meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ - ΓΕΛΙΑ ΧΑΡΑ 15ΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!


«Γέλια Χαρά 15ης Ομάδας Παιδιά», ήταν η προσκοπική κραυγή με την οποία υποδέχθηκαν οι νεαροί πρόσκοποι τον Βαγγέλη Αυγουλά στο χώρο τους στα Σεπόλια στις 16 Μαρτίου 2013!


Παλαιός γνώριμος των προσκόπων ο κ. Αυγουλάς, έχοντας γεννηθεί τυφλός συζήτησε με την ομάδα για τις ιδιαιτερότητες στην καθημερινή ζωή των ατόμων με προβλήματα όρασης.

 

Τα παιδιά έκαναν κατασκευές με προσκοπικά υλικά όπως ξύλο, χαλκό και σχοινί, γνώρισαν τις σωστές τεχνικές συνοδείας ενός ατόμου που δε βλέπει, έπαιξαν διάφορα παιχνίδια με τον κ. Αυγουλά, προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τη γραφή Braille των τυφλών αγγίζονταν και αναγνωρίζοντας διάφορα ανάγλυφα γράμματα, ενώ η ατμόσφαιρα γέμισε και με πολλά προσκοπικά τραγούδια και το ραντεβού όλων ανανεώθηκε με περισσότερη δράση και βιωματικές εκδηλώσεις για τις θερινές προσκοπικές κατασκηνώσεις!

 


Όλοι μαζί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάποια πράγματα τα κάνει ο καθένας με τον δικό του τρόπο, π.χ. άλλοι διαβάζουν με τα μάτια και άλλοι με τα χέρια, αλλά όλοι έχουμε κοινούς προβληματισμούς, παρόμοια ενδιαφέροντα, ίδιες αγωνίες και ανησυχίες, πολλές ελπίδες και σχέδια για το μέλλον!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου