meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΑΜΦΙΒΙΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ


Το αναπηρικό αμαξίδιο είναι το μέσο που προσφέρει ελευθερία και αυτονομία  στα άτομα με προβλήματα κινητικότητας. Με τη πάροδο των ετών όμως και τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι επιστήμονες κατάφεραν να ανανεώσουν το μέσο αυτό και να το εμπλουτίσουν με περισσότερες δυνατότητες, ώστε να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σε άτομα με αναπηρία.

Επιμέλεια: Γιάννης Αγιασλάρι

Το αναπηρικό αμαξίδιο είναι το μέσο που προσφέρει ελευθερία και αυτονομία στα άτομα με προβλήματα κινητικότητας. Με τη πάροδο των ετών όμως και τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι επιστήμονες κατάφεραν να ανανεώσουν το μέσο αυτό και να το εμπλουτίσουν με περισσότερες δυνατότητες, ώστε να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σε άτομα με αναπηρία.

Έτσι μια ομάδα Ιταλών επιστημόνων κατάφερε να υλοποιήσει τα σχέδια της, και να κατασκευάσει ένα υποβρύχιο αμαξίδιο. Με αυτό το τρόπο η επιστήμονες δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα κινητικότητας να μπορέσουν να μπουν στη θάλασσα μέχρι και να πραγματοποιήσουν κατάδυση με το αμαξίδιο.

Το αμαξίδιο είναι εξοπλισμένο με δύο προπέλες, οι οποίες είναι τοποθετημένες στη βάση της καρέκλας, ενώ στον κινητήρα παρέχει ισχύ μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Τη κατεύθυνση την ορίζει το ίδιο το άτομο με τα χέρια, κάνοντας κολυμβητικές κινήσεις.

Τη πρώτη δοκιμή του αμαξιδίου έκανε η ηθοποιός Σου Ώστιν, η οποία έκανε κατάδυση για αρκετή ώρα, ενώ στο τέλος της υποβρύχιας περιπέτειας είπε πως αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η αναπηρία δεν περιορίζει πλέον πουθενά τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο βίντεο που θα δείτε πατώντας το link του άρθρου θα δείτε την Σου Ώστιν να μιλάει για αυτή τη "μαγευτική" όπως είπε, εμπειρία.

Για να δείτε το βίντεο, κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 Πηγή:  http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου