meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΥΤΙΝΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας επισκέφθηκε την Παρασκευή 17 Μάιου 2013 ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, προσκεκλημένος του διευθυντή του σχολείου κ. Ιωάννη Καρούτζου και του συλλόγου των δασκάλων, για να συζητήσει με τους μικρούς μαθητές για τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η καθημερινή ζωή των μικρών παιδιών με προβλήματα όρασης και πώς προσπαθούν να τις ξεπεράσουν κα να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Οι 47 μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου άκουσαν τον κ. Αυγουλά με πολύ ενδιαφέρον και προσήλωση, ενώ έκαναν πολύ εύστοχες ερωτήσεις και παρατηρήσεις, δείγμα αυξημένης για την ηλικία τους ευστροφίας!

Τα παιδιά έμαθαν πώς κινείται ένας τυφλός με τη χρήση του λευκού του μπαστουνιού καθώς και σωστές τεχνικές συνοδείας και εξυπηρέτησης ατόμων με προβλήματα όρασης, άγγιξαν σελίδες γραμμένες ανάγλυφα στη γραφή Braille των τυφλών, έκλεισαν για λίγο τα μάτια τους ώστε να φέρουν σε εγρήγορση τις υπόλοιπες αισθήσεις τους, ενώ οι ερωτήσεις που έκαναν στο κλείσιμο της δράσης μπορούν να αποτελέσουν και τα πιο εύστοχα και χρήσιμα συμπεράσματα της ημέρας! Ενδεικτικά αναφέρουμε: «Γιατί οι τιμές στα μαγαζιά δεν είναι γραμμένες και ανάγλυφα να μπορεί ο τυφλός να ψωνίζει μόνος του»; «Γιατί δεν υπάρχουν παντού πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια και φανάρια με ήχο για να περνά μόνος του ένας τυφλός το δρόμο απέναντι»; «Γιατί δε συναντάμε συχνά γύρω μας ΑμεΑ αφού είναι πάνω από ένα εκατομμύριο στην Ελλάδα»;;;
 
«Πώς να κρυφτείς απ’τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα»!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου