως "Γοργόνα" (Δωδεκανήσου 20, Νέα Χαλκηδόνα), για να φάμε, να πιούμε και να διασκεδάσουμε, κλείνοντας τα φώτα και αφήνοντας την όρασή μας έξω από το μαγαζί, σ΄ ένα δείπνο στο σκοτάδι με ξεχωριστούς σερβιτόρους και εκπαιδευμένους εθελοντές».
 
Ολα τα έσοδα από την εσπερίδα θα διατεθούν στην οικογένεια της Ζωής Παρμακλή, η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2011 με σπάνια καρδιοπάθεια, που δεν της επιτρέπει να αναπτυχθεί και να ζήσει όπως τα άλλα παιδιά. Για να μπορέσει να συμμετέχει σε όλες τις χαρές της ζωής, πρέπει να συγκεντρωθούν χρήματα για να χειρουργηθεί από τον Αυξέντιο Καλαγκό, παιδοκαρδιοχειρουργό, διευθυντή του Τμήματος Καρδιάς - Αγγείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης και ιδρυτή του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous - Καρδιές για όλους».
Εμπνευστής της εκδήλωσης είναι το νεανικό κοινωνικοπολιτικό blog «Με άλλα μάτια» (http://meallamatia.blogspot.com). Μετά το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, αυτή η δράση ευαισθητοποίησης έρχεται και στην Αθήνα, βασισμένη σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με στόχο όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη διαφορετικότητα.
 
«Γεύμα στο σκοτάδι»
 
«Εχω ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπου τυφλοί λειτουργούν σε αυτή τη λογική εστιατόρια με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο σε μόνιμη βάση και διοργανώνω με τους συνεργάτες μου το "Γεύμα στο σκοτάδι" σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με στόχο όλοι να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα», μας λέει ο Βαγγέλης Αυγουλάς, η ψυχή της εκδήλωσης και δημιουργός του μπλογκ, το οποίο εδώ και δύο χρόνια δίνει βήμα στα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, σε μαθητές, φοιτητές, ανέργους, καθώς και σε κάθε σκεπτόμενο συμπολίτη του που θέλει να φύγει από το «εγώ» και να περάσει στο «εμείς».
 
Ο εικοσιτετράχρονος Βαγγέλης Αυγουλάς είναι σήμερα αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διά Βίου Μάθησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δήμο Ιλίου. «Γεννήθηκα ολικά τυφλός, μεγάλωσα και ζω στο Ίλιον και κατάγομαι από τα Χανιά της Κρήτης. Ξεκίνησα την εκπαίδευση από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα και τελείωσα το Δημοτικό στο 35ο Σχολείο Πειραιά, συμμετέχοντας στο πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ήλιος» (ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη)» μας λέει ο Βαγγέλης.
Αριστούχος στο σχολείο, εισήχθη από τους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου διακρίθηκε με βραβείο επιδόσεων από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Διατελεί πάρεδρο μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία, του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Δικηγόρος πλέον σήμερα, είναι τακτικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, αναπληρωτής οργανωτικός γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών. Μιλά αγγλικά και γαλλικά, μετρά πάνω από 200 δημοσιεύσεις σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αρθρογραφώντας κατά καιρούς για διάφορα εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα, ενώ είναι και ένας από τους συγγραφείς του πρώτου ομαδικού διαδικτυακού μυθιστορήματος στην Ελλάδα, με τον τίτλο «Δώδεκα». Παράλληλα, τελειώνει τη φοίτησή του στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ
 
Πηγή: www.enet.gr
 
[για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο 6987304072 ή στο meallamatia@gmail.com]

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου