meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ


Παναγιώτης Καρκάνης: Αιμορροφιλία σημαίνει αγώνας ζωής.
 
Ο Παναγιώτης Καρκάνης είναι ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών. Τριάντα ενός ετών ο ίδιος, βρίσκεται σε αυτή τη θέση από τον περασμένο Νοέμβριο. Στόχος του, η ακατάπαυστη προσπάθεια βελτίωσης του μορφωτικού, οικονομικού και επαγγελματικού επιπέδου των ατόμων με αιμορροφιλία και η ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία.
 
«ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ''ΣΠΑΣΙΜΟ'' των προκαταλήψεων και του ''αισθητικού ρατσισμού'', έτσι ώστε η κοινωνία να βλέπει την αναπηρία ως διαφορετικότητα και όχι ως αιτία διάκρισης. Η αιμορροφιλία είναι μία σπάνια κληρονομική διαταραχή της αιμόστασης, που οφείλεται σε έλλειψη του παράγοντα VIII (Αιμορροφιλία Α) ή του παράγοντα IX (Αιμορροφιλία Β) της πήξης του αίματος. Εμφανίζεται από τη γέννηση του ατόμου και διαρκεί σε όλη του τη ζωή. Ουσιαστικά, πρόκειται για βλάβη στο μηχανισμό του οργανισμού που αφορά στην παύση της αιμορραγίας ύστερα από έναν τραυματισμό αγγείου, όπου φυσιολογικά το αίμα θα έπρεπε να πήζει. Η βαρύτητα της κατάστασης του ασθενούς προέρχεται από το ποσοστό έλλειψης της πρωτεΐνης.
 
ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΚΟΙ στην Ελλάδα της κρίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κάλυψη του κόστους των εξετάσεων τις οποίες χρειάζεται να κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Και όχι μόνο. Αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε επαρκώς στην αγορά παραϊατρικών και φαρμακευτικών ειδών αλλά και στο κόστος των φυσικοθεραπειών που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της σωματικής μας ικανότητας, η οποία περιορίζεται από τις αναπηρίες που προκύπτουν από τη νόσο.
 
ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΚΟΙ αντιμετωπίζουμε την ανεργία και κατά συνέπεια έχουμε πρόβλημα με την ασφάλισή μας, που είναι απαραίτητη για τη χορήγηση της φαρμακευτικής μας αγωγής. Προβλήματα παρόμοιου τύπου ταλανίζουν και τους μεγαλύτερης ηλικίας αιμορροφιλικούς. Βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της διακοπής χορήγησης αναπηρικής σύνταξης, καθώς άλλαξε ο νόμος έκδοσης ποσοστού αναπηρίας με την ψήφιση του νέου ΚΕΒΑ. Μοναδική πηγή εσόδων είναι πια το προνοιακό επίδομα. Κι όλοι τους ζουν με τη φοβία της μείωσης ή της πιθανής διακοπής του.
 
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, τα τέσσερα κέντρα αιμορροφιλικών στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα στελέχωσης, εξοπλισμού και ομαλής προμήθειας φαρμάκωνκαι αντιδραστηρίων. Είναι πάρα πολύ σημαντικά για εμάς αυτά τα κέντρα (Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για παιδιά και ενήλικες, στην Αθήνα Παίδων Αγία Σοφία για παιδιά και Ιπποκράτειο και Λαϊκό για ενήλικες), καθώς οι αιμορροφιλικοί μπορούν να προμηθευτούν τη φαρμακευτική τους αγωγή μόνο από τα τέσσερα αυτά κέντρα, τα οποία είναι εξειδικευμένα και είναι τα μόνα κατάλληλα να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό παρουσιαστεί σε αιμορροφιλικό άτομο.
 
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ πράγμα στη ζωή ενός αιμορροφλικού ατόμου είναι ο αντιαιμορροφιλικός παράγοντας. Είναι το αντικατάστατο φάρμακο, το οποίο θα του εξασφαλίσει την ίδια του τη ζωή αλλά και την ποιότητα της ζωής του. Ένα αιμορροφιλικό παιδί, το οποίο θα μπει σε προφυλακτική αγωγή, θα περιορίσει στο ελάχιστο τα αιμορροφιλικά επεισόδια. Μόνο η σωστή αγωγή θα του προσφέρει μια φυσιολογική ζωή. Για αυτό και είναι ζωτικής σημασίας να έχουν όλοι οι αιμορροφιλικοί επαρκή ποσότητα αντιαιμορροφιλικών παραγόντων και άμεση πρόσβαση στο αναντικατάστατο σε αυτούς φάρμακο.
 
ΣΗΜΕΡΑ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αιμορροφιλία με αναπλήρωση του παράγνοντα πήξης, που λείπει από το αίμα, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να τη θεραπεύσουμε. Αυτό επιτυγχάνεται με την ενδοφλέβια έγχυση ενός προϊόντος, το οποίο περιέχει τον κατάλληλο παράγοντα. Αν ο παράγοντας χορηγείται όταν εμφανίζεται αιμορραγία, η αγωγή υποκατάστασης ονομάζεται συμπτωματική ή κατ' επίκληση και έχει ως αποτέλεσμα την παύση της αιμορραγίας μόλις φτάσει στην περιοχή της αιμορραγίας επαρκής ποσότητα παράγνοτα. Αν η χρήση των παραγόντων γίνεται ανά τακτά διαστήματα, με στόχο την πρόληψη εμφάνισης της αιμορραγίας, τότε η αγωγή αυτή ονομάζεται προφυλακτική. Η προφυλακτική αγωγή μάλιστα αποδείχτηκε ότι ελαχιστοποιεί τον αριθμό των αιμορραγιών στις αρθρώσεις, με αποτέλεσμα να προφυλάσσεται η λειτουργία τους και να προλαμβάνεται η αναπηρία. Συνεπώς, η θεραπεία αυτή είναι μακροπρόθεσμα οικονομικότερη, επειδή εξαλείφει το υψηλό κόστος, το οποίο σχετίζεται με τη φροντίδα των αρθρώσεων που έχουν υποστεί βλάβη».
 
Πηγή: Εφημερίδα «6 μέρες».

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΙΔΗ


 
Έχω μια καλύτερη λύση για τον Κατίδη. Να τον τεμαχίσουμε και να τον πετάξουμε στα σκυλιά. Παρακολουθούσα τις αναλύσεις στα ραδιόφωνα αλλά και το βράδυ, στην τηλεόραση. Ο Κατίδης - για μερικούς δημοσιογράφους, αλλά και για ορισμένους πολιτικούς που μιλούσαν από τα κινητά τους - είναι, περίπου, ο Χίτλερ αυτοπροσώπως. Και μετά είναι τα  «κοινωνικά δίκτυα». Ο Κατίδης θα πρέπει «να βγάλει το σκασμό να γυρίσει στο χωριό του τα Γιαννιτσά, να σκάψει ένα λάκκο, να χωθεί μέσα και να μην ξαναβγεί ποτέ». Αυτά ήταν τα θετικά σχόλια, γιατί υπήρχαν και αρνητικά που ζητούσαν να μπει στη φυλάκη (σε κελί με μετανάστες - αυτό ήταν υπονοούμενο) και σε κάθε περίπτωση να πάψει να κυκλοφορεί γιατί κάποια στιγμή «θα τον βρούμε και θα τον τιμωρήσουμε όπως αρμόζει στα γουρούνια του είδους του». Όλα αυτά, βέβαια, γραμμένα από αντιρατσιστές - για να μην μπερδευόμαστε το διευκρινίζω.
 
Και μετά είναι ο ισόβιος αποκλεισμός από κάθε εθνική ομάδα. Γιατί μόνο ισόβιος; Τα παιδιά του Κατίδη δηλαδή θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε εθνικές ομάδες; Τα εγγόνια του; Και γατί να τον αποκλείσουμε μόνο από όλες τις εθνικές αθλητικές διοργανώσεις; Σε πολιτιστικές διοργανώσεις θα μπορεί να συμμετέχει; Δηλαδή, αύριο - μεθαύριο, θα μπορεί να πάει στην παρέλαση; Και το Πάσχα στην Ανάσταση; Κι αν μολύνει τους άλλους Χριστιανούς; Αλήθεια, το ενδεχόμενο της μόλυνσης το έχουμε σκεφθεί; Να μολύνει τη γειτονιά του και στη συνέχεια με τα σταγονίδια και τις άλλες γειτονιές; Και εκεί που ήμασταν μια κοινωνία ανεκτική, χωρίς βία και διακρίσεις να γίνουμε ξαφνικά όλοι φιλοναζιστές;
 
Το σημαντικότερο είναι πού βγήκε και τα έκανε όλα αυτά ο Κατίδης; Στα ελληνικά γήπεδα! Έλα, Θεέ στον τόπο σου! Σαν να λέμε, στους ναούς της αθλητικής δημοκρατίας. Εκεί που οι αντίπαλοι φίλαθλοι χαιρετιούνται με ελαφρές υποκλίσεις της κεφαλής, ο Κατίδης προσπάθησε να φέρει νέα ήθη. Λες και έχουν ακουστεί ποτέ ρατσιστικά συνθήματα στα ελληνικά γήπεδα. Λες και υπάρχουν οπαδοί που χαιρετάνε ναζιστικά και απλώνουν πανό με ρατσιστικά σύμβολα. Και το '99 που κάψανε τη σημαία της Αλβανίας στο Ολυμπιακό στάδιο φωνάζοντας «Δε θα γίνεις Έλληνας ποτε -Αλβανέ -Αλβανέ», ο Κατίδης που ήταν; Μα, ήταν πέντε ετών! Λίγα έχουνε δει τα μάτια μας, από πεντάχρονα;
 
Και πότε χαιρέτησε ναζιστικά ο Κατίδης; Την επέτειο των 70 χρόνων από την έναρξη του εκτοπισμού των Ελλήνων Εβραίων από τη Θεσσαλονίκη. Α, το κάθαρμα! Τέτοιο, μίσος για τους Εβραίους, που ήθελε να αμαυρώσει την επέτειο. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες Εβραίοι γίνονται στόχος. Δείτε τα συνθήματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο - δουλειά του Κατίδη, κατά πάσα πιθανότητα - και θυμηθείτε τις επιθέσεις τα τελευταία χρόνια στις συναγωγές και τις προσπάθειες εμπρησμού εβραϊκών μνημείων. Μα, θα μου πεις, τότε ο «Κατίδης ήταν δέκα χρονών». Ε, λίγα έχουμε δεί και από δεκάχρονα;
 
Ή πιστεύετε και εσείς το αφελές σενάριο ότι ο Κατίδης ήταν ένα φτωχόπαιδο, χωρισμένων γονιών που μεγάλωνε σε ένα χωριό των Γιαννιτσών και δεν έκανε τίποτε άλλο - ούτε βιβλίο άνοιγε - εκτός από το να κυνηγά μια μπάλα. Για βλάκες μας περνούν; Ο Κατίδης είχε σχέδιο. Να έρθει στην ΑΕΚ, να βάλει γκολ σε μία δύσκολη εθνικά στιγμή - μην ξεχνάμε και τη φορολογία των καταθέσεων στην Κύπρο - να χαιρετήσει ναζιστικά και να στρέψει μια κοινωνία προς το ναζισμό.
 
Τέλος πάντων και για να μη μακρηγορώ. Νομίζω ότι η συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων - του «συνταγματικού τόξου» - για τον κίνδυνο Κατίδη είναι μια καλή αρχή. Οι Έλληνες, στα δύσκολα, ενώνονται. Έξω, τώρα, ο Κατίδης! Μαζί - μαζί να φύγουν οι Ναζί (που φώναζαν και στο Σύνταγμα τη μέρα που ήρθε η Μέρκελ).
 
Τώρα για να σοβαρευτούμε, ο Γιώργος Μαυρωτάς είπε όλα τα σωστά από την πρώτη στιγμή, εδώ στο protagon. Διαβάστε τον.
 
ΚΑι διαβάστε και τη βραδινή ανακοίνωση του πιτσιρικά Κατίδη: «Είμαι απόλυτα απαράδεκτος και νιώθω άθλια για όσα προκάλεσα με την άστοχη όσο και βλακώδη ενέργειά μου (...) η ΑΕΚ, την ιστορία της οποίας προσέβαλλα με την απαράδεκτη και ηλίθια ενέργειά μου δεν έχει καμία ευθύνη. Εγώ έκανα το λάθος, εγώ θα το πληρώσω. Θέτω τον εαυτό μου εκτός ομάδας (...) δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε νεοναζιστής και ούτε ρατσιστής, εφού έχω ετεροθαλή αδερφό από το Πουέρτο Ρίκο, ενώ η οικογένειά μου είναι όλοι από τον Πόντο και έχει βιώσει με το χειρότερο τρόπο τον ρατσισμό (...)».
 
Ας δεχθούμε λοιπόν τη συγγνώμη του Κατίδη, ας πάρουμε το κείμενο της μεταμέλειάς του κι ας το μοιράσουμε στα γήπεδα. Θα είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία μας από το να σκιαμαχούμε με ανύπαρκτους εχθρούς, αφήνοντας τους αληθινούς εχθρούς, τους αληθινούς ρατσιστές, τους αληθινούς φασίστες, τους αληθινούς θιασώτες της βίας, να αλωνίζουν.
 
Πηγή: www.protagon.gr 
 
 

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ


Ταλαιπωρία αναπήρων για την απαλλαγή από το χαράτσι της ΔΕΗ.
 
Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλει το Υπουργείο Οικονομικών χιλιάδες φορολογούμενους ανάπηρους για να τους αναγνωρίσει το δικαίωμα απαλλαγής από το χαράτσι στα σπίτια τους, το οποίο τους επέβαλε άδικα μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, και για να τους επιστρέφει τα χρήματα που τους υποχρέωσε να πληρώσουν χωρίς να τα οφείλουν.
 
Ποιούς αφορά.
 
Με την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται μειωμένος συντελεστής Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε:
  • Φορολογούμενο που είτε ο ίδιος είτε άλλο πρόσωπο που τον βαρύνει φορολογικά, παρουσιάζει αναπηρία σε 80% και άνω, καθώς επίσης και για κάθε κατοικία
  • που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νοητική αναπηρία, αυτισμό ή σύνδρομο ντάουν, σε ποσοστό 67% και άνω. 
Η χαρτούρα.
 
Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ το ακίνητο απαλλάσσεται, ο υπολογισμός του ΕΕΤΗΔΕ με μειωμπένο συντελεστή διενεργείται από την αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος του δικαιούχου ΔΟΥ, εφόσον ο δικαιούχος προσκομίσει:
  • φωτοτυπία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του 2011 ή 2012 κατά περίπτωση,
  • φωτοτυπία του εκκαθαριστικού,
  • φωτοτυπία του εκκαθαριστικού του ΕΤΑΚ του 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008.

Εκτός των ανωτέρω, ο δικαιούχος τς απαλλαγής ανάπηρος, υποχρεούται να προσκομίσει βεβίωση από αρμόδια αρχή για την πιστοποίηση και το ποσοστό αναπηρίας (υγειονομική επιτροπή, ασφαλιστικό φορέα).

Πρόσθετα έγγραφα.

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Οικονομικών, διευκρίνίζεται επιπλέον:
Όσον αφορά τα πιστοποιητικά που έχουν χορηγηθεί από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, λόγω του ότι τα Κέντρα αυτά λειτούργησαν και εξέδωσαν αποφάσεις από το έτος 2012, προκειμένου να γίνει επανυπολογισμός του ΕΕΤΗΔΕ με μειωμένο συντελεστή 0,5 ευρώ ανά τ.μ., λόγω αναπηρίας και για το έτος 2012, κάθε δικαιούχος ανάπηρος υποχρεούται να υποβάλει συμπληρωματικά γνωμάτευση ιατρού από δημόσιο νοσοκομείο, στην οποία να πιστοποιείται ότι η αναπηρία υφίσταται τουλάχιστον από τη 17η Σεπτεμβρίου του έτους 2011.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΣΚΑΚΗΣ
 
Πηγή: Εφημερίδα ''Ελεύθερος Τύπος''  
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24ΜΑΡΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ''ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ''!



Την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, θα αρχίσει ένα διαφορετικό, μουσικό εορταστικό
«Με Άλλα Μάτια», ζωντανά στον ραδιοφωνικό αέρα του “This is radio”.
 
Εκτάκτως σε μια μεγαλύτερη από τα συνηθισμένα εκπομπή, αυτή την Κυριακή πολλοί φίλοι λένε «Χρόνια Πολλά» στον συντελεστή της εκπομπής Βαγγέλη Αυγουλά!
 
Στο www.thisisradio.gr ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Ελεάννα Φίλιου, υποδέχονται αυτή την Κυριακή το απόγευμα τους Βασίλης Ματζοράκη και Νίκο Κοντάλιπο που θα παίξουν και θα τραγουδήσουν λαϊκά τραγούδια, τον Παναγιώτη Μαρκοστάμο τραγουδιστή παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών, καθώς και τον οκτάχρονο Γιάννη Πολονύφη που πριν λίγες Κυριακές είχε συγκλονίσει τους ακροατές του This is radio με το ταλέντο του, αφού αν και εκ γενετής τυφλός γράφει στίχους και μουσική σε δικά του τραγούδια!
 
 
Σε αυτή τη ζωντανή μουσική παρέα όλα τα μηνύματα σας θα έχουν το χώρο τους, ενώ θα μπορείτε να ζητάτε τραγούδια που θα τα παίζουν για εσάς ζωντανά οι καλεσμένοι της εκπομπής. Οι πρόβες έχουν ήδη ξεκινήσει και χάρη στον Δημήτρη Αμπατζή που θα ρυθμίζει για άλλη μια Κυριακή τον ήχο, αναμένεται ένα πολύ όμορφο μουσικό αποτέλεσμα που θα σας διασκεδάσει οδηγώντας σας στην εορταστική ημέρα της 25ης Μαρτίου.
 
Την Κυριακή 24 Μαρτίου από τις 6 το απόγευμα, συντονιστείτε στο www.thisisradio.gr από τους υπολογιστές σας ή από τα smart phones σας, σε ένα ακόμη παρείστικο «Με Άλλα Μάτια», όπου θα ακούσετε και τις εμπειρίες των συντελεστών από το πρωτοποριακό «Γεύμα Στο σκοτάδι» που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Σάββατο το βράδυ στηρίζοντας τον αγώνα ζωής ενός μικρού κοριτσιού με σπάνια καρδιοπάθεια.
 
 
 
 
 

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΤΟ "THIS IS RADIO" ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ



Το Σάββατο το βράδυ 9 Μαρτίου, ένα διαφορετικό αποκριάτικο πάρτι με κοινωνικό σκοπό διοργάνωσε στο «Πρόβα Cafe» στο Ίλιον, ο νέος διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός «This is radio».
 
Εκατοντάδες κόσμου μεταμφιεσμένοι, τηρώντας το έθιμο, διασκέδασαν και χόρεψαν ως το πρωί, κατακλύζοντας το Ίλιον από γέλια, χαρά και αισιοδοξία, ενώ παράλληλα τα έσοδα από την εκδήλωση είχε ανακοινωθεί ότι θα ενίσχυαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου.

 
 
Η επιτυχία της εκδήλωσης επέτρεψε σε αντιπροσωπία ραδιοφωνικών παραγωγών του ''This is radio'' να προσφέρουν την περασμένη εβδομάδα 595 κιλά ζυμαρικών στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Αυγουλά, συνεισφέροντας έτσι σημαντικά στο αξιοπρεπές καθημερινό τραπέζι εκατοντάδων οικογενειών που προσπαθεί ο Δήμος Ιλίου μέσω του Κοινωνικού του Παντοπωλείου να τους εξασφαλίζει κάθε μήνα.

 

Ο Αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Αυγουλάς, ευχαρίστησε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής του Ιλίου τους διοργανωτές γι’αυτή την πραγματικά συγκινητική κίνηση ανθρωπιάς, ενώ ο ιδιοκτήτης του ''This is radio'', κ. Μπάμπης Καρπούζος, δεσμεύτηκε και για άλλες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης με όχημα τον νεανικό σταθμό σύντομα και για όσο ο κόσμος με την αγάπη και την εμπιστοσύνη του θα στηρίζει τέτοια εγχειρήματα.
 
Αυτή την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 9 το βράδυ, το ''This is radio'' φιλοξενεί ζωντανά τον τραγουδιστή Κώστα Τουρνά στην εκπομπή «Νότες στη Δυτική Όχθη» με τον Άρη Τσιμόγιαννη.

 
Συντονιστείτε στο www.thisisradio.gr

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΦΡΟΥ


«Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού».

Δελτίο Τύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων Εκ Νεφρού της 14ης Μαρτίου 2013:
Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη κάθε Μερτίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Εταιρεία Νεφρολογίας και τη Διεθνή Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη Χρόνια Νεφροπάθεια.
 
Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευθέντων Εκ Νεφρού.
 
Αθήνα: 14/03/2013.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
«Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού».
Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη κάθε Μαρτίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού.
 
Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Εταιρεία Νεφρολογίας και τη Διεθνή Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη Χρόνια Νεφροπάθεια.
 
Τα νεφρά (δύο τον αριθμό στον ανθρώπινο οργανισμό) είναι ζωτικής σημασίας όργανα για την υγεία του νθρώπου, καθώς κάθε μέρα φιλτράρουν περίπου 200 λίτρα αίματος για να αποβάλουν περίπου 2 λίτρα από άχρηστες ουσίες και περιττό νερό. Όταν τα νεφρά χάνουν βαθμιαία τη λειτουργική τους ικανότητα, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για χρόνια Νεφροπάθεια.
 
Η χρόνια νεφροπάθεια είναι μία συνήθης ασθένεια, επικίνδυνη, αλλά ιάσιμη εφόσον αντιμετωπισθεί έγκαιρα. Διαφορετικά, οι επιπλοκές στην υγεία του ανθρώπου μπορεί να τον οδηγούν στο θάνατο.
 
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει υπολογίσει ότι ένας στους δέκα ανθρώπους πάσχουν από κάποιας μορφής νεφρική βλάβη, ενώ 36 εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους τα επόμενα δέκα χρόνια από το συνδυασμό της χρόνιας νεφροπάθειας και ασθενειών που σχετίζονται με την καρδιά και τις αρτηρίες. Η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη μπορούν να μειώσουν τους θανάτους κατά 2% ετησίως.
 
Στο πλαίσιο αυτό και φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού στηρίζει την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, για τη βελτίωση της πρόληψης και της έγκαιρης θεραπείας της Οξείας Νεφρικής Βλάβης.
 
Βασικό σύνθημα της φετινής καμπάνιας για την 14 Μαρτίου, είναι:
 
«ΥΓΙΕΙΣ ΝΕΦΡΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ, STOP ΣΤΗ ΝΕΦΡΙΚΗ ΒΛΑΒΗ».

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΔΕΙΠΝΟ ΦΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΖΩΗ


Δείπνο φωτός για τη μικρή Ζωή.

Ενα δείπνο για τη δίχρονη Ζωή. Μακριά από κάθε πηγή φωτός, κινητοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις. Ξεχωριστή αυτή η σαββατιάτικη συνεστίαση στις 23 Μαρτίου, με συνδαιτυμόνες και «υπαλληλικό προσωπικό» συμπολίτες μας, που παρά τα προβλήματα όρασης φωτίζουν τις ψυχές μας με τη μεγαλοσύνη τους, συγκεντρώνοντας χρήματα για να χειρουργηθεί στο εξωτερικό μια μικρούλα
καρδιοπαθής με σπάνια νόσο.
 
«Ωρα 21.00 μαζευόμαστε στο Κέντρο Διασκεδάσεως "Γοργόνα" (Δωδεκανήσου 20, Νέα Χαλκηδόνα), για να φάμε, να πιούμε και να διασκεδάσουμε, κλείνοντας τα φώτα και αφήνοντας την όρασή μας έξω από το μαγαζί, σ΄ ένα δείπνο στο σκοτάδι με ξεχωριστούς σερβιτόρους και εκπαιδευμένους εθελοντές».
 
Ολα τα έσοδα από την εσπερίδα θα διατεθούν στην οικογένεια της Ζωής Παρμακλή, η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2011 με σπάνια καρδιοπάθεια, που δεν της επιτρέπει να αναπτυχθεί και να ζήσει όπως τα άλλα παιδιά. Για να μπορέσει να συμμετέχει σε όλες τις χαρές της ζωής, πρέπει να συγκεντρωθούν χρήματα για να χειρουργηθεί από τον Αυξέντιο Καλαγκό, παιδοκαρδιοχειρουργό, διευθυντή του Τμήματος Καρδιάς - Αγγείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης και ιδρυτή του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous - Καρδιές για όλους».
Εμπνευστής της εκδήλωσης είναι το νεανικό κοινωνικοπολιτικό blog «Με άλλα μάτια» (http://meallamatia.blogspot.com). Μετά το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, αυτή η δράση ευαισθητοποίησης έρχεται και στην Αθήνα, βασισμένη σε ευρωπαϊκά πρότυπα, με στόχο όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη διαφορετικότητα.
 
«Γεύμα στο σκοτάδι»
 
«Εχω ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπου τυφλοί λειτουργούν σε αυτή τη λογική εστιατόρια με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο σε μόνιμη βάση και διοργανώνω με τους συνεργάτες μου το "Γεύμα στο σκοτάδι" σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με στόχο όλοι να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα», μας λέει ο Βαγγέλης Αυγουλάς, η ψυχή της εκδήλωσης και δημιουργός του μπλογκ, το οποίο εδώ και δύο χρόνια δίνει βήμα στα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, σε μαθητές, φοιτητές, ανέργους, καθώς και σε κάθε σκεπτόμενο συμπολίτη του που θέλει να φύγει από το «εγώ» και να περάσει στο «εμείς».
 
Ο εικοσιτετράχρονος Βαγγέλης Αυγουλάς είναι σήμερα αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διά Βίου Μάθησης, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δήμο Ιλίου. «Γεννήθηκα ολικά τυφλός, μεγάλωσα και ζω στο Ίλιον και κατάγομαι από τα Χανιά της Κρήτης. Ξεκίνησα την εκπαίδευση από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα και τελείωσα το Δημοτικό στο 35ο Σχολείο Πειραιά, συμμετέχοντας στο πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ήλιος» (ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη)» μας λέει ο Βαγγέλης.
Αριστούχος στο σχολείο, εισήχθη από τους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου διακρίθηκε με βραβείο επιδόσεων από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Διατελεί πάρεδρο μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία, του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Δικηγόρος πλέον σήμερα, είναι τακτικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, αναπληρωτής οργανωτικός γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών. Μιλά αγγλικά και γαλλικά, μετρά πάνω από 200 δημοσιεύσεις σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αρθρογραφώντας κατά καιρούς για διάφορα εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα, ενώ είναι και ένας από τους συγγραφείς του πρώτου ομαδικού διαδικτυακού μυθιστορήματος στην Ελλάδα, με τον τίτλο «Δώδεκα». Παράλληλα, τελειώνει τη φοίτησή του στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ
 
Πηγή: www.enet.gr
 
[για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο 6987304072 ή στο meallamatia@gmail.com]

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Άρθρο Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δημάρχου Αμασρουσίου στην Ιστοσελίδα ''parapolitika.gr''. «Ζητείται Ελπίς για τους Ξεχασμένους Έλληνες».
 
Σε μια εποχή κάθετης αύξησης της παραγωγής και των βιοτικών μέσων, των τεχνολογικών καινοτομιών, της ΑΟΖ και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας, τα παιχνίδια της Τρόϊκας καταδικάζουν τους Έλληνες στην ανέχεια, στην ανεργία, στην αρρώστια και την εξαθλίωση.
 
Οι οριζόντιες διαδικασίες περικοπών, οδηγούν καθημερινά σε αδιέξοδο χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν πια να πληρώσουν για να βρουν την υγεία τους. Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι δε μπορούν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή στη θεραπεία τους και καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι από αυτούς, φτάνουν στο σημείο να μη μπορούν να πληρώσουν ούτε την ασφάλισή τους, ούτε τους φόρους τους...και γίνονται ανασφάλιστοι. Και ο άνεργος, ο εξαθλιωμένος, ο περιθωριοποιημένος πολίτης που έχει χάσει και την τελευταία δύναμή του, την Υγεία του, έχει πια να περιμένει μόνο το θάνατο: πρώτα τον ψυχικό και μετά το σωματικό.
 
Αυτή η κρίση που στερεί στον άνθρωπο στην υγεία του και κατ' επέκταση τη ζωή του, είναι βαθύτατα ηθική και πνευματική. Είναι ανθρωποκτονική.
 
Ζητείται ελπίς. Ζητείται όραμα και ηθικό θάρρος. Ζητούνται άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να εργαστούν στα νάματα της εθνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής που χαράζει ο Πρωθυπουργός μας για τη στήριξη της χώρας μας και την έξοδό της από την κρίση. Σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση, ολοκλήρωσα την πενθήμερη επίσκεψή μου στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία είχα την ευκαιρία να συναντήσω τους ομογενειακούς φορείς και να συνομιλήσω με το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, αφενός για τα τεράστια ανθρωπιστικά αδιέξοδα που προκαλεί η αδυναμία Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης των ανασφάλιστων και απόρων ασθενών της Ελλάδας, αφετέρου για τα αυτοδιοικητικά θέματα που απασχολούν την κάθε τοπική κοινωνία της χώρας.
 
Ενημέρωσα το Σεβασμιότατο για το μεγάλο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που δημιουργήσαμε, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, περιθάλποντας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο 18.000 ανασφάλιστους φτωχούς ασθενείς σε 14 μήνες.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτέλεσε την πρώτη και πρότυπη μεγαλύτερη σε όλη της Ελλάδα δομή Πρωτοβάθμιας περίθαλψης ανασφάλιστων και άστεγων πολιτών που λειτουργεί με 300 γιατρούς εθελοντές της Αθήνας και περιθάλπει καθημερινά περισσότερους από 200 ασθενείς, ενώ παράλληλα, μέσα από την Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκων που έχει, παρέχει δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους φτωχούς πολίτες και σε δομές που έχουν ανάγκη. 56.000 φάρμακα παραδόθηκαν σε παραμεθόριες περιοχές, 300.000 σκευάσματα συλλέχθηκαν σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ σε δήμους και ενορίες, 3.200 παιδιά εμβολιάστηκαν. Είναι αλήθεια ότι αν δεν υπήρχε αυτή η δομή, όλοι αυτοί οι ασθενείς δε θα είχαν ΚΑΜΙΑ πρόσβαση ούτε σε γιατρό, ούτε σε φάρμακα.
 
Κατά την παραμονή μου στη Νέα Υόρκη, ενημέρωσα την ιατρική κοινότητα των ΗΠΑ και τους ομογενειακούς φορείς για το τεράστιο ανθρωπιστικό αδιέξοδο που επιφέρει στην Ελλάδα η αναγκαιότητα δευτεροβάθμιας νοσηλείας καρκινοπαθών, εγκύων, χειρουργικών ασθενών που είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τη νοσηλεία τους: αυτοί οι άνθρωποι, οι ανασφάλιστοι πολίτες, που υπολογίζονται σήμερα περισσότεροι από ένα εκατομμύριο...τι να κάνουν; Να πεθάνουν στο δρόμο;
 
Μπροστά σε αυτό λοιπόν το αδιέξοδο, αποφασίσαμε από κοινού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία της Νέας Υόρκη, να προβούμε σε πράξη αδελφοποίησης για τη στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και να συνεργαστούμε με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, την Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον IOCC, την Ομοσπονδία των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής, την ΑΗΕΡΑ, το Ίδρυμα Ελληανικής Συμπαράστασης και άλλους ομογενειακούς φορείς, για να μπορέσουμε, όλοι μαζί, να δώσουμε μια ελπίδα ζωής στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας στη χώρα μας.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελληνοαμερικανική Ομογένεια αγωνιά και προσπαθεί έμπρακτα να βοηθήσει την Ελλάδα. Το έπραττε ανέκαθεν, σε κάθε βήμα της Εθνικής μας πολιτικής.
Είναι η Ομογένεια που δημιούργησε τα σπουδαία νοσοκομεία - ομογενειακά κληροδοτήματα στην Ελλάδα που σήμερα εξυπηρετούν εκατομμύρια πολίτες, είναι η Ομογένεια που στήριξε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας πιο σθεναρά από την ίδια την Ελλάδα, είναι η Ομογένεια που πρόταξε τα στήθη της στο Σκοπιανό Ζήτημα, στο Τουρκικό Ζήτημα και σε πολλά άλλα, είναι οι Έλληνες της Διασποράς που μας απλώνουν το χέρι της βοήθειας κάθε στιγμή που έχουμε ανάγκη.
 
Γιατί έχουν πολύ υψηλό το φρόνημα της ''εθνικής ανταπόδοσης'' που μπολιάζει την υπερατλαντική ομογενειακή συνείδηση και δίνει απλόχερα ετοιμοπαράδοτους τους καρπούς της.
 
Είναι γεγονός, ότι όσο πιο μακριά ζεις από την πατρίδα σου, τόσο πιο έντονη νιώθεις την επιθυμία να της προσφέρεις κάτι από αυτά που κατέκτησες.
 
Είναι το αίσθημα συγκίνησης για μια αντιπροσφορά στα πάτρια εδάφη των γονιών σου, στην πατρίδα αυτή που έδωσε τα φώτα της σε όλο τον κόσμο, στην υπερηφάνεια και την τύχη να έχεις γαλουχηθεί με τα ήθη και τα έθιμα εκείνα που ορίζουν τον πολιτισμό και την παιδεία του μοναδικού ανά τον πλανήτη ελληνορθόδοξου αξιακού συστήματος.
 
Η νοσταλγία για την πατρίδα που μας έδωσε τα εφόδια της περηφάνιας στο παγκόσμιο στερέωμα, αλλά και το αίσθημα της συνευθύνης για τη διάσωση της χώρας μας που κινδυνεύει από ολικό ανθρωπιστικό αφανισμό, δημιουργούν στην Ομογένεια μία αξία ζωής: την επιθτακτική ηθική και κοινωνική ανάγκη να βοηθήσουν την Ελλάδα τους, την Ελλάδα μας, την πατρίδα μας.
 
Η Ομογένεια όμως είναι δύναμη, δεν είναι μηχανισμός, Είναι δύναμη που μπορεί να ενεργοποιήσει, να αξιοποιήσει και να πολλαπλασιάσει την αποτελεσματικότητα των ενεργειών και των δράσεών της, μέσα από έναν άρτιο μηχανισμό. Χρειάζεται υπερεπειγόντος ένας μηχανισμός, ένας απαρέγκλιτος εθνικός σχεδιασμός προαγωγής της Υγείας των Ελλήνων και όλων των πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας, πριν θρηνήσουμε μαζικά τα θύματα της οικονομικής ανέχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης που είναι πλέον εκατοντάδες χιλιάδες και που κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ενώσαμε τις συνάμεις μας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Νέας Υόρκης, κο Νίκο Μεζίτη και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής, κο Σπύρο Μεζίτη, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, προγραμματίζοντας σε επόμενο χρονικό διάστημα την υπογραφή ενός κοινού πρωτοκόλλου στους εξής πυλώνες συνεργασίας: 1): Την Προαγωγή της Υγείας των κατοίκων στις παραμεθώριες νησιωτικές και ορεινές περιοχές και των ανασφάλιστων φτωχών πολιτών στις αστικές περιοχές της Ελλάδας μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικήε Αποστολής και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, 2): την Εξασφάλιση φαρμακευτικών ειδών και αναλώσιμων υλικών για Νοσοκομεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Δημοτικά Ιατρεία της χώρας, 3): τη Δυνατότητα Ελλήνων Ιατρών της Ομογένειας για εθελοντική συμμετοχή στα Κοινωνικά Ιατρεία της χώρας, 4): τη δυνατότητα νέων συνεδέλφων για εξειδίκευση και εργασιακή διευκόλυνση στις ΗΠΑ μέσα από τη στήριξη της Ομογένειας, καθώς και τον προγραμματισμό Παγκόσμιων συνεδρίων της Ομογένειας και απανταχού του Ελληνισμού.
 
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι δεν πρέπει να λησμονούμε ένα: η χώρα μας, εξ ανατολών, έχει ένα γείτονα, ο οποίος όχι ποδοπατεί τη διεθνή νομιμότητα και τις συμβατικές του υποχρεώσεις, όχι μόνο παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη θάλασσα και την ξηρά, αλλά τώρα πια εφαρμόζει και μια επεκτατική πολιτική στις καρδιές και στις ζωές των Ελλήνων: Μια πολιτική που ξεκίνησε από τις εύληπτες τηλεοπτικές υπερπαραγωγές που προάγουν την ενσυναίσθηση των Ελλήνων στην ''ανθρωπιά'' και τον ''πολιτισμό'' της γείτονας χώρας, με την οποία ''έχουμε τόσες ομοιότητες'', όπως δείχνουν τα σήριαλ...και έφτασε να επεκτείνεται στο ''ανθρωπιστικό'' ενδιαφέρον των γειτόνων μας για την Υγεία των Κατοίκων στα Νησιά του Αιγαίου. Δούρειος Ίππος, η ναυπήγηση πλωτού τούρκικου νοσοκομείου που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί τους κατοίκους των 2-3 τούρκικων νησιών---και εκ παραδρομής...αν παρστεί ανάγκη...τους κατοίκους της απέναντι όχθης στα δεκάδες ελληνικά νησιά του Αιγαίου...
 
Αυτοί οι κάτοικοι...αυτοί οι Έλληνες...οι σημερινοί συνοριοφύλακες των Ακριτικών Νησιών, που πληρώνουν τους δυσβάστακτους φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο, που χρειάζονται γιατρό όταν η θέση του Αγροτικού Ιατρείου μένει μήνες κενή, που χρειάζονται φάρμακα όταν το νησί είναι αποκλεισμένο χωρίς φαρμακείο, που παλεύουν μεταξύ ζωής και θανάτου όταν η αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ καθυστερεί 14 ώρες, που καταλήγουν μετά από μέρες, αν δεν τους προλάβει ο θάνατος, σε ένα απλό κρεβάτι στην άλλη άκρη της Ελλάδας γιατί τα κρεβάτια στις ΜΕΘ κλείνουν...αυτοί οι Έλληνες...γιατί να μην καταφύγουν στο πλωτό νοσοκομείο της γείτονας χώρας που τους ''παρακαλεί'' να τους περιθάλψει για να ''σωθούν''; Γιατί να ρισκάρουν το θάνατο, ενώ μπορούν να διασφαλίσουν τόσο άμεσα και γρήγορα την υγεία και η ζωή τους; Πόσο ακόμη οι συνοριοφύλακές μας θα αντισταθούν; Πόσο ακόμη θα δοκιμάζουμε τις αντοχές τους και θα διακινδυνεύουμε τις ζωές τους;...
 
Όλοι οι κάτοικοι αυτών των νησιών, διαχρονικά ζουν με ένα σκοπό: να δημιουργήσουν οικογένεια, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και τελικά να αποτελούν τους άτυπους συνοριοφύλακες των ανατολικών συνόρων μας.
 
Οι Ακρίτες της Νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα ζωής για να κρατήσουν τη δική μας Γη Ελληνική, με το σώμα και την ψυχή τους.
Και σε αυτό τον Αγώνα Ζωής οφείλουμε να τους στηρίξουμε. Οφείλουμε να διατηρήσουμε με κάθε τρόπο, τους Έλληνες ζωντανούς και υγιείς, σε κάθε μικρό ή μεγάλο νησί, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα όρια των συνόρων μας. Είναι έργο ανθωρπιστικό. Είναι έργο Εθνικό και θα το πράξουμε μαζί με την Ομογένεια, με τη βοήθεια όλων. Είναι η ύψιστη συνεισφορά μας στην Ελλάδα του Μέλλοντος.