meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ!



Rick HANSEN: O Άνθρωπος σε κίνηση

Ξεκίνησε από τον Καναδά, γύρισε 34 χώρες, σε διάστημα δύο χρόνων, διένυσε 40.000 χιλιόμετρα με το αναπηρικό αμαξίδιό του, για να μαζέψει χρήματα για την έρευνα για τις κακώσεις νωτιαίου μυελού. Στη μνήμη του φίλου του Terry Fox. Αθλητής, με πολλά υποσχόμενο ταλέντο, το 1973, σε ηλικία 15 ετών ενεπλάκη σε τροχαίο με αντίπαλο μία νταλίκα. Το ατύχημα του κόστισε τα δύο πόδια του και μία νέα ζωή, που ξαφνικά παραλίγο να γίνει εφιάλτης. Επέστρεψε μερικούς μήνες αργότερα, στα γήπεδα του μπάσκετ, αυτή τη φορά με τέσσερις ρόδες αντί δύο πόδια. O Άνθρωπος σε κίνηση (σ.σ.Man in Motion), πήγε την αναπηρία του βόλτα, το γύρο του κόσμου σε 2 χρόνια. Κυριολεκτικά!...

Προφίλ Ονοματεπώνυμο: Rick HANSEN Καταγωγή: Καναδάς Ηλικία: 46 (1958) Αγώνισμα: Στίβος, μπάσκετ Αναπηρία: Παραπληγία

Ξεκίνησε από τον Καναδά, γύρισε 34 χώρες, σε διάστημα δύο χρόνων, διένυσε 40.000 χιλιόμετρα με το αναπηρικό αμαξίδιό του, για να μαζέψει χρήματα για την έρευνα για τις κακώσεις νωτιαίου μυελού. Στη μνήμη του φίλου του Terry Fox. Αθλητής, με πολλά υποσχόμενο ταλέντο, το 1973, σε ηλικία 15 ετών ενεπλάκη σε τροχαίο με αντίπαλο μία νταλίκα. Το ατύχημα του κόστισε τα δύο πόδια του και μία νέα ζωή, που ξαφνικά παρ΄ ολίγο να γίνει εφιάλτης. Επέστρεψε μερικούς μήνες αργότερα, στα γήπεδα του μπάσκετ, αυτή τη φορά με τέσσερις ρόδες αντί δύο πόδια. Με την ομάδα Vancouver Cable Cars κέρδισε πέντε εθνικά πρωταθλήματα μέσα σε έξι χρόνια. Κέρδισε 19 μαραθώνιες διαδρομές διεθνούς κλάσης. Κατά καιρούς έσπασε εθνικά και παγκόσμια ρεκόρ σε κούρσα με αμαξίδιο σε αγωνίσματα στίβου.  Φωτογραφία τού Ρικ Χάνσεν. Το 1984 συμμετείχε στην - για πρώτη φορά τότε εισαχθείσα - κούρσα με αναπηρικό αμαξίδιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984. Κέρδισε ένα μοναδικό ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο. Την άνοιξη του 1985, ξεκίνησε με αναπηρικό αμαξίδιο, να καλύψει μία απόσταση ... ίση με την περιφέρεια της γης! Την άνοιξη του 1987, ολοκλήρωνε το στόχο του και άφηνε τον κόσμο να θαυμάζει με δέος! Το "Τουρνέ του Ανθρώπου σε Κίνηση", ολοκληρώθηκε καλύπτοντας 40.000 χλμ. ή 25.000 μίλια με αναπηρικό αμαξίδιο ανά τον κόσμο! Οι στόχοι του διάνα και οι δυο: Έμαθε στον κόσμο τι θα πει αναπηρία και συγκέντρωσε είκοσι έξι εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση των κακώσεων του νωτιαίου μυελού!

Ανακηρύχτηκε, μεταξύ άλλων, Εθνικός Αθλητής με Αναπηρία το 1979, 1980 και το 1982 στον Καναδά. Το 1987, πήγε λίγο παρά πέρα, μπήκε στο βιβλίο Sports Halls of Fame, το βιβλίο με τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών!

Ίδρυμα Ο άνθρωπος σε κίνηση. Στη μνήμη του Terry Fox, ο Άνθρωπος σε Κίνηση αφιέρωσε το Μαραθώνιο του. Ο Terry Fox έχασε στην πάλη του με τον καρκίνο το δεξί πόδι του, όταν ακόμη ήταν έφηβος. Με το πάθος του νέου που έχει όλη τη ζωή μπροστά του, υπό το βάρος της χημειοθεραπείας, και στηριζόμενος σε ένα τεχνητό μέλος, βάλθηκε να κάνει το γύρο του Καναδά για να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Στο Μαραθώνιο της Ελπίδας, ο Terry Fox, έτρεχε 28-30 μίλια την ημέρα. Στα μέσα της διαδρομής, για το γύρο της πατρίδας του, ο καρκίνος άπλωσε τη σκιά του στα πνευμόνια του ανθρώπου, που μερικούς μήνες αργότερα πεθαίνοντας βάπτιζε με το όνομά του ένα μεγάλο φιλανθρωπικό Ίδρυμα στον Καναδά, σφήνωνε μία μοναδική ιδέα για το Τουρνέ του Ανθρώπου σε Κίνηση στο μυαλό και πλημμύριζε την ψυχή του Rick Hansen σθένος και αντοχή να κάνει το ακατόρθωτο!  Ίδρυμα Ο άνθρωπος σε κίνηση. Σήμερα, ως πρόεδρος Ιδρύματος που φέρει το όνομά του (Rick Hansen Man In Motion Foundation), ο Terry Hansen προωθεί την έρευνα για τις κακώσεις νωτιαίου μυελού. Παντρεμένος με τη φυσιοθεραπεύτρια, που κάποτε τον μάθαινε να ζει με την αναπηρία του, πατέρας τριών κοριτσιών, έχει σήμερα περισσότερα χόμπι από το μέσο άνθρωπο: ψάρεμα, τένις, σκι και καγιάκ.

Για την ιστορία...

Η κούρσα, που πήρε μέρος ο Rick Hansen το 1984 στο Λος Άντζελες, ως ένας από τους οκτώ αθλητές με αναπηρία, που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, διατηρείται για άντρες και γυναίκες - τιμής ένεκεν των Παραολυμπιακών αθλητών - έως και σήμερα. Λαμβάνει χώρα, παραδοσιακά, την ημέρα, που διεξάγεται το μεγαλύτερης τηλεθέασης άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, τα 100 μέτρα στίβου ανδρών! Μετά το θάνατο το Terry FOX, οργανώθηκε στη γενέτειρά του μία κούρσα από ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία στη μνήμη του με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα κατά του καρκίνου, σύμφωνα με το δημοσίευμα του noesi.gr.

Πηγή: http://www.prismanews.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου