meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 ο πρώτος κύκλος αγροτικών προγραμμάτων κατάρτισης στο Δήμο Ιλίου, που αφορά τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, όπου 30 συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από τους καθηγητές και έλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης από τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο.
 
Τα αγροτικά προγράμματα κατάρτισης υλοποιούνται με χρηματοδότηση του Δήμου Ιλίου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους καθηγητές και περιλαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση.
 
Οι επόμενοι κύκλοι ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014, όπου 120 συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σεμινάρια με θέματα που αφορούν την παραγωγική διαδικασία όπως καλλιέργεια υπαίθριων κηπευτικών, μελισσοκομία και ηλεκτρονικό εμπόριο.


 
«Θέλουμε συμβολικά, μέσω της υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών, να δείξουμε μια διέξοδο από την ανεργεία και ελπίζουμε το έμπρακτο αυτό μήνυμα δημιουργίας και επιστροφής στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, η Ελληνική Πολιτεία να το λάβει και να το αξιοποιήσει σωστά. Τα πρόγράμματα έχουν στόχο να βοηθήσουν τους άνεργους, αλλά και όσους ενδιαφέρονται, ιδιαίτερα τους νέους, να απασχοληθούν με τη γη και να μάθουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα, είτε για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, είτε για να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δραστηριότητα ως κύριο επάγγελμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου