meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την πολιτική ανεπάρκεια και δεν αμφισβήτησε την επιστημονική επάρκεια, το έργο, την προσωπικότητα και την αξία της κας Σκοπούλη.


Απαντώντας στο εξώδικο Σκοπούλη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, δηλώνει ότι εδώ και καιρό έχει ζητήσει την αποπομπή της κας Φ. Σκοπούλη από τη θέση της Υφυπουργού Υγείας, επισημίνοντας τον κίνδυνο, που διατρέχει η Δημόσια Υγεία όταν παρακωλύεται το έργο του Υπουργείου Υγείας ή όταν δίνονται λάθος εντυπώσεις και λάθος πληροφορίες, όπως στη Δοιήκηση Σκοπούλη.

Μια κυβερνητική εκπρόσωπος της υγείας που προσβάλλει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τους κυβερνώντες, τους γιατρούς και τους ασθενείς και υποβαθμίζει όχι μόνο την νοημοσύνη των φορέων της Υγείας, αλλά και της κοινής γνώμης, δεν έχει ούτε τεχνογνωσία ούτε αποτελεσματικότητα στην άσκηση πολιτικής για τη Υγεία.

"Σε χέρια άσχετων" χαρακτηρίζεται η Δημόσια Υγεία όταν η Υπουργος ΔΕ γνωρίζει ποιους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας έχει και ποιοί από αυτούς κάνουν εμβολιασμούς ή ποιοί από αυτόυς έχουν εμβόλια. Την ανακολουθία στις δηλώσεις της κας Υπουργού, που τη μια μέρα δηλώνει ότι στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας γίνονται εμβολιασμοί για ανασφάλιστους και τον επόμενο μήνα κάνει εκ νέου δηλώσεις, ζητώντας ταυτόχρονα η ίδια από τους υφιστάμενους να κάνουν καταγραφή των Μονάδων και δράσεων τους...

Την ανακολουθία αυτή... πως θα μπορούσε αλλιώς κανείς να τη χαρακτηρίσει, ειμή μόνο:

1) ασχετοσύνη, αν κα Σκοπούλη δε γνώριζε την αλήθεια και έλεγε αναλήθειες ή 
2) καιροσκοπισμό, αν γνώριζε ότι δεν γίνονται εμβολιασμοί και δεν υπάρχουν εμβόλια για να γίνουν και δήλωσε αναληθή στοιχεία 

Μια υπουργός που δεν υπογάφει για τα αντιδραστήρια, που εμποδίζει τη λειτουργία του Κράτους στα Κέντρα αναφοράς για το AIDS, παρακωλύοντας την εργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ και εκθέτοντας χιλιάδες ανθρώπους σε κίνδυνο, που υπόσχεται εμβόλια χωρίς να υπάρχουν...όσο γρηγορότερα φύγει από το Υπουργείο Υγείας, τόσο καλύτερα για την Αποκατάσταση της Δημόσιας Υγείας.

Με σκεπτικό τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και μόνο αυτό, και με σεβασμό προς το πολιτικό αξίωμα του Υπουργικού Θώκου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απαίτησε την παραίτηση και αποπομπή της κας Σκοπούλη μετά την άκρως προσβλητική συμπεριφορά της προς τον Πρωθυπουργό και τις αναλήθειες προς όλη την κοινωνία.

Δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι η Δημόσια Υγεία και η Πολιτική της Υγείας δεν λύνεται με παραφιλολογία, αλλά με ηγεσία με στρατηγική, γνώση, απτελεσματικότητα.

Ο Ι.Σ.Α. ποτέ δεν αμφισβήτησε την επιστιμονική επάρκεια της κ. Φ. Σκοπούλη, αλλά κατέδειξε μόνο την πολιτική της ανεπάρκεια που ωθεί τη Δημόσια Υγεία σε αδιέξοδο όλο και πιο βαθιά.

Αυτός είναι ο λόγος που ζητούμε την άμεση αντικατάστασή της. 

Κάποια στιγμή ίσως αντιληφθεί ότι οι πολιτικοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και την ιακνότητά τους να παράγουν έργο κι αποτελέσματα, κι όχι στις δικαστικές αίθουσες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου