meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΜΙΑ ΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

Μια στολή με αισθήσεις.
Έλληνας φοιτητής δημιούργησε τη Spider Sense, η οποία μπορεί να βοηθήσει τον προσανατολισμό σε συνθήκες μειωμένης όρασης ή τυφλούς να περπατήσουν χωρίς βοηθήματα.
 
Της Ανθής Παζιανού.
 
Η αράχνη που τσίμπησε τον Πίτερ Πάρκερ και τον μετέτρεψε σε Spiderman, σε άνθρωπο με αραχνο-αισθήσεις, «τσίμπησε» και τον Έλληνα διδακτορικό φοιτητή Βίκτορα Ματεεβίτσι, ο οποίος δημιούργησε με την ερευνητική του ομάδα τη Spider Sense στολή, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη σε τυφλούς, πυροσβέστες και σε ανθρώπους ευρισκόμενους σε άμυνα.
 
 
«Επέκταση» των αισθήσεων.
 
Ο Βίκτωρ , πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σήμερα διδακτορικός φοιτητής και ερευνητής στο Electronic Visualization Laboratory του University of Illinois στο Σικάγο, παρακολούθησε΄πέρσι την άνοιξη το μάθημα της Ανθρώπινης Επέκτασης. «Ως εργασία για το μάθημε, έπρεπε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε μια συσκευή που να ''επεκτείνει'' τις ανθρώπινες αισθήσεις και να ενημερώνει το χρήστη για ''αόρατες'' απειλές».
 
Μαζί με το μεταπτυχιακό φοιτητή Brad Haggadone και το διδακτορικό φοιτητή Brian Kunzer έφτιαξαν μια στολή αποτελούμενη από 11 «σένσορες», οι οποίοι σαρώνουν το περιβάλλον για ανθρώπους και εμπόδια, παρέχοντας κάλυψη 360 μοιρών. Όταν κάτι πλησιάζει το χρήστη, ο βραχίονας του σένσορα ασκεί πίεση, με αποτέλεσμα οι χρήστες να αισθάνονται το περιβάλλον στο ίδιο τους το δέρμα. «Σε ένα από τα πειράματα που κάναμε, αφού δέσαμε τα μάτια του χρήστη, τον εξοπλίσαμε με αστεράκια - νίντζα και του ζητήσαμε να τα πετάξει προς την κατεύθυνση που αισθάνεται ότι κάποιος πλησιάζει. Ζητήσαμε από τους επιτιθέμενους να πλησιάζουν το χρήστη από τυχαίες κατευθύνσεις. Ο χρήστης πέτυχε τους επιτιθέμενους χρησιμοποιώντας τα αστεράκια - νίντζα», λέει.
 
«Η στολή θα μπορούσε να βοηθήσει τους τυφλούς να αισθάνονται το περιβάλλον πάνω στο ίδιο τους το σώμα. Θα μπορούσαν έτσι να αισθανθούν την ύπαρξη ενός εμποδίου ή ενός τοίχου και να τα αποφύγουν», προσθέτει.
 
Θα μπορούσαν επίσης, να τη χρησιμοποιήσουν πυροσβέστες για να βρουν πιθανές διεξόδους ή για να προσανατολιστούν στο χώρι, σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας λόγω καπνού. Ο Β. Ματεεβίτσι θα παρουσιάσει τη στολή του στις 7 Μαρτίου στο συνέδριο Augmented Humans στη Στουτγάρδη.
 
Πηγή: «Η Εφημερίδα των Συντακτών».
 
 
 
 
 


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΝ ΙΛΙΟΥ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


Ζεστό και φιλικό κλίμα, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, χορός τραγούδι και κέφι ως το πρωί, ήταν τα συστατικά της βραδιάς στις 22 Φλεβάρη 2013, όπου επέλεξε η Μορφωτική Εστία Νέων Ιλίου να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της και να πραγματοποιήσει παράλληλα και την ετήσια συνεστίαση της.
 
Αθλητές και προπονητές από τα ανδρικά και γυναικεία τμήματα όλων των ηλικιών της ομάδας, σύσσωμο το Δ.Σ. αλλά και πολλοί φίλοι της ΜΕΝ Ιλίου διασκέδασαν και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του ΔήμουΙλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, εκπροσωπώντας παράλληλα και το http://meallamatia.blogspot.com, που είναι βασικός χορηγός της ανδρικής ομάδας.

 
 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Αυγουλάς στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους της ομάδας για τη μαζική κινητοποίηση στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιλίου που έκαναν τα περασμένα Χριστούγενα, ενώ αφιέρωσε το κομμάτι πίτας που έκοψε στα ιδεώδη του υγιούς ερασιτεχνικού αθλητισμού και της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, όπως αυτά τόνισε ότι πρεσβεύει και η παρουσία του Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Αμπατζή στο Δ.Σ. της ΜΕΝ Ιλίου.
 
Από την άλλη, ο Πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Αρκάς και ο Γραμματέας Δημήτρης Αμπατζής, έκοψαν κομμάτια τιμώντας τους αθλητές της ομάδας αλλά και όλους τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της ΜΕΝ Ιλίου.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ


Η αύξηση του μέσου όρου ζωής στις ανεπτυγμένες κα κυρίως στις αναπτυηγμένες και κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση της συχνότητας των παθήσεων της τρίτης ηλικίας.
 
Οι άνοιες, με συχνότερη τη νόσο Alzheimer, αποτελούν ένα επιδεινούμενο πρόβλημα δημόσιας υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Ο όρος «άνοια» αναφέρεται σε μια σειρά συμπτωμάτων: απώλεια μνήμης, λόγου, προσοχής, συγκέντρωσης και κρίσης. Αποτέλεσμα αυτής της παθολογικής διεργασίας είναι η σταδιακή και αργή επιδείνωση της ικανότητας του ατόμου να λειτουργεί ικανοποιητικά στην καθημερινή του ζωή. Η νόσος Alzheimer είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου.
 
Τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως χρησιμοποιούνται και μη φαρμακευτικές θεραπείες, οι οποίες εφαρμόζονται σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή, καθώς ενισχύουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα και έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι ελεύθερες παρενεργειών και ιδιαίτερα ευέλικτες γιατί προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ασθενή.
 
Ανάλογα με τις ικανότητες, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς, σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα στο οποίο περιλαμβάνονται δραστηριότητες, όπως:
  • προσανατολισμός στο χώρο και το χρόνο
  • συζήτηση για θέματα της επικαιρότητας
  • εκμάθηση υλικού με την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών
  • ασκήσεις για τη μνήμη, την προσοχή, την κριτική σκέψη κ.λ.π.
  • θεραπείες τέχνης (ζωγραφική, μουσικοθεραπεία)
  • θεραπεία δι΄ αναμνήσεων (Reminiscence)
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα (ατομικό ή ομαδικό πλαίσιο) βελτιώνει τα Συμπεριφορικά και Ψυχολογικά Συμπτώματα της Άνοιας (π.χ. υπερκινητικότητα, επιθετική συμπεριφορά, απόσυρση, άσκοπη περιπλάνηση, απάθεια, κατάθλιψη) και περιορίζει το αίσθημα στιγματισμού του ασθενούς και των οικείων του.
 
Παράλληλα, λειτουργεί Εκπαιδευτικό - Ερευνητικό Τμήμα όπου μπορούν να συμμετάσχουν εθελοντικά νέοι πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι Ιατρικής, Ψυχολογίας, Κοινωνικής Εργασίας και Νοσηλευτικής. Δίδεται η δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα ψυχοεκπαίδευσης και εκπόνησης πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών υπό την εποπτεία της ειδικής ομάδας εργασίας.
 
Η παρούσα οικονομική συγκυρία, μας οδήγησε στη δημιουργία
ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
 
με απώτερο στόχο να καταστούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προσβάσιμες (δωρεάν) από οικογένειες ηλικιωμένων χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων και απόρων που διαβιούν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
 
Για ραντεβού: Τήλ. 2104170546, Τηλ. / Fax: 2104118733
 
Δρ. Νίκος Ε. Δέγλερης
τ. Λέκτορας Κοινωνικής Ιατρικής και Ψυχικής Υγείας
Πανεπ. Ιωαννίνων
Assistant Etr. Ψυχοθεραπείας Πανεπ. Paris V.  
 
 

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ - Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ''ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ'' ΚΑΙ ΤΟ ''THIS IS RADIO''


Αυτή την Κυριακή, η συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα, συναντά 6 - 8 το απόγευμα όλους εσάς στο ραδιοφωνικό «Με Άλλα Μάτια» και στο «This Is Radio».
 
Όσοι συντονιστείτε στο www.thisisradio.gr , θα έχετε τη δυνατότητα να θέσετε ζωντανά μέσα από το meallamatia@gmail.com και το chat του σταθμού, τις ερωτήσεις σας στη συγγραφέα των πολλών Best Sellers (Εκδόσεις Ψυχογιός), καθώς και να κερδίσετε πλούσια δώρα, όπως συμβαίνει κάθε Κυριακή απόγευμα στην εκπομπή του Βαγγέλη Αυγουλά και της Ελεάννας Φίλιου.
 
Η Μαρία Τζιρίτα, μετά την πρόσφατη αποκλειστική της συνέντευξη στο http://meallamatia.blogspot.com και το «Μάτια Μου», ξανασυναντά το Βαγγέλη Αυγουλά στο ραδιοφωνικό αέρα του «This is Radio» και μιλά για τα βιβλία της, τη δουλειά της, την καθημερινότητα και τα χόμπι της, το αγαπημένο της Ναύπλιο, για το νέο της βιβλίο «Ζωή Από Την Αρχή», αλλά και ότι άλλο θέλετε εσείς!

 
 
Κυριακή 10 Μαρτίου 6 - 8 το απόγευμα, συντονιστείτε στο www.thisisradio.gr και στο ραδιοφωνικό «Με Άλλα Μάτια», απολαμβάνοντας μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση με τη συγγραφέα Μαρία Τζιρίτα.
 
Πλέον, μπορείτε να ακούτε το «This is Radio» και μέσα από όποια συσκευή smartphone διαθέτετε. 


 
 
 
 
 

ΘΕΑΤΡΟ ΚΩΦΩΝ


Ο άτυπος ρατσισμός που υποβόσκει και στις δικές μας καθημερινές επαφές με τους συμπολίτες μας, έδωσε την αφορμή για τη θεατρική παράσταση "Ξένοι" στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος, Σαχτούρη 8-10, Πλατεία Κουμουνδούρου.
Μια ομάδα Αλβανών μεταναστών ξεκινάει τη διαδρομή για να περάσει τα σύνορα της Ελλάδας παράνομα, αρχές της δεκαετίας του ΄90.
Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα του Γκαζμέντ Καπλάνι από το βιβλίο "Μικρό ημερολόγιο συνόρων". Πραγματοποιείται στη νοηματική γλώσσα, με ταυτόχρονη απόδοση στην ομιλουμένη από ακούοντες ηθοποιούς.
 
Τηλέφωνο κρατήσεων (μόνο sms): 6985765550.
 
Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".





Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

23 ΜΑΡΤΗ - ΕΝΑ ΔΕΙΠΝΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΖΩΗ!


 
ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
Σάββατο 23 Μαρτίου 2013
 
Ένα δείπνο για να δώσουμε Ζωή στη μικρή Ζωή!
 
Μακριά από κάθε πηγή φωτός, κινητοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις!
 
Το νεανικό κοινωνικοπολιτικό blog "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ'' (http://meallamatia.blogspot.com), σας προσκαλεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, σ' ένα γεύμα διαφορετικό από τα άλλα!
 
Στις 21:00 στο Κέντρο Διασκεδάσεως "Γοργόνα" (Δωδεκανήσου 20, Νέα Χαλκηδόνα), μαζευόμαστε να φάμε, να πιούμε και να διασκεδάσουμε, κλείνοντας τα φώρα και αφήνοντας την όρασή μας έξω από το μαγαζί, σ' ένα δείπνο στο σκοτάδι όπου θα σερβίρουν άτομα με προβλήματα όρασης και εκπαιδευμένοι εθελοντές!

 
 
Μετά το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, αυτή η δράση ευαισθητοποίησης έρχεται και στην Αθήνα, βασισμένη σε Ευρωπαϊκά πρότυπα, με στόχο όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη Διαφορετικότητα.
 
Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στη μικρή Ζωή Παρμακλή, η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2011 με μια μορφή σπάνιας καρδιοπάθειας, που δεν την επιτρέπει να αναπτυχθεί και να ζήσει όπως τα άλλα παιδιά. Για να μπορέσει να συμμετέχει σε όλες τις χαρές της ζωής, πρέπει να συγκεντρωθεί το ποσό των 60.000€ για να φύγει στο εξωτερικό, όπου θα τη χειρουργήσει ο "Φύλακας-Άγγελος'' των άρρωστων και άπορων παιδιών του πλανήτη, ο παιδοκαρδιοχειρούργος, Διευθυντής του Τμήματος Καρδιάς - Αγγείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης και ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος "Coeurs pour tous - Καρδιές για όλους'', κ. Αυξέντιος Καλαγκός.
 
Το "Με Άλλα Μάτια'' έχει επιβεβαιώσει, διασταυρώνοντας όλα τα στοιχεία, την αλήθεια της υπόθεσης και στηρίζει με αυτή την εκδήλωση τον αγώνα ζωής της μικρής Ζωής.

 
 
Ελάτε να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία, βλέποντας για μια βραδιά ''Με Άλλα Μάτια"!
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί από πριν τις προσκλήσεις τους, διότι δε θα διατίθενται στο εστιατόριο το βράδυ του δείπνου.
 
Τιμή Πρόσκλησης: 17 Ευρώ με πλήρες μενού και απεριόριστα κρασί - μπύρες - αναψυκτικά.
Το μαγαζί διαθέτει Parking.
 
Για να προμηθευτείτε προσκλήσεις, μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο meallamatia@gmail.com, γράφοντάς μας το Ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, καθώς και για πόσα άτομα κάνετε κράτηση. 

9 ΜΑΡΤΗ - ΕΝΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ''THIS IS RADIO'' ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ



Το ''This is Radio'' σας προσκαλεί στο Αποκριάτικο Party που διοργανώνει
το Σάββατο  Μαρτίου 2013
μετά τις 22:30
στην Prova Cafe (Μενελάου & Ατρέως 4, Ίλιον)
 
Με τη μουσική του θα μας διασκεδάσει ο dj Kostas Aretoulis και
κατά τη διάρκεια της βραδιάς
θα γίνει βράβευση της καλύτερης αποκριάτικης μεταμφίεσης.
 
ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ
ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ!!!
 
 
Υπεύθυνη Επικοινωνίας:
Αριέτα Ζιώγου - 6987036170 

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ''ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ'' ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΑΡΤΑ ΚΟΙΝΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


 
 
Συνάντηση των αιρετών.
Προτάσεις ως αρχή διαλόγου για ένα κείμενων αρχών
(χάρτα)
 
Στη συνάντηση των αιρετών στην Αθήνα, ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου και μέλος της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών, συνάδελφος Γιώργος Τρούλης, κατέθεσε στην τοποθέτησή του, πρόταση για να βγει ένα κείμενο αρχών (χάρτα) από τη συνέλευση των αιρετών.
 
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ζήτησε να κατατεθεί γραπτά το αίτημα και ο συνάδελφος το κατέθεσε και γραπτά, σε ένα πρόχειρο σημείωμα. ΄Βλέποντας την πρόταση ο κ. Μαντάς είπε ότι ''συμφωνούμε στο να βγει ένα τέτοιο κείμενο''!
 
Στη συνέχεια της ολομέλειας όμως, ο γνωστός «Βαρόνος» του συνδυκαλισμού, πήρε το λόγο και είπε ότι δε χρειάζεται αυτή η χάρτα, αναιρώντας τον Πρόεδρο της ΔΟΕ και θέλοντας να δείξει ότι τον πρώτο λόγο τον έχει αυτός και εκεί.
 
Επιπλέον, κάποιο μέλος του προεδρείου με καταβολές από το σκοτεινό παρελθόν του τόπου ίσως φωτογράφισε το κείμενο και το έδωσε στη δημοσιότητα, δείχνοντας  ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι όχι η ουσία της πρότασης, αλλά ο ευτελισμός των συνεδέλφων (παλιά μου τέχνη κόσκινο, που λέει και ο λαός μας).
 
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, αν η πρόταση αυτή γινόταν  δεκτή, είχε να καταθέσει τις δικές τις προτάσεις (ως μια αρχή διαλόγου) σε μια τέτοια χάρτα,
όπως:
 
Βασική αρχή: Οι αιρετοί δε διοικούν, ούτε συνδιοικούν. Αγωνίζονται με γνώμονα τα συμφέροντα των συναδέλφων μέσα στα υπηρεσιακά Συμβούλια.
 
Νέα δεδομένα: Τη στήριξη των αιρετών του κλάδου, αν διωχτούν πειθαρχικά για τη δράση τους μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια.
 
Πειθαρχικά: Την κατάθεση αιτήσεων των αιρετών ΑΠΥΣΠΕ για συμμετοχή τους στα Πειθαρχικά Συμβούλια ως παρατηρητές.
 
Αρχή όλων: Να μην επιτρέπεται στουσ υποψηφίους αιρετούς να υποβάλουν αιτήσεις για να γίνουν δοτά μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων.
 
Θέση: Την τοποθέτηση των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων με διαφανή αξιοκρατικά κριτήρια.
 
Αναγκαίο: Την υποχρέωση των Δ/ντών Εκπ/σης να φέρνουν στα Υπηρεσιακά  Συμβούλια ΟΛΕΣ τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και γενικά ΟΛΑ τα θέματα που άπτονται της διοίκησης της δημόσιας εκπαίδευσης.
 
Καταστρατηγείται: Οι αιρετοί να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πρακτικά που υπογράφουν και να μπορούν να παίρνουν αντίγραφα.
 
Θέμα για διαβούλευση: Τον καθορισμό κοινής στάσης των αιρετών σε τρέχοντα θέματα λειτουργίας των ΠΥΣΠΕ (τοποθετήσεις, μετακινήσεις, καθημερινότητα εκπαιδευτικών, αναγνωρίσεις προϋπηρεσιών κ.α.), έτσι ώστε να υπάρχει ενιαία γραμμή.
 
Σημαντικό: Τη λειτουργία τράπεζας ενημέρωσης στη ΔΟΕ για εκπαιδευτικά θέματα τν συναδέλφων εκπαιδευτικών, αλλά και των αιρετών σε υπηρεσιακά, αλλά και νομικά θέματα.
 
Αξιολόγηση: Την κατάθεση των παραιτήσεων στη ΔΟΕ όλων των αιρετών ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ τακτικών και αναπληρωτών μόλις τεθεί σε ισχύ η αξιολόγηση για να μπλοκάρουμε τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλιών.
 
Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, η πλειοψηφία της ΔΟΕ φάνηκε μη ικανή όχι μόνο να οργανώσει σωστές ημερίδες, αλλά και να βγάζει κοινές θέσεις.
 
Σίγουρα η συνάντηση των αιρετών ήταν πιο χρήσιμη για την πραγματοποίηση παραταξιακών συνδιασκέψεων που ένα μέρος των μελών που συμμετείχε σ' αυτές μετακινήθηκε με έξοδα του κλάδου...
 
Συνάδελφοι,
Όσο περνά ο καιρός, τόσο οι επαγγελματίες του συνδικαλισμού νιώθουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. 'Ετσι, «ανακαλύπτουν» παλιές «καλές» γι' αυτούς μεθόδους του «συνδικαλίζεσθαι». Συκοφαντίες, παραποίηση στοιχείων, ανεντιμότητα και βέβαια ένα γκεμπελισμό χωρίς όρια. Κάθε τι νέο θα πρέπει να καταπνίγεται... Κάθε τι έξω από το κατεστημένο που εκπροσωπούν θα πρέπει να ισοπεδώνεται. Δε θα τους κάνουμε το χατίρι... Οι εκλογές των αιρετών ήταν μόνο η αρχή! Τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ τον προσεχή Ιούνιο η πλειονότητα απ' αυτούς θα την παρακολουθήσει εξ αποστάσεως. Ο κλάδος καταργεί τη μονιμότητα των συνδικαλιστών, αλλάζει νοοτροπία, γυρίζει σελίδα...
 
 
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ
 
 
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ
 
 
 


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ


Η κινητοποίηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλείων Ιλίου «Η Αρχαία Ολυμπία» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών, γέμισε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου με εκατοντάδες κιλά φρούτων και λαχανικών, χάρη στην αλληλέγγυα προσφορά των εμπόρων και των παραγωγών την 1η και 2 Μαρτίου 2013.


 
Οι Ηλείοι που κατοικούν στο Ίλιον, κλήθηκαν στα μέσα Φλεβάρη και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, να ενισχύσουν με τις προσφορές τους σε τρόφιμα και φάρμακα την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, ενώ με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο του Συλλόγου και Αντιδήμαρχο Ιλίου κ. Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, δύο μεγάλα φορτηγά γέμισαν οπωροκηπευτικά και εμπλούτισαν το τραπέζι εκατοντάδων απόρων οικογενειών που ενισχύονται δια μέσου του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης κάθε μήνα.


 
Πολλοί εθελοντές, μεταξύ αυτών και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλείων Ιλίου, ξεφόρτωσαν και τακτοποίησαν τις προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου, ενώ υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας υπό τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλη Αυγουλά, συσκεύασαν πακέτα με φρούτα και λαχανικά που δόθηκαν σε εκατοντάδες διαπιστωμένους δικαιούχους, άπορους συμπολίτες μας.


 
Οι σακούλες με τα προσφερόμενα προϊόντα φτιάχνονταν και προσφέρονταν ανάλογα με τα μέλη που ζουν σε κάθε οικία και ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οικογένειας, αφού οι δικαιούχοι είχαν προηγουμένως ειδοποιηθεί τηλεφωνικά και τους είχε κλειστεί ατομικό συγκεκριμένο ραντεβού για την παραλαβή των προϊόντων, όπως γίνεται κάθε μήνα.




 
 
Παράλληλα, χάρη στη βοήθεια της Ένωσης Κρητών Ιλίου και του Προέδρου της Στέλιου Μπουρδάκη, στο κοινωνικό παράδειγμα του Δήμου Ιεράπετρας και στο συντονισμό του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου, περισσότερο από ένας τόνος αγροτικών προϊόντων έφτασε την περασμένη βδομάδα από Κρήτες παραγωγούς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου και δόθηκε προς στήριξη των συσσιτίων της εκκλησίας, αλλά και σε κατοίκων δέματα σε ανήμπορους να αυτοεξυπηρετηθούν συμπολίτες μας, ενταγμένους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, πρόγραμμα το οποίο ο Δήμος Ιλίου συντηρεί επί χρόνια με ιδίους πόρους.

 
 
Αξίζει τέλος να σημειώσουμε, ότι το Φεβρουάριο ο Δήμος Ιλίου διένειμε σε πολυμελείς άπορες οικογένειες χίλια κιλά χοιρινού κρέατος με έξοδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας.   













 
 
 
 
 
 
 

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΜΕ 9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑΜΕΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΤΟ 2012!


Με 8.903.477€ στο ταμείο του έκλεισε ο Δήμος το 2012

Το ποσό των 8.903.477 ευρώ διαθέτει στο ταμείο του ο Δήμος Ιλίου και τα Νομικά του Πρόσωπα κλείνοντασ το έτος 2012, παρά τις δραστικές μειώσεις των πόρων των Δήμων και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, γεγονός που αποδεικνύει ότι η χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείρηση του Δήμου Ιλίου και στον οικονομικό τομέα είναι διαχρονική. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω πλεόνασμα, είναι το πραγματικό ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Ιλίου, μετά και την εξόφληση όλων των οικονομικών υποχρεώσεών του. Ο στόχος δε του Δήμου για άμεση και απρόσκοπτη εξόφληση των προμηθευτών, η οποία επιτυγχάνεται κατά μέσο όρο εντός 35 ημερών, έχει κερδίσει τηξν εμπιστοσύνη τους, με αποτέλεσμα να δίνουν καλύτερες προσφορές και τιμές προς το συμφέρον του Δήμου και των Πολιτών.

Για μια ακόμη φορά, το έργο της Διοίκησης του Δήμου Ιλίου, με σεβασμό στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, με διαφάνεια και ανοικτές διαδικασίες, αποδεικνύεται καίριο και αποτελεσματικό, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο Ιλίου να θέτει σε προτεραιόητητα την κοινωνική πολιτική, ενισχύοντας διαρκώς τα δίκτυα υποδομών που υπηρετούν τις διαρκείς και έκτακτες ανάγκες των πολιτών.

Έτσι, έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί κοινωνικώ προγράμματα με ίδιους πόρους, όπως το «Βοήθεια στο σπίτι», το  «Κοινωνικό Παντοπωλείο», επισιτιτστικά προγράμματα και Δημοτικά ιατρεία, καλύπτοντας παράλληλα, τις λειτουργικές δαπάνες του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου, του Κέντρου ΑμεΑ, του Κέντρου Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του ΚΕΘΕΑ, χωρίς να παραμελεί άλλους τομείς, διατηρώντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υψηλή και στοχεύοντας στην απορρόφηση χρημάτων από άλλες πηγές, όπως το Πράσινο Ταμείο για την απόκτηση ελεύθερων χώρων, το ΕΣΠΑ κ.ά.

Ο Δήμαρχος Ιλίου
Νίκος Ζενέτος