meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ελληνική αποστολή στη «Freedom Drive»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Γιατρών, ο εμπνευστής και διαχειριστής της ιστοσελίδας rollout.gr, μία ανταποκρίτρια καλών ειδήσεων στο goodnews.gr, ένας υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ένας χρυσός ολυμπιονίκης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 και μία εθελόντρια στην Greenpeace Ελλάδας συστήνουν την ελληνική αποστολή στην εκστρατεία «Freedom Drive 2013», που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο. Αυτό που τους ενώνει, πέρα από τα εντυπωσιακά βιογραφικά, είναι η αναπηρία.

Ιωάννα Φωτιάδη


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Γιατρών, ο εμπνευστής και διαχειριστής της ιστοσελίδας rollout.gr, μία ανταποκρίτρια καλών ειδήσεων στο goodnews.gr,  ένας υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ένας χρυσός ολυμπιονίκης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 και μία εθελόντρια στην Greenpeace Ελλάδας συστήνουν την ελληνική αποστολή στην εκστρατεία «Freedom Drive 2013», που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο. Αυτό που τους ενώνει, πέρα από τα εντυπωσιακά βιογραφικά, είναι η αναπηρία.
 

«Το κίνημα της ανεξάρτητης διαβίωσης απαιτεί το αυτονόητο: το δικαίωμα στη ζωή», λέει στην «Κ» ο επικεφαλής της 11μελούς αποστολής, ειδικευόμενος  ψυχίατρος στο «Αττικό» και πρόεδρος των Νέων Γιατρών, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. «Η ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε αυτή τη μεγαλειώδη πορεία με αμαξίδια, που πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ανεξάρτητη Διαβίωση ανά δύο χρόνια στο Στρασβούργο, κατά την πρώτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως και στο συνέδριο», εξηγεί ο ίδιος από τα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, όπου η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε, παρόντος του υπουργού Υγείας. Η εν λόγω εκστρατεία ξεκίνησε το 2003 και το 2009 ο πολυμήχανος γιατρός συμμετείχε
μεμονωμένα στο συνέδριο.
 
Όπως διευκρινίζει ο 28χρονος Στέλιος, τα προβλήματα των αναπήρων είναι λίγο-πολύ κοινά. Η οικονομική κρίση δυσχεραίνει έτι περαιτέρω την καθημερινότητά τους, αν και «ουδέποτε στην Ελλάδα μάς προσφέρθηκαν επιπλέον παροχές». Τα τρία θεμελιώδη αιτήματα είναι η θέσπιση προσωπικού βοηθού για κάθε άτομο με αμαξίδιο, η κοινωνική ένταξη και η αποϊδρυματοποίηση. «Έχουμε αυξημένες ανάγκες. Αν, όμως, αυτές ικανοποιηθούν από την Πολιτεία, θα τις επιστρέψουμε πολλαπλάσιες στην κοινωνία», ισχυρίζεται ο Στέλιος.
 
Πηγή: Εφημερίδα «Η Καθημερινή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου