meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ!


Δεκτή έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αντιπροσωπία της εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Προεδρικό Μέγαρο, το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Μάιου, ικανοποιώντας έτσι άμεσα σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας.
 
Η αντιπροσωπία των ατόμων με προβλήματα όρασης ανέλυσε κατά προτεραιότητα τα αιτήματα των Ελλήνων τυφλών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τεκμηριωμένες και ελάχιστου κόστους προτάσεις για την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων επιβίωσης των τυφλών εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων πανελλαδικά.
 
Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών κ. Νικόλαος Γιαλλούρης, ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Παπούλια για το αιτούμενο έκτακτο επίδομα ειδικών συνθηκών υπέρ των 150 τυφλών εργαζομένων πανελλαδικά στον δημόσιο τομέα ως αντίβαρο των σφοδρών μισθολογικών περικοπών που έχουν υποστεί από το 2010, για την ανάγκη φοροελαφρύνσεων των ελάχιστων τυφλών ελευθέρων επαγγελματιών που τόλμησαν να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη και να ρισκάρουν δημιουργικά στη ζωή τους, καθώς και για την πρωτοφανή, συστηματική αναλγησία του Οικονομικού Επιτελείου και στενών συνεργατών του κ. Στουρνάρα που έχει προκαλέσει περικοπή και των συντάξεων και οδηγεί τους τυφλούς και τις οικογένειες τους στην εξαθλίωση.
 
 
 
 
Για εκδικητικότητα του κ. Στουρνάρα μίλησε ευθέως η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας κα Παρασκευή Τσαβαλιά, επειδή οι τυφλοί δεν παραιτούνται αλλά αντίθετα διαδηλώνουν και αγωνίζονται σκληρά για τη διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους που άλλοτε θεωρούνταν αυτονόητα. «Για πρώτη φορά στην Ελληνική νομοθεσία, αναίτια και πραξικοπηματικά παρά την αντίθεση ομόφωνα της Ελληνικής Βουλής, ο κ. Στουρνάρας διαχώρισε με νόμο τους κινητικά αναπήρους και τους τυφλούς καίτοι και οι δύο διακρίνονται από βαριά αναπηρία, εξαιρώντας από τις περικοπές των συντάξεων τους κινητικά αναπήρους ενώ τους τυφλούς όχι», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Τσαβαλιά.
 
«Έχουμε γεννηθεί μαθημένοι να ξεπερνάμε συνεχώς δυσκολίες και να επιβιώνουμε, να προοδεύουμε και να διαπρέπουμε παρά την αναπηρία μας, και όμως σε ηλικία που όλο το μέλλον είναι μπροστά μας και δικαιούμαστε να κάνουμε όνειρα, μας απαγορεύεται πλέον να θέτουμε στη ζωή μας στόχους», είπε προς τον κ. Πρόεδρο ο νεότερος της αντιπροσωπίας κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος, Αντιδήμαρχος στο Ίλιον και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών. «Για τους εκατοντάδες συνομηλίκους μου που εκπροσωπώ και για μένα προσωπικά, θα ήθελα μια δική σας δήλωση συμπαράστασης στους αγώνες μας, δείγμα έμπρακτης κατανόησης του δικαίου των αιτημάτων μας, ως ανάχωμα και παρηγοριά από τον θεσμό και το πρόσωπό σας, απέναντι στην απελπισία που οδηγούνται τα ΑμεΑ και στην αναξιοπιστία πλέον της κεντρικής πολιτικής εξουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγουλάς.

 
 
«Θα τηλεφωνήσω στον κ. Πρωθυπουργό μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλες να τον ρωτήσω γιατί δε διεκπεραιώθηκε η εντολή του προς το οικονομικό επιτελείο και αν μου το πει ότι χρειάζεται, θα πάρω και τον Υπουργό Οικονομικών», δεσμεύτηκε ο κ. Παπούλιας έναντι των εκπροσώπων των ατόμων με προβλήματα όρασης και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα αιτήματα σας είναι δίκαια και η κοστολόγηση των προτάσεων σας λογική, πρέπει να ληφθεί υπόψη γιατί είναι και αυτός ένας τρόπος εξασφάλισης της κοινωνικής συνοχής. Τι να το κάνω να βγούμε από την κρίση και να βρούμε μια διαλυμένη κοινωνία»!
 
Σημειώνεται εδώ ότι λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Πρωθυπουργός μέσω του Γραφείου του είχε δεσμευτεί για την επίλυση μιάς σειράς αιτημάτων της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, αλλά την περασμένη εβδομάδα σε σχετική συνάντηση ο κ. Στουρνάρας μέσω στενών συνεργατών του και του διευθυντή του γραφείου του κ. Σκέρτσου «τα πήρε όλα πίσω», όπως περιγραφικά αναφέρουν οι τυφλοί.
 
Όσον αφορά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που πρόσφατα ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποίησε για να καταργήσει τις εξαιρέσεις από τις περικοπές που ομόφωνα η Βουλή πέρασε για τους τυφλούς παρά το 3ο Μνημόνιο, ο κ. Παπούλιας που θεσμικά τις υπέγραψε ανέφερε: «Αν ήξερα δε θα υπέγραφα τη σχετική διάταξη, η οποία μάλιστα αντιτίθεται και στη βούληση των βουλευτών. Αυτό είναι αντίθετο και στα 30 χρόνια που υπηρέτησα το Ελληνικό Κοινοβούλιο», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας στην έκκληση των τυφλών να μην ξαναθέσει την υπογραφή του σε τόσο εγκληματικές για την καθημερινή ζωή και την αξιοπρέπεια των ΑμεΑ νομοθετικές ρυθμίσεις.
 
Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών κ. Ηλίας Μαργιόλας, αποτιμώντας τη συνάντηση κατά την έξοδο της αντιπροσωπίας των τυφλών από το Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε: «Η Ομοσπονδία μας απευθύνθηκε στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας επικαλούμενη το θεσμικό του κύρος και τη σημασία της προσωπικότητάς του, ώστε να μας βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού στην προώθηση και την επίλυση μερικών σοβαρών ζητημάτων του χώρου μας. Ο κ. Πρόεδρος μας τίμησε, μας άκουσε προσεκτικά και άφησε να διαφανεί ελπίδα ότι με την παρέμβαση του μπορεί να υπάρξει ένα αποτέλεσμα που έως τώρα δε μας το έδωσε καμία άλλη πολιτική αρχή κατά τις επαφές μας ή με τις πιέσεις που ασκήσαμε».
 
 
 
 
«Αναλαμβάνω την ευθύνη να διερευνήσω το θέμα. Θα έχετε σύντομα απάντηση μέσω του Διευθυντή του γραφείου μου», δήλωσε κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Παπούλιας, ευχόμενος καλή δύναμη σε όλους στη συνέχιση των προσπαθειών και των αγώνων τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου