meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΑ "ΤΥΡΤΑΙΟΣ"!


Καλοκαιρινή εκδήλωση για το κλείσιμο της χρονιάς  2012-13 του Αθλητικού Σωματείου  ΑΜεΑ «ΤΥΡΤΑΙΟΣ»
 
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο χώρο του Κέντρου Αμεα  του Δήμου Ιλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το κλείσιμο της αγωνιστικής χρονιάς του Αθλητικού Σωματείου ΑΜΕΑ Τυρταίος. Παρουσία πλήθους αθλητών, γονιών, εθελοντών και φίλων του σωματείου έγινε αγωνιστικός απολογισμός της χρονιάς. Μέσα σε ένα γιορτινό και ευχάριστο κλίμα  έγινε αναφορά σε όλες τις συμμετοχές των αθλητών και προβλήθηκαν στιγμές από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του  ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς  ο οποίος βρίσκεται πάντα δίπλα και στηρίζει την δράση του σωματείου. Σε χαιρετισμό του συνεχάρη την προσπάθεια και την κατάκτηση των μεταλλίων  των αθλητών και τη διεθνή διάκριση μελών των  χορευτικών τμημάτων του σωματείου.
 
Παράλληλα έγινε και παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος PEDIA που υλοποιεί το σωματείο με την συνεργασία  του Δήμου Ιλίου. Στα πλαίσια του προγράμματος έγινε παρουσίαση των δράσεων που υλοποιεί η κοινωνική  υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας, Ψυχολόγο κα Αναστασία Κόκκαλη.
 

 
 
Τέλος ακολούθησε επίδειξη από το χορευτικό τμήμα του Σωματείου καθώς και παρουσίαση sitting zoumpa, μίας νέας πρωτοβουλίας του σωματείου Τυρταίος.
 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Αυγουλάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συγχαίρω από καρδιάς τους διακριθέντες αλλά και τους αφανείς ήρωες, δασκάλους, γυμναστές και προπονητές, που χωρίς αυτούς δε θα είχαμε καμία επιτυχία. Η Δημοτική Αρχή του Ιλίου θα είναι πάντα δίπλα σας και όπως λέει και ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος, δεν καταλαβαίνουμε από οικονομική κρίση όταν πρόκειται για Κοινωνική Πολιτική!
Η Ελλάδα των παραμελημένων πολιτών, η Ελλάδα των καθημερινών αξιοπρεπών αγωνιστών της ζωής, συνεχίζει με διακρίσεις και μετάλλια να μας χαρίζει χαμόγελα, αισιοδοξία και ελπίδα! Το μήνυμα είναι σαφές, ας το καταλάβουν όλοι».

 
Ακολουθεί ο αγωνιστικός απολογισμός του σωματείου στα αθλήματα του Boccia της Κολύμβησης και του Στίβου από τις συμμετοχές μας στα Πανελλήνια πρωταθλήματα:
 
Boccia. Αποτελεί το πιο δημοφιλές άθλημα του σωματείου μας. Από το 2006 μέχρι και σήμερα συμμετέχουμε με ιδιαίτερες επιτυχίες από τους αθλητές μας στα Πανελλήνια πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.
 
 
 
Η αγωνιστική χρονιά 2012-13 ήταν από τις πιο επιτυχημένες  : είχαμε συμμετοχή  17 αθλητών στους Πανελλήνιους αγώνες όπου είχαμε αναλυτικά
 
Στα ομαδικά
 
στην  κατηγορία bc4 ζευγάρια χρυσά μετάλλια στο ομαδικό με τους Νίκο Βασίλη , Μαρίνο Γωνιά και Ειρήνη Ζαχαρά
 
Στην κατηγορία bc3 (ζευγάρια): ασημένια μετάλλια στους: Κανηρά Σωτήρη - Κορδαλή Μαρια Ελλένη - Παπαναστασίου Μαρία Ειρηνη
 
Στην κατηγορία bc1-bc2(ομαδικό): ασημένια μετάλλια στους: Γαλλαίο Χρήστο - Κριεκούκη Κων/νο. - Κυπριώτη Χρήστο - Κυριακίδη Δημήτρη.
 
 
 
Στα ατομικά
Ασημένιο στους:
Κυριακίδη Δημήτρη. (BC1)
Κυπριώτη Χρήστο. (BC2)

Χάλκινο στους:
 
Νικολάου Ανδρ. (BC1)
Βασίλη Νίκο (BC4)

 
Οι αθλητές μας Νίκος Βασίλης και Κυπριώτης Χρήστος εντάχθηκαν στην Εθνική Ομάδα Boccia και συμμετείχαν Πανευρωπαϊκούς  Αγώνες 2013 στη Πορτογαλία.
 
Ο Νικος Βασίλης κατέκτησε την 3η θέση στο ομαδικό της κατηγορίας BC4 και την 9η θέση στο ατομικό και ο Χρήστος Κυπριώτης την 6η θέση στο ομαδικό και την 30η στο ατομικό.

 
 
Κολύμβηση.
Αποτελέσματα πανελληνίων αγώνων κολύμβησης 2013
Κατηγορία s14
Βουζουνερακης Γιώργος, χρυσό στα 50,100,200 ελεύθερο και 100 πεταλούδα(πανελλήνιο ρεκόρ)
Μακρής Άρης , χρυσό στα 100 πρόσθιο και χάλκινο στα 50,100 ελεύθερο
Καλλιοντζή Βικτώρια, χρυσό στα 100 ελευθερο,100 ύπτιο και ασημένιο στα 50 ελεύθερο
Φλυτζανης Κώστας 4ος 50 και 100 ελεύθερο
 
 
Κατηγορία s4
Μελετης Χρήστος, χρυσό στα 50 ύπτιο και ασημένιο στα 50 ελεύθερο


 
Κατηγορία s6 (παίδων)
Παυλακελης Αντώνης ,χρυσό στα 50,100 ελεύθερο και 50 ύπτιο (Νέα  πανελλήνια ρεκόρ στη κατηγορία παίδων)
 
Κατηγορία s7
Γελες Κων/νος, χάλκινο στα 100 ύπτιο

Κατηγορία s3
Σταματοπουλου Αλεξάνδρα, χρυσό στα 50 ελεύθερο (Νέο πανελλήνιο ρεκόρ) το 2012
 
 
 
Στίβος.
Πασσάς Κων/νος  κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό κατηγορίας F34
Βυγλαντζής Διόνυσος χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος στην κατηγορία F20
 
Επίσης είχαμε  τη συμμετοχή του ακοντιστή μας Πασσάς Κων/νος  σε Διεθνή τουρνουά στίβου στο Dubai όπου κατέκτησε την τρίτη θέση.

 
Εκτός από τον αγωνιστικό αθλητισμό η παρουσία μας είναι εξίσου σημαντική και στο χορό των ατόμων με αναπηρία. Αναλυτικότερα:

 
Δημιουργήσαμε Ομάδα αγωνιστικού χορού Λάτιν και Ευρωπαϊκών. Η ομάδα συμμετείχε στο  HELLENIC DANCESPORT και είχαμε

1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ :

Χρυσό μετάλλιο : Σταματοπούλου Αλεξάνδρα -παρασκευας Αλέξανδρος
Ασημένιο μετάλλιο : Παλσιν Αλέξανδρος-Καλλιλα Έλενα
Χάλκινο μετάλλιο: Γκοτζαραι Ελντον-Τσαχουριδου Χριστίνα

 
2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Χρυσό μετάλλιο: Γαλαιος Χρήστος- Λεφα Μαρω
Ασημένιο μετάλλιο: Λιοση Ελενη-Βεττος Γιωργος

 
Περισσότερες πληροφορίες την ιστοσελίδα μας www.tyrtaiosamea.gr και στο facebook: ΤΥΡΤΑΙΟΣ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ενημέρωση για τις δραστηριότητες μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου