meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

"ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΗΛΙΘΙΟΣ"



«Δεν θα με κάνετε εσείς να νοιώθω ηλίθιος. Αρνούμαι  να σας παρακολουθήσω»

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
Την  τελευταία εβδομάδα,  πήγαν όλοι να μας αποτρελάνουν.  Τέτοια  επιδρομή βλακείας  από την τηλεόραση, τα  έντυπα πάσης φύσεως,  ομιλίες στη Βουλή, δημόσιες δηλώσεις «δημοσίων» ατόμων, από  τίτλους και «ρεπορτάζ» στα πρωινάδικα και τα  κουτσομπολίστικα περιοδικά, μέχρι και μέσα από τα γήπεδα ; 
Κυκλοφορεί επικίνδυνος ιός

Προσωπικά δε νομίζω ότι  έχουμε ξανα-υποστεί τέτοια επίθεση ανοησίας τα  χρόνια που περνάμε αυτή την ανεκδιήγητη «κρίση» που  ισοπέδωσε τη χώρα, φτώχυνε τους φτωχούς, πλούτισε τους πλούσιους, δικαίωσε τους ένοχους, δικαιολόγησε τους   ανόητους και καταδίκασε τους συνεπείς.
Σας παρακαλώ  :  βλέπετε για μερικές μέρες λιγότερη τηλεόραση, διαβάζετε λιγότερο εφημερίδες, προστρέχετε λιγότερο στο internet , αντιμετωπίζετε με απόλυτη καχυποψία όλους όσοι μιλάνε δημόσια και  λέτε όσο πιο συχνά μπορείτε, στους χώρους που κυκλοφορείτε  και στον εαυτό σας, κοιτάζοντας τον καθρέφτη τη φράση : «Δεν είμαι ηλίθιος. Δεν θα με κάνετε εσείς να νοιώθω ηλίθιος. Αρνούμαι  να σας παρακολουθήσω».

Δεν έχω χώρο και δεν έχετε χρόνο για να τα αναφέρω όλα. Μερικά μόνο.
1.   Μονώσεις σε κουφώματα και πόρτες ήταν  η... πρόταση της τρόικας για να μη δοθεί επίδομα πετρελαίου. Όταν η συζήτηση ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους εκπροσώπους της τρόικας έφτασε στην πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει το επίδομα θέρμανσης, οι  τροικανοί αντέδρασαν και μας πρότειναν να επιδοτηθεί η …επισκευή των κουφωμάτων., όμως, ήταν αντίθετοι. Και δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα.

2.   Ο Aλέξης Τσίπρας είπε : «Η  αντίστροφή μέτρηση για την ανάληψη της μέγιστης ευθύνης από την Αριστερά έχει αρχίσει. Είμαστε ήδη έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Στόχος μας να καταργήσουμε τα μνημόνια για  περισσότερη δημοκρατία και  περισσότερα δικαιώματα».

3.   Πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων που φέρεται να τέλεσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ. Συνταγματολόγοι και δικαστικοί  χαρακτηρίζουν «αδιανόητο» το  να κλείσει οριστικά ο φάκελος του πρώην «Τσάρου».

4.   Η Σταματίνα Τσιμτσιλή  αποφάσισε να γίνει... καθηγήτρια και είπε ναι σε  πρόταση  να μιλάει σε εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους ώστε να τους προετοιμάσει κατάλληλα ως επαγγελματίες.

5.   Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος , αφού «έβγαλαν» στο περπατητό τους αγώνες  με  Σλοβακία και … Λιχτενστάιν και έγιναν δυο διαδοχικές φορές  ρεζίλι, επέστρεψαν στις ομάδες τους για να παίξουν μπάλα .

Δεν συνεχίζω. Δικαίως μας φέρονται έτσι όπως μας φέρονται οι ξένοι. Αφού ξεχάσαμε πού είναι το κεφάλι μας για να το σηκώσουμε και να πούμε «Όχι άλλο»;

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου