meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Έλληνες επιστήμονες διαπρέπουν στο εξωτερικό

Ταλέντα σε όλους τους τομείς εξακολουθεί να βγάζει η Ελλάδα, τα οποία δεν αναγνωρίζονται τόσο πολύ στη χώρα τους όσο στο εξωτερικό. Χαρτακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ελληνίδα επιστήμων δρ. Χάρις Καρνέζη, η οποία θα επισκεφθεί σε λίγους μήνες την Αυστραλία, με σκοπό να διδάξει πως το θέατρο μπορεί να θεραπεύσει μορφές αυτισμού.




Ταλέντα σε όλους τους τομείς εξακολουθεί να βγάζει η Ελλάδα, τα οποία δεν αναγνωρίζονται τόσο πολύ στη χώρα τους όσο στο εξωτερικό. Χαρτακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ελληνίδα επιστήμων δρ. Χάρις Καρνέζη, η οποία θα επισκεφθεί σε λίγους μήνες την Αυστραλία, με σκοπό να διδάξει πως το θέατρο μπορεί να θεραπεύσει μορφές αυτισμού. Ειδικότερα, στην παρουσίασή της θα αναπτύξει τη σχέση της δραματικής τέχνης με τις ανάγκες των παιδιών αυτών στο φάσμα της συγκεκριμένης διαταραχής. Σκοπός είναι να εξηγήσει πως το γνωσιακό-συμπεριφορικό δράμα διαμορφώθηκε για να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους, με τον συνδυασμό της τέχνης του θεάτρου και γνωσιακών-συμπεριφορικών τεχνικών.

Η διάκριση, όμως των Ελλήνων στο εξωτερικό δεν σταματά εδώ. Ο 30χρονος μουσικός Αντώνης Καράλης, που διαπρέπει στις ΗΠΑ στον τομέα της μουσικής σύνθεσης, υπερυπολογιστών, θα φορέσει πρώτος τα γυαλιά της Google, ενώ έχει κληθεί να συμβάλει με τις ιδέες του και στην  τελειοποίηση του νέου τεχνολογικού προϊόντος της εταιρείας, με την ονομασία "Glasses" (γυαλιά), το οποίο φέρεται μια από τις συσκευές που θα αλλάξουν τον τρόπο ενός επικοινωνίας ολόκληρου πλανήτη, στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών, οι Βασίλης Γεωργιτζίκης και Δημήτρης Αμαξηλάτης , συντονίζουν δορυφόρους, τους οποίους μπορεί το κοινό να νοικιάσει με 200 δολάρια και να βλέπει το Διάστημα, ακόμα και να τραβά φωτογραφίες.

Πηγή: Εφημερίδα "Παραπολιτικά"

2 σχόλια: