meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ!


Από τον παππού… στον εγγονό …

 
Εκδήλωση ευρέος κοινού στο Αμφιθέατρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά- ΣΑΙΣΠ (ευγενής παραχώρηση με δωρεάν χώρο διπλανού parking).
 
Σε μια κατάμεστη αίθουσα (140 άτομα) παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το Alzheimer στα πλαίσια της ΨυχοΓηριατρικής Υπηρεσίας Πειραιά (Ν. Δέγλερης) αφού προηγήθηκε 30΄βιντεο –ταινία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρέος κοινού σχετική με τα προβλήματα ασθενών και συγγενών . Ο Κος Βουτυράκος ολοκλήρωσε με μια σύντομη αναδρομή στα 40χρόνια λειτουργίας της ΙατροΠαιδαγωγικής Υπηρεσίας Πειραιά , παράλληλα με τις εν   εξελίξει πρωτοβουλίες της.

 
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ,  Δ/ντής του ΚΕΚ/ΕΚεΨΥΕ κ. Τίμος ΓΟΝΗΣ παρουσίασε εν συντομία το υπό υλοποίηση πρόγραμμα ΔΑΦΝΗ (εκπαίδευση φροντιστών ενηλίκων με άνοια και αυτισμό)

 
Βραβεύτηκαν :

 
α) ο Α΄ Δ/ντής της ΙΠΥ Πειραιά Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος , που μετέφερε γλαφυρά στο ακροατήριο συγκινητικές αναμνήσεις και εμπειρίες από τα πρώτα βήματα της Ιατροπαιδαγωγικής   Υπηρεσίας  Πειραιά (1973) , τα οποία εύστοχα συμπλήρωσε  η τότε συνεργάτης του Κα Μαρία  ΧΑΡΙΤΑΚΗ , Κοινωνική Λειτουργός 

 
β) η Ελληνική ΨυχοΓηριατρική Εταιρεία για την συμβολή της στην οργάνωση και λειτουργία της αντίστοιχης Υπηρεσίας του ΕΚεΨΥΕ Πειραιά. Το Βραβείο παρέλαβε ο γραμματέας της -Αναπληρωτής Καθηγητής Αντώνης ΠΟΛΙΤΗΣ , Δ/ντής της Μονάδας ΨυχοΓηριατρικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, ΕΚΠΑ) , ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην πενταετή συνεργασία μας σε προγράμματα ψυχοεπιδημιολογίας της Γ΄ Ηλικίας  (ILIONHELIOPOULIS-BYRON COMMUNITY STUDY) εκπαίδευσης στελεχών και εκπόνησης ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων .

 
Τα βραβεία απένειμε,   ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ ΕΚεΨΥΕ Κος Γιώργος Κυδωνάκης, (Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας).

 
Ακολούθησε μουσική εκδήλωση κρητικής παραδοσιακής μουσικής από ερασιτέχνες λυράρηδες ευγενώς προσφερθέντες (Κοι  Κλάδος και Νικηφοράκης ) . Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση   γνωριμίας και εξαιρετικά εδέσματα  , τα οποία είχε επιμεληθεί προσωπικά  η Κα Πόλα Νικολάου και οι συνεργάτες της (Κοι.Σ.Π.Ε. του Κέντρου μας).

 
Ευχαριστούμε θερμά τον Κων/νο Μπουρλετίδη , πρόεδρος τους ΣΑΙΣΠ για τον άψογο συντονισμό της Ημερίδας καθώς και τον έφορο εκδηλώσεων Δημήτρη Πετσετάκη  και τα υπόλοιπα μέλη ΣΑΙΣΠ για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης . Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Βασιλική Ροδοπούλου , Υποδιευθύντρια του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αρσακείου Ψυχικού και τον Δρ. Παναγιώτη Δέγλερη , Καθηγητή  Διοικητικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου,  για την δημιουργία της καλαίσθητης αφίσας και πρόσκλησης της ημερίδας καθώς και τους εθελοντές συνεργάτες (Α. Σόλιας, Μ. Καραμπέρη, Ε. Μαντέλου, Α. Ντουντουλάκη).

 
Παρευρέθησαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων,  ενεργοί πολίτες ( Συνήγορος του Παιδιού, ΑΜΚΕ ΕΨΥΜΕ) ,αλλά και συνάδελφοι του ΕΚεΨΥΕ από πολλές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου με σύσσωμο το Δ.Σ του Συλλόγου των  Εργαζομένων. 

 
Μας τίμησαν ο πρωτοπρεσβύτερος παπα-Γίωργης Καλαμάρης , του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Πειραιά  , ο αρχίατρος του Δήμου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης , η Δρ. Αγγελική Σεληνίδου, αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά , οι Δ/ντές  Χειρουργοί Αλέκος και Ελευθέριος Γιάγκος, εκπρόσωποι του Π.Ι.Σ.  , η παιδοψυχίατρος Τζένη Σουμάκη ,ο Κος Μάνος Κοζαδίνος , που προσέφερε τις υπηρεσίες του επί δεκαετίες στην ΙΠΥ Πειραιά , ο Αεροπαγίτης Κος Βασίλης Πέππας, ο ταξίαρχος ( Π.Ζ.)  Κων/νος Ροδόπουλος , ο Επ. Καθηγητής  Παύλος Μαραγκουδάκης , η ψυχολόγος Δρ. Σοφία Πορτινού, ο Δ/ντής του Πειραϊκού Θεραπευτηρίου κ. Θεοδωρουλέας, ο Μιχάλης και η Ευγενία Πιαγκου (ανώτερα στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας  ELETSON Corporation) κ.α.

 
Δικαιολόγησαν λόγω κωλύματος την απουσία τους ο καθηγητής Κων/νος Αρβανιτόπουλος Υπουργός  Παιδείας , ο Καθηγητής Νευρολογίας Γιάννης Ευδοκιμίδης , πρόεδρος της Β΄ΔΥΠΕ , ο αναπληρωτής καθηγητής Κων/νος Πόταγας , ο επίκουρος καθηγητής Γίωργος Μουσσάς , η Δρ. Αργυρώ Βούλγαρη , Επ/κη Υ/Δντρια ΕΚΠΥΕ , ο συντονιστής Δ/ντής Επαμ. Παπαμιχαήλ Νοσοκομείου Μεταξά , ο καθηγητής ΕΜΠ Δρ. Γιάννης Μηλιός , ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας , ο πρ. βουλευτής Δημήτρης  Καρύδης , ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστας Κούβαρης , η Κα  Θέκλα Φούντου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης  , η Κα Ευα Στεφανάκη (λόγω ασθενείας) και οι Δικηγόροι Στέλιος και Γρηγόρης Μανουσάκης.   
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδίας τους αποδέκτες της παρούσας έκθεσης πεπραγμένων  για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης . Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες από την εκδήλωση . Το ψηφιακό υλικό (βίντεο και  σύνολο φωτογραφιών ) θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΕΚεΨΥΕ .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου