meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΙΛΙΟΥ 2013!


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στον Ποδηλατικό Γύρο Ιλίου την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, με σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο Ιλίου, όπου ποδηλάτες όλων των ηλικιών έστειλαν το δικό τους οικολογικό μήνυμα, για ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινή ζωή της πόλης, ως μέσο που μπορεί να συμβάλλει αφενός στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την άθληση, αφετέρου στην προστασία του περιβάλλοντος, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των ρύπων.



Ανάμεσα στους εκατοντάδες συμμετέχοντες κάθε ηλικίας και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος συμμετείχε στον ποδηλατικό γύρο της πόλης του με το διπλό ποδήλατο (Tandem) κατάλληλο για τυφλούς, το οποίο χρησιμοποιείται και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
 
Ο κ. Αυγουλάς είχε ως συνοδό του τον κ. Θανάση Πολονύφη, ο οποίος είναι πατέρας ενός τυφλού αγοριού και συμμετέχει ενεργά σε κάθε προσπάθεια η οποία καταρρίπτει τα εμπόδια ενάντια στη δύναμη της θέλησης!



«Κάνουμε πετάλι και οι δύο, ενώ εγώ οδηγώ κανονικά την πορεία μας κατευθύνοντας το τιμόνι. Το κλειδί είναι ο καλός συγχρονισμός και κινητήρια δύναμη όλων μας η όρεξη για ζωή και άθληση», εξηγεί ο κ. Πολονύφης.



«Με τη λύση του διπλού ποδηλάτου και μια απλή συμμετοχή σ’ένα όμορφο γεγονός της πόλης, θεωρώ πως στείλαμε άλλο ένα μήνυμα έμπρακτης, ουσιαστικής και ισότιμης συμμετοχής σε κάθε πτυχή της συλλογικής ζωής του τόπου. Με το ποδήλατο περπάτησα την πόλη μου και την είδα κυριολεκτικά με άλλα μάτια! Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία! Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε πολύ περισσότεροι και το ποδήλατο να καθιερωθεί ως καθημερινό μέσο μετακίνησης», δήλωσε ο κ. Αυγουλάς, συγκινημένος και από το πλήθος των φίλων και συνεργατών του που τον συντρόφευσαν σε αυτή τη βόλτα και τον στήριξαν σε μια ακόμη προσπάθεια με συμβολικό χαρακτήρα.
 
 
 
Στον ποδηλατικό γύρο του Ιλίου με διπλό ποδήλατο συμμετείχε επίσης και ο Παραολυμπιονίκης κ. Δημήτρης Αμπατζής, έχοντας ως συνοδό και οδηγό του τον φίλο του κ. Νίκο Παλαιοβρυσιώτη.


Ο Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου οργανώθηκε από το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Άθλησης (ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.) σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Οδυσσέας» και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Ιλίου, με στόχο την παρότρυνση της χρήσης του ποδηλάτου και του δικτύου των ποδηλατοδρόμων της πόλης, που διαρκώς επεκτείνεται.



Παρακολουθήστε τον Ποδηλατικό Γύρο Ιλίου στο κανάλι του Δήμου Ιλίου στο YouTube:  http://www.youtube.com/watch?v=-3soEJDNFto

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου