meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Αντιπροσωπία του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Ζενέτο, παρακολούθησε και φέτος τις ξεχωριστές διήμερες εκδηλώσεις στα 8 ΚΑΠΗ του Δήμου για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 

Οι ηλικιωμένοι οργανώθηκαν μόνοι τους σε χορωδίες και απήγγειλαν ποιήματα πολλά από τα οποία είχαν γράψει οι ίδιοι, αποδεικνύοντας έτσι ότι παραμένουν ενεργά κύτταρα της συλλογικής καθημερινής ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Σε κάθε Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων οργανώθηκε μια μικρή γιορτή με αφορμή την ιστορική ημέρα εθνικής μνήμης, ενώ οι μνήμες πολλών ηλικιωμένων από τα χρόνια της κατοχής έγιναν εφαλτήριο για επίκαιρα μηνύματα που αφορούσαν τη σημερινή οικονομική κρίση, της απαιτήσεις της Τρόικας και τη στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και το ανοιχτό θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων και τη στάση της Γερμανίας και της Καγκελαρίου Μέρκελ σήμερα απέναντι στη χώρα μας. 


Μεταξύ άλλων τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Παναγιώτα Μηλιώνη και ο αντιπρόεδρος υπεύθυνος των ΚΑΠΗ κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Λιόσης, Βομπιράκη και Χαραλαμπόπουλος, καθώς και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

"Ούτε το 40 είχαμε λεφτά για ακριβούς εξοπλισμούς και όπλα. Κερδίσαμε όμως τον πόλεμο γιατί οι εχθροί μας βρήκαν ενωμένους σαν μια γροθιά όλους τους Έλληνες. Τότε το κλειδί της επιτυχίας ήταν ότι είχαμε ο ένας τον άλλον, αλληλεγγύη μέχρι τέλους. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε και ενόψει της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε σήμερα", σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου