meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΗ-ΑΥΓΟΥΛΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ




Χρειάζεται διάθεση για συνεργασία με τους ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα των ατόμων με διαφορετικότητα - Όταν γίνονται δημόσια έργα πρέπει να ακούγεται και η άποχη των ατόμων με Αναπηρία.

Τα "φώτα" ενός ειδικού για την κοινωνική πολιτική που μπορεί να έχει ένας δήμος είχε την ευκαιρία να ακούσει ο επικεφλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, στη διαρκεια συνάντησης που είχε δτην Τρίπολη με τον αντιδήμαχο κοινωνικής πολιτικής, δια βίου μάθησης, διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου Ιλίου Βαγγέλη Αυγουλά.

Ενός ανθρώπου που παρά το γεγονός ότι είναι εκ γενετής τυφλός, κατάφερε να σπουδάσει και να γίνει δικηγόρος και σε ηλικία 22 ετών να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και να γίνει αντιδήμαρχος στο Δήμο Ιλιου αφού ο Αρκάς Δήμαρχος κ. Ζενέτος του εμπιστεύτηκε την κοινωνική πολιτική.

Μάλιστα όπως ανέφερε στις δηλώσεις που έδωσαν οι δύο άντρες ο Δήμος Ιλίου όλα τα χρήματα-αποθεματικό 9 εκ ευρώ- τα διαθέτει για τη κοινωνική πολιτική και για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ τα έργα γίνονται μόνο μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο κ. Παυλής αφου καλωσόρισε τον κ. Αυγουλά τόνισε ότι η κοινωνική πολιτική δεν απαιτεί πάντα χρήματα ενώ άφησε αιχμές για τη Δημοτική Αρχήτης Τρίπολης σημειώνοντας ότι δεν θέλει να έχει ενημέρωση από ειδικούς και αποφασίζει ο Δήμαρχος για όλα, μαζί με την παρέα του. Σημείωσε πως ο ίδιος θεωρεί πως πρέπει επειδή είναι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να ενημερώνονται από τουςανθρώπους εκείνους που κατέχουν τα ζητήματα και να αποκτούν τχνογνωσία.

Ο κ. Αυγουλάς αναφέρθηκε με τη σειρά του στην πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος Ιλίου για τα άτομα που έχουν προβλήματ όχι μόνο υγείας αλλά και λόγω κρίσης και ειδική αναφορά έκανε στο κοινωνικό φροντιστήριο που λειτούργησε στο δήμο για όλα τα παιδιά που δεν που δεν μπορούσαν να πάνε σε ιδιωτικό φροντιστήριο.

Ενημέρωσε ακόμα για τις επισκέψεις που κάνει σε σχολεία- έχει επισκεφτεί και το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας και ενημερώνει τα παιδιά για τα άτομα με διαφορετικόητα και για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Απατώντας σε ερωτήσεις τόνισε μεταξύ άλλων πως πρέπει να γίνει "ξεδιαλεγμα" των μαϊμού αναπήρων και οι εξετάσεις πιστοποίησης της αναπηρίας να γίνεται από ειδικούς και εφ όρου ζωής αφού γίνει βέβαια με συγκεκριμένα κριτήρια ενώ επισήμανε πως δυστυχώς στο σύνολο σχεδόν των δημόσιων έργων και κυρίως σε δρόμους, πεζοδρόμια και δημόσια κτίρια δεν ερωτώνται τα άτομα με ειδικές ανάγκες και σε πολλές περιπτώσεις τα έργα (ράμπες και οδηγοί τυφλών) δενεξυπηρετούν τους αναπήρους.

Τέλος αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει η συμπεριφορά της οικογένειας στα 5 πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού που εχει κάποια αναπηρία και χρειάζεται όπως είπε μεγάλη προσοχή γιατί μετά το βάρος πέφτει στο σχολείο και εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και πολλά παιδιά με αναπηρία καταστρέφονται και δεν έχουν μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου