meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣΤΑΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΤΖΟΡΑΚΗΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ"

Αυτή τη κυριακή 9 Ιουνίου, το ραδιοφωνικό "Με άλλα Μάτια" κλείνει τον φετινό του κύκλο στο www.thisisradio.gr , με ένα απόγευμα γεμάτο μουσική και τραγούδι!

Το απόγευμα 6-8 συντονιστείτε και γνωρίστε ζωντανά δύο καλλιτέχνες φίλους της εκπομπής, τον Βασίλη Μαντζοράκη και τον Παναγιώτη Μαρκοστάμο!


Ο Βασίλης Μαντζοράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο ωδείο Φίλιππος Νάκας μελετώντας αρμόνιο (πτυχίο Electone Mate Course), πιάνο και υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά. Από το 2013 είναι διπλωματούχος συνθέτης με βαθμό "άριστα παμψηφεί". Σήμερα ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως καθηγητής υποχρεωτικών και ανώτερων θεωρητικών στο ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο ΙΕΚ Δομή και στο Δημοτικό Ωδείο Ιλίου. Απο το 2004 είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έργα του έχουν εκτελεστεί σε συναυλίες του πανεπιστημίου Αθηνών καθώς επίσης και στο πλαίσιο φοιτητικών συναυλιών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ενώ παράλληλα πραγματοποιεί εμφανίσει σε Αθήνα και Περιφέρεια με σχήματα λαϊκής αλλά και εναλλακτικής μουσικής. Επίσης, δραστηριοποιείται στο χώρο της δισκογραφίας καθώς έχει συνεργαστεί με την εταιρεία apple productions αναλαμβάνοντας τις ενορχηστρώσεις νέων τραγουδιών αλλά και στο χ΄ρο του κινηματογράφου με τη μουσική επένδυση για την ταινία μικρού μήκους "Ανελκυστήρας".

Ο Βασίλης Μαντζοράκης, συνθέτης του σήματος του This is radio και του μουσικού θέματος της εκπομπής "Με άλλα Μάτια", θα μας παρουσιάσει τραγούδια του σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση και θα μας μιλήσει για τη μακρόχρονη πορεία του και τις σπουδές του στη μουσική, καθώς και για το συγκρότημά του "Σχήμα Παραλόγου".

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ.Μαντζοράκης έχει αναλάβει να ενορχηστρώσει και να ερμηνεύσει σειρά τραγουδιών σε στίχους του Βαγγέλη Αυγουλά, με το τραγούδι Δύο Λεπτά να κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο http://www.youtube.com/watch?v=w8Cr9DGWbL0



Ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος γεννήθηκε το 1982 στο χωριό Κυρτώνη Φθιώτιδος όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών και σήμερα εργάζεται στην Εθική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, παρέχοντας νομικές πληροφορίες για θέματα Αμέα.

Από παιδί είχε έφεση στη μουσική και στη Σχολή Τυφλών παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής με τον αείμνηστο καθηγητή κ. Γιάννη Αλεξάνδρου, αλλά και μαθήματα αρμόνιο και ακορντεόν με τον δάσκαλο κ. Παναγιώτη Λαμπρινάκο.

Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια τραγουδά επαγγελματικά παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, ενώ έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους και την Κυριακή θα μας παρουσιάσει το τρίτο CD που θα κυκλοφορήσει την άλλη βδομάδα από τη δισκογραφική εταιρεία General Music! Πολλά δείγματα της δουλειάς του Π.Μαρκοστάμου μπορείτε να βρείτε και στο YouTube!

Για τον κ. Μαρκοστάμο, μιλούν ζωντανά την Κυριακή οι Ανδρέας Σταματελάτος ( General Music), Βασίλης Γκορίτσας (κλαρίνο), Γρηγόρης Κραβαρίτης (κλαρίνο), ενώ θα κληρωθούν σε τυχερούς ακροατές της εκπομπής αντίτυπα του νέου δίσκου.

Την Κυριακή 6-8 το απόγευμα συντονιστείτε στο www.thisisradio.gr και κλείστε παρέα με τον Βαγγελη Αυγουλά και την Ελεάννα Φίλιου και με νότες χαράς και αισιοδοξίας, τον πρώτο ραδιοφωνικό κύκλο του "Με άλλα Μάτια"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου