meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

Το Πρόγραμμα διανομής μαγειρεμένου, έτοιμου φαγητού συνεχίζει ο Δήμος Ιλίου εξασφαλίζοντας ένα αξιοπρεπές καθημερινό γεύμα σε άπορες οικογένειες που κατοικούν στην πόλη.
Πέραν των εκατοντάδων οικογενειών που ενισχύονται κάθε μήνα με τα βασικά είδη διατροφής από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου, υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και να μαγειρέψουν, οπότε σ’αυτούς πηγαίνει έτοιμο φαγητό καθημερινά κατ’ οίκον το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι».
Επίσης, δικαιούχοι των συσσιτίων είναι και οικογένειες με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα, αφού παρά τις συνεχείς πιέσεις παραμένει χωρίς απάντηση η κοινωνική πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τη ΔΕΗ να πληρώνει ο Δήμος το ελάχιστο απαιτούμενο ρεύμα για την εγγυημένη αξιοπρεπή διαβίωση των απόρων με τη χρήση έξυπνων μετρητών.

O Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος μας εξηγεί: «Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ιλίου και σήμερα που μιλάμε διανέμουμε περίπου 80 μερίδες καθημερινά. Πρόκειται για πλήρη γεύματα με σαλάτα, κύριο πιάτο, ψωμί και φρούτο ή γλυκό καθημερινά, ενώ συμπληρωματικά δίνεται και κάτι για το βράδυ. Οι υγειονομικές προδιαγραφές πληρούνται και επανελέγχονται συνεχώς. Και το σημαντικότερο είναι ότι έχει προβλεφθεί πλήρες γεύμα και για το Σαββατοκύριακο, εξασφαλίζοντας στους δικαιούχους το αυτονόητο, σίτιση για επτά ημέρες την εβδομάδα.

Το εβδομαδιαίο εδεσματολόγιο προκύπτει από τη συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου με διατροφολόγο και περιλαμβάνει ζυμαρικά, όσπρια, ψάρι και 2-3 φορές την εβδομάδα κρέας (ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα), ενώ με τα λαδερά φαγητά της εβδομάδας προβλέπεται διπλή μερίδα ψωμί και τυρί”.

Το επισιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου έρχεται να συμπληρώσει τις αυξημένες ανάγκες που ικανοποιούν με κοινωνικό σθένος ήδη οι ιεροί ναοί τις περιοχής δύο εκ των οποίων διανέμουν επίσης έτοιμο φαγητό σε περίπου εκατό δικαιούχους κατοίκους του Δήμου.

Αξιέπαινη είναι επίσης η απόφαση της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου Ιλίου αλλά και των δέκα Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, οι οποίοι διαθέτουν καθημερινά τις μερίδες που περισσεύουν από τη σίτιση των μαθητών στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου υπέρ των συμπολιτών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.
Παράλληλα, ο Δήμος Ιλίου στηρίζει με συχνές δωρεές σε τρόφιμα τα επισιτιστικά προγράμματα όλων των Ιερών Ναών της περιοχής, βοηθώντας έτσι ουσιαστικά εκατοντάδες ακόμη συμπολίτες μας με προβλήματα καθημερινής διαβίωσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου