meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ 'ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ'


Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, πρώην βουλευτής και τώρα Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας, ήταν καλεσμένος την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στη ραδιοφωνική εκπομπή «Με Άλλα Μάτια» με τον Βαγγέλη Αυγουλά και την Ελεάννα Φίλιου, που ακούτε κάθε Κυριακή 6-8 το απόγευμα ζωντανά από το www.thisisradio.gr.
 
Συχνός επισκέπτης και οπαδός του Δήμου Ιλίου, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας που έχει τιμηθεί και με το μετάλλιο της πόλης, μίλησε με θερμά λόγια για τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου και επί πολλά έτη νεαρό του φίλο Βαγγέλη Αυγουλά, ενώ στον αέρα θυμήθηκαν και πολλές κοινές τους μάχες σε ζητήματα των ΑμεΑ και άλλα κοινωνικά θέματα.
 
«Από τις αξέχαστες εμπειρίες μου ήταν η 3η Δεκέμβρη του 2009 Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, όταν ο Βαγγέλης φόρεσε μάσκα σ’εμένα, τον ηθοποιό Χάρη Ασημακόπουλο και τον τραγουδιστή Πασχάλη Τερζή, μας έκλεισε τα μάτια και μας πήγε μια βόλτα οδηγώντας μας ο ίδιος με το λευκό του μπαστούνι, στα αφιλόξενα πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου και των γύρω οδών. Τότε συνειδητοποίησα το κατόρθωμα του να είσαι τυφλός και να καταφέρνεις να επιβιώνεις καθημερινά στην αφιλόξενη Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Κωνσταντάρας, ο οποίος είναι και από τους βασικούς αρθρογράφους που στηρίζουν από την αρχή του το ανεξάρτητο, νεανικό, κοινωνικοπολιτικό blog http://meallamatia.blogspot.com.
 
Σε τυχερούς ακροατές της εκπομπής δόθηκαν δώρο πολλά βιβλία του Δημήτρη Κωνσταντάρα με ιδιόχειρη αφιέρωση, αρκετά εκ των οποίων ο συγγραφέας έχει δώσει την άδεια του να μεταγραφούν στο σύστημα Braille για τους τυφλούς ή να ηχογραφηθούν σε cd για την ακουστική βιβλιοθήκη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.
 
«Με τον Βαγγέλη γνωριστήκαμε αρχές του 2005 τυχαία στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, όπου με εντυπωσίασε με την ταχύτητα που διάβασε άγνωστο κείμενο στη γραφή Braille από το βιβλίο μου «Γράμματα Στον Παράδεισο», για το οποίο την ίδια χρονιά βραβεύτηκα και από τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος. Από τότε ο Βαγγέλης είναι από τους πρώτους που θα πάρει μέσω mail κάθε καινούριο βιβλίο μου πριν κυκλοφορήσει και του ζητώ κάθε φορά αντικειμενικά τα σχόλια του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντάρας.
 
Έχοντας μεγαλώσει με τυφλό παππού ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, έμπρακτα ευαισθητοποιημένος από νωρίς, ως βουλευτής έκανε για πολλά θέματα των αναπήρων εσωτερική αντιπολίτευση όταν η Ν.Δ. ήταν Κυβέρνηση και έγινε γρήγορα το «μαύρο πρόβατο» για τους συναδέλφους του βουλευτές, όταν ανέδειξε με ερωτήσεις του θέματα όπως το άνοιγμα νέων επαγγελμάτων για τους τυφλούς ή τη δημοσιοποίηση της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος».
 
Ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Τα Πάντα Ρει» (Δευτέρα έως Πέμπτη 14:00-15:00 στο Art TV –πρώην Τηλεάστυ), μίλησε για την κατάντια της πολιτικής και τη διαλυμένη δημόσια παιδεία σήμερα, για τη δικαιολογημένη απέχθεια του κόσμου απέναντι στους δημοσιογράφους, για τον αείμνηστο πατέρα του ηθοποιό Λάμπρο Κωνσταντάρα, αλλά και για τον εναλλακτικό προεκλογικό αγώνα που έκανε πρόσφατα προσφέροντας τα χρήματα για τα προγραμματισμένα του έξοδα σε τρόφιμα σε ναούς φτωχών γειτονιών της Αθήνας, καθώς και για το πρωτοποριακό ομαδικό μυθιστόρημα «Δώδεκα» το οποίο επιμελήθηκε (εκδόσεις «Εμπειρία») και στο οποίο ένα κεφάλαιο έχει γράψει και ο κ. Αυγουλάς.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εξ ίσου πρωτοποριακή κίνηση του κ. Κωνσταντάρα, να στήσει αυτοσχέδιο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό στο ΟΑΚΑ το 1982 και να περιγράφει ως αθλητικογράφος όλη τη διοργάνωση των Special Olympics για κάθε τυφλό επισκέπτη στο στάδιο!
 
Εντύπωση προκάλεσε επίσης η αφήγηση του αθλητικογράφου για τη συγγραφή του βιβλίου «Δόξα Και Δάκρυ» το 2000: «Συνεργαστήκαμε με τον Μάνο Κοντολέων και γράψαμε την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 έως και το 2000. Εγώ περιέγραφα όλο το κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και αθλητικό περιβάλλον πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε διοργάνωση ανά τετραετία και κάθε φορά επιλέγαμε και έναν ήρωα, έναν αθλητή εκ των πρωταγωνιστών και ο Μάνος έγραφε την ιστορία του. Για παράδειγμα το 1896 κάναμε το πορτρέτο του Σπύρου Λούη. Το βιβλίο αυτό δεν κυκλοφορεί πια»…
 
 
 
Στην εκπομπή συζητήθηκαν επίσης τα μυθιστορήματα του Δημήτρη Κωνσταντάρα «Η Τελευταία Καληνύχτα», «Απόψε Θα Σου Ορκιστώ Πως Σ’αγαπάω», «Η Κυρία Μέλπω», το συγκλονιστικό «24 Δευτερόλεπτα» βασισμένο σε ειλικρινείς αφηγήσεις και στην αληθινή ιστορία της πτώσης του Πρωθυπουργικού Φάλκον, αλλά και το νέο του βιβλίο «Η Αφροδίτη Της Ανάφης» που αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο μετά το Πάσχα.
 
Η εκπομπή διακόπτονταν συνεχώς από τα εκατέρωθεν αστεία και πειράγματα που έκαναν την ατμόσφαιρα πραγματικά όμορφη και ευχάριστη τόσο μέσα στο στούντιο όσο και στη διάδραση με τους ακροατές!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου