meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σπάει το λουκέτο της Υγείας στους ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες και προσφέρει Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη σε 1.000.000 πολίτες




Ιατρείο για ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες εγκαινίασε στις 14/10/2013 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος Β΄στη ΓΣΕΒΕΕ ως Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ. 

Η ίδρυση του Παραρτήματος του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ στόχο έχει να παρέχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλους του επαγγελματοβιοτέχνες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βρέθηκαν εν μια νυκτί στο δρόμο βάζοντας λουκέτο όχι μόνο στις επιχειρήσεις τους αλλά και στην ίδια τους την Υγεία. Πρόκειται για 350.000 ανασφάλιστους επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, που αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, με αποτέλεσμα πάνω από 1.000.000 άνθρωποι, μαζί με τις οικογένειές τους να μην έχουν καμία πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα.

Ο κ. Ιερώνυμος στάθηκε εκτενώς στη συνεργασία «Αποστολής», Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών λέγοντας ότι οι εθελοντές ιατροί έχουν δεχθεί 27.000 επισκέψεις τους τελευταίους 19 μήνες ενώ καθημερινά εξετάζονται πάνω από 300 ανασφάλιστοι συμπολίτες που παίρνουν το φάρμακο τους.

Κατά το χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Παραρτήματος, οΔήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στη θέση, με όλους τους εθελοντές γιατρούς μας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, να μπορούμε να προσφέρουμε δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροβιοτέχνες, που δε μπορουν να κρατηθούν μεσα από την επαγγελματική τους δράση και να πληρώσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οπότε είναι ανασφάλιστοι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Εδώ και ενάμιση χρόνο, δίνουμε καθημερινή μάχη, για όλους εκείνους που έχασαν όχι μόνο τη φορολογική και ασφαλιστική τους ενημερότητα, αλλά και την ίδια τους την υγεια. Κάποιος έπρεπε να φροντίσει γι αυτήν. Και η απάντηση ήρθε μέσα από τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς.» 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου