meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

571.000 ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ


Η προσεκτική οικονομική διαχείριση αύξησε κατά 570.863€ το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Ιλίου από την εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Δ.Ε.Κ.Α.


Με 570.863€ αυξάνεται το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Ιλίου,  μετά την εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης (Δ.Ε.Κ.Α.), στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου περί συγχωνεύσεως των Νομικών Προσώπων. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, τη μακρόχρονη χρηστή οικονομική διαχείριση και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Ιλίου, απόρροια του προσεκτικού, μακρόπνοου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής και του οράματός της για αποτελεσματική και με διαφάνεια διαχείριση, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, η οποία συνεχίζει τη διαχρονική πολιτική που χάραξε η προηγούμενη Διοίκηση και ο τέως Δήμαρχος κ. Βασίλης Κουκουβίνος.


Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος εξέφρασε την ικανοποίησή του στον τ. πρόεδρο της Δ.Ε.Κ.Α. κ. Ιωάννη Πατερέλη και στο Διοικητικό Συμβούλιο, για το έργο τους.


Σημειώνουμε ότι τα 570 και πλέον χιλιάδες ευρώ μπαίνουν κατευθείαν μετρητά στο ταμείο του Δήμου Ιλίου αυξάνοντας το αποθεματικό του, σε μια εποχή που στο Ίλιον κυνηγούν κυριολεκτικά κάθε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τεχνικά και λοιπά έργα, ώστε όλα τα χρήματα από το ταμείο του Δήμου να είναι διαθέσιμα για την κοινωνική πολιτική, στηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ΚΑΠΗ και Βρεφονηπιακούς σταθμούς.


Το θετικό πρόσημο της εκκαθάρισης της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ιλίου, έρχεται την ίδια ώρα που στην Ελλάδα πολλές αμαρτωλές δημοτικές επιχειρήσεις ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, ενώ ο θεσμός αυτός έχει πολλές φορές χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς για ρουσφετολογικούς σκοπούς από αρκετά υπόλογα μέλη των Δ.Σ. παρόμοιων επιχειρήσεων.


Ο Νίκος Ζενέτος και η Δημοτική Αρχή του Ιλίου αποτελούν ένα έμπρακτο, ελπιδοφόρο παράδειγμα συνετής οικονομικής διαχείρισης εδώ και χρόνια για όλη την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου