meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Ή ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

 
Με αφορμή την ολοκλήρωση της έρευνας
Βαρόμετρο Απόντων: οι ΝΕΕΤs
(Νέοι εκτός εκπαίδευσης, Απασχόλησης ή Κατάρτισης)
 
η οποία υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔΙΚ) του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Greek Public Opinion (GPO) και το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και ο Δήμος Ιλίου, σας προσκλαλούν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στην εκδήλωση που διοργανώνουν στο Δημαρχείο Ιλίου (Κάλχου 48-50, 13122, Ίλιον) για την παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει για την ανάπτυξη προβληματισμού γύρω από το σοβαρό αυτό φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας των ημερών μας.
 
Στην έρευνα αυτή, μεταξύ άλλων, επιχειρήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η θεωρητική και εννοιολογική προσαρμογή της έννοιας των ''NEETs'' στα ελληνικά δεδομένα, καθώς και μοα πρώτη καταγραφή της έκτασης και έντασης του φαινομένου στη χώρα μας. Επίσης, η έρευνα προχώρησε σε συνολικότερη κοινωνική και πολιτική ανάλυση και ερμηνεία του φαινομένου και στη συσχέτισή του με τις υφιστάμενες μορφές κοινωνικού αποκλεισμού και με τις υπόλοιπες αναγνωρισμένες «κοινωνικά ευπαθείς και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες». Τέλος, η έρευνα καταλήγει σε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα προτάσεων πολιτικής για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης κατηγορίας κοινωνικής ευπάθειας και την ενσωμάτωση - επανένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία.
 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!
 
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
 
18:00 - 18:10 Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Ιλίου
18:10 - 18:30 Πολιτική Παρέμβαση από τη ΓΣΕΕ
18:30 - 18:40 Τοποθέτηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων
18:40 - 19:15 «Βαρόμετρο Απόντων: οι NEETs στην Ελλάδα». Ερευνητικά πορίσματα και κοινωνικές προεκτάσεις (Παρουσίαση της έρευνας)
Νίκος Παπαδάκης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης & Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου «Βαρόμετρο Απόντων: NEETs».
Αντώνης Παπαργύρης, Ερευνητής GPO και Αργύρης Κυρίδης, Καθηγητής ΤΕΠΑΕ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Δημήτρης Κοτρόγιαννος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, και Στέλιος Τσαγκαράκης, Υπ. Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης, Φάνης Κιτσόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης & Ερευνητής ΙΤΕ, και Γιάννης Βελεγράκης, Ερευνητής ΙΤΕ.
19:15 - 20:15 Εισηγήσεις με θέμα «Οικονομική κρίση, κοινωνική ευπάθεια και ''οι νέοι που δεν υπάρχουν πουθενά''». Συντονίζει ο Μιχάλης Κουρουτός, Γραμματέας Εκπαίδευσης ΓΣΕΕ.
«Η Ευρωπαϊκή Εμπειρία», Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτής της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Δημήτρης Παπαδημούλης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Ασκούνης, Δήμαρχος ΚΑλλιθέας & Πρόεδρος ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας)
Σάββας Ρομπόλης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου & Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ - ΓΣΕΕ.
Ερωτήσεις - Συζήτηση      
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου