meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΛΙΟΥ Κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ


Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιότατος κ. Αθηναγόρας, πραγματοποίησε ευχέλαιο στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», υπέρ των νοσηλευομένων ασθενών και του προσωπικού.


Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη πλαισίωσαν πολλοί ιερείς από διάφορους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ στην επίσκεψη του στο νοσοκομείο τον συνόδευσε και ο Αντιδήμαρχος Ιλίου και επικεφαλής της Νεολαίας Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.



Ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας μύρωσε τους παρευρισκομένους ενώ συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Διοίκησης του Νοσοκομείου, από τον Αντιδήμαρχο κ. Αυγουλά και ιερείς, επισκέφθηκε και σταύρωσε και τους κλινήρεις ασθενείς στους θαλάμους, ανταλλάσσοντας με όλους ευχές για Καλό Πάσχα, Υγεία και Γρήγορη Ανάρρωση.


Ήταν εμφανής η ψυχική ανάταση των ασθενών μετά την επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και την ενθάρρυνση που τους έδινε συζητώντας μαζί τους και παραπέμποντας στις παραβολές και στον Λόγο του Θεού για κάθε τους ανησυχία. Ο στόχος ήταν οι δεκάδες ασθενείς που δε θα μπορέσουν να εορτάσουν το φετινό Πάσχα στο σπίτι τους να νιώσουν λιγότερο μόνοι αυτές τις ημέρες, ενώ διανεμήθηκαν συμβολικά δώρα από την Ιερά Μητρόπολη λαμπάδες και πασχαλινά γλυκά.

 
 
«Η σεμνότητα, η ταπεινότητα, η δύναμη, η πραότητα και η αλληλεγγύη όπως έμψυχα τις εκφράζει ο Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, είναι ένας φωτεινός συνδυασμός και απαραίτητο συστατικό στο παράδειγμα ζωής το οποίο έχω και εγώ ανάγκη να ακολουθώ για τη συνέχεια της δικής μου διαδρομής», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Αυγουλάς εξερχόμενος από το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο.


 

ΔΙΔΑΞΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΕΠΑΛ ΙΛΙΟΥ!


Όμορφη και ευχάριστη ήταν η έκπληξη από την επίσκεψη στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου των μαθητών του Τμήματος Γεωπονικής του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου και του υπεύθυνου καθηγητή τους κ. Ιωάννη Ζοπανιώτη, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013.


Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου με ένα μέρος των χρημάτων που συγκέντρωσαν από το φιλανθρωπικό παζάρι του προγράμματος «Λαχανόκηπος-Καλλιεργώ μέρος της τροφής μου», προμηθεύτηκαν συνολικά 125 κιλά βασικών ειδών διατροφής και τα προσέφεραν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιλίου, θεσμός που ιδίως ενόψει των εορτών του Πάσχα αποτελεί ένα ψυχολογικό ανάχωμα και μια ουσιαστική στήριξη στις ανάγκες εκατοντάδων οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, που δυστυχώς δεν κατορθώνουν σήμερα να έχουν εξασφαλισμένο ούτε ένα πιάτο φαγητό.


«Οι μαθητές φύτεψαν και καλλιέργησαν δικά τους φυτά και μετά πούλησαν αυτά ή τους καρπούς τους στο φιλανθρωπικό παζάρι του σχολείου μας με τη λήξη του έτους. Τα χρήματα που συγκέντρωσαν ήθελαν και πάλι να τα επιστρέψουν στην τοπική κοινωνία, γι’αυτό και σκεφτήκαμε με την προσφορά μας αυτή να κάνουμε έναν αληθινό, ανθρώπινο κύκλο κοινωνικής οικονομίας», δήλωσε σχετικά ο υπεύθυνος καθηγητής της Γεωπονικής του σχολείου κ. Ζοπανιώτης.

 


«Τα παιδιά με αυτή τους την κίνηση πραγματικά διδάσκουν περισσότερα από όσα συνειδητοποιούμε στην πρώτη μας σκέψη, ιδίως τους πολιτικούς που αναζητούν ανάκαμψη της χώρας χωρίς να καθίσουν να ασχοληθούν με την τόνωση των τοπικών αγορών και των διασυνδέσεων των κοινωνικών ομάδων σε τοπικό επίπεδο. Τέτοιες υποδειγματικές συλλογικές κινήσεις σαν αυτή των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου τους οποίους και συγχαίρω ειλικρινά, ευτυχώς μας αναζωογονούν τις ελπίδες για την τύχη αυτής της χώρας», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ευχόμενος «Καλό Πάσχα» σε όλους!

 

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ - ΓΕΛΙΑ ΧΑΡΑ 15ΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!


«Γέλια Χαρά 15ης Ομάδας Παιδιά», ήταν η προσκοπική κραυγή με την οποία υποδέχθηκαν οι νεαροί πρόσκοποι τον Βαγγέλη Αυγουλά στο χώρο τους στα Σεπόλια στις 16 Μαρτίου 2013!


Παλαιός γνώριμος των προσκόπων ο κ. Αυγουλάς, έχοντας γεννηθεί τυφλός συζήτησε με την ομάδα για τις ιδιαιτερότητες στην καθημερινή ζωή των ατόμων με προβλήματα όρασης.

 

Τα παιδιά έκαναν κατασκευές με προσκοπικά υλικά όπως ξύλο, χαλκό και σχοινί, γνώρισαν τις σωστές τεχνικές συνοδείας ενός ατόμου που δε βλέπει, έπαιξαν διάφορα παιχνίδια με τον κ. Αυγουλά, προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τη γραφή Braille των τυφλών αγγίζονταν και αναγνωρίζοντας διάφορα ανάγλυφα γράμματα, ενώ η ατμόσφαιρα γέμισε και με πολλά προσκοπικά τραγούδια και το ραντεβού όλων ανανεώθηκε με περισσότερη δράση και βιωματικές εκδηλώσεις για τις θερινές προσκοπικές κατασκηνώσεις!

 


Όλοι μαζί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάποια πράγματα τα κάνει ο καθένας με τον δικό του τρόπο, π.χ. άλλοι διαβάζουν με τα μάτια και άλλοι με τα χέρια, αλλά όλοι έχουμε κοινούς προβληματισμούς, παρόμοια ενδιαφέροντα, ίδιες αγωνίες και ανησυχίες, πολλές ελπίδες και σχέδια για το μέλλον!

 

ΝΟΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ!


Συγκινητική η κίνηση των μαθητών και καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, οι οποίοι υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του σχολείου κ. Φώτη Μαρκόπουλου, μάζεψαν κούτες με τρόφιμα πρώτης ανάγκης και τα δώρισαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου, στηρίζοντας έτσι έναν θεσμό που ενισχύει κάθε μήνα αξιοκρατικά εκατοντάδες οικογένειες που αδυνατούν οικονομικά να καλύψουν τα προς το ζην.


Την Παρασκευή 26 Απριλίου τελευταία ημέρα της σχολικής εβδομάδας πριν τις διακοπές του Πάσχα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Κοινωνικής Υπηρεσίας, παρέλαβαν τη μεγάλη ποσότητα τροφίμων για να τα διανείμουν τη Μεγάλη Εβδομάδα σε άπορους συμπολίτες μας.

 
 
Ο κ. Αυγουλάς ευχαρίστησε τη σχολική κοινότητα για τη σημαντική της συμβολή στο τοπικό κοινωνικό έργο του Δήμου και ευχήθηκε εκ μέρους και του Δημάρχου της πόλης κ. Νίκου Ζενέτου «Καλό Πάσχα» σε όλους, ενώ ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου κ. Φώτης Μαρκόπουλος δήλωσε σχετικά: «Κάνουμε μια συμβολική κατάθεση τροφίμων, που αντικατοπτρίζει όμως μια ουσιαστική κατάθεση ψυχής! Τα παιδιά μαθαίνουν από νωρίς να στέκονται έμπρακτα αλληλέγγυοι σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Νιώθουμε πολύ όμορφα γιατί κάποιοι συνάνθρωποι μας θα κάνουν λίγο καλύτερο Πάσχα χάρη και στη δική μας βοήθεια. Δηλώνουμε παρόντες όποτε μας χρειαστείτε».
 

 

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ 7Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΛΙΟΥ!


Την Τετάρτη 17 Απριλίου ο Βαγγέλης Αυγουλάς, Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, επισκέφθηκε το 7ο Νηπιαγωγείο Ιλίου, για να συγχαρεί την ουσιαστική δουλειά των εκπαιδευτικών και να εκπλαγεί από την παιδική αθωότητα και το πάθος που είχαν τα παιδιά για να γνωρίσουν αυτό που οι μεγάλοι λέμε «Διαφορετικότητα», εκείνοι όμως το λένε απλά «Άνθρωπος»!



Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους προσπάθησαν να ζωγραφίσουν με το στόμα, να κινηθούν στις τάξεις τους με κλειστά μάτια, έκαναν διάφορες κατασκευές και ζωγραφιές διαφορετικές φυσικά η μια από την άλλη αλλά όλες όμορφες και αληθινά δικές τους, ενώ έπαιξαν και τυφλόμυγα με τον κ. Αυγουλά προσπαθώντας να αναγνωρίσουν με την αφή τους και χωρίς να βλέπουν αντικείμενα από την καθημερινότητα τους.

 

 
Παράλληλα, οι μικροί μαθητές προσέφεραν στον κ. Αυγουλά διάφορα κολλάζ τους, ενώ παρουσίασαν και ένα αερόστατο διακοσμημένο από παιδικές φιγούρες με διάφορα χρώματα και άλλες σωματικές ιδιαιτερότητες, που το ονόμασαν «το αερόστατο της Διαφορετικότητας» και όλοι μαζί συμφώνησαν ότι με δύναμη και αγάπη δοσμένα από πολλές αθώες παιδικές καρδούλες μόνο αυτό το αερόστατο θα μπορεί να πετά για πάντα!

 
«Η αγάπη για την πολυσυλλεκτικότητα, η αληθινή αναζήτηση της ουσίας, η αγνές ψυχές και ο σεβασμός στη Διαφορετικότητα θα μας οδηγήσουν σε μια Χαραυγή ανθρωπισμού και Αναγέννησης που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα μας, μακρυά από τις επίχρυσες αυγές ανθρωποφαγίας και ρατσισμού από τις οποίες κινδυνεύουν σήμερα τα Ελληνικά ιδεώδη», δήλωσε ο κ. Αυγουλάς εξερχόμενος από το σχολείο.

 

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ


Επιτέλους δείτε τα τεράστια προβλήματα του Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων!
Δελτίο Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία της 24ης Απριλίου 2013:
Η Ε.Σ.ΑμεΑ. εκφράζει την αγανάκτησή της για την ολογωρία όλων των αρμοδίων ώστε να λυθούν τα διαχρονικά προβλήματα λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, τα οποία έχουν οξυνθεί από την πρώτη στιγμή διασύνδεσης του ΕΚΑ με το Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.04.2013
 
Επιτέλους δείτε τα τεράστια προβλήματα του Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων!
Ελλείψεις ακόμη και σε τρόφιμα.
 
 
Η Ε.Σ.Α.μεΑ εκφράζει την αγανάκτησή της για την ολιγωρία όλων των αρμοδίων ώστε να λυθούν τα διαχρονικά προβλήματα λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, τα οποία έχουν οξυνθεί από την πρώτη στιγμή διασύνδεσης του ΕΚΑ με το Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ.
 
Με τη σημερινή ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό της χώρας αντώνη Σαμαρά η Ε.Ο.Κ.Α. (εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων) αναφέρει για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑ. Δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός του ΕΚΑ για το έτος 2012 και η ολιγωρία επίλυσης των προβλημάτων του οδηγούν μέρα με την ημέρα στην πλήρη κατάρρευσή του. Άυτό καταδεικνύει η Έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων για το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και η επείγουσα επιστολή του τμήματος διαχείρισης - αποθήκης τροφίμων με θέμα: «Σοβαρές ελλείψεις στο διαιτολόγιο ασθενών» στην οποία διαπιστώνεται η αδυναμία του ΕΚΑ να σιτίσει ακόμα και με βασικά είδη διατροφής στους περιθαλπόμενούς του.
 
Για το ίδιο θέμα είχε γίνει συζήτηση στη Βουλή και θα μπορούσε να είχε ήδη λυθεί αφού υπάρχει η κατάλληλη τροπολογία όπως αυτή είχε προταθεί με το υπ' αριθμ. πρωτ. 1118/28-3-2013 έγγραφο της Ε.Σ.Α.μεΑ. στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του ν/σ του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτή την τροπολογία δίδεται η δυνατότητα έκδοσης του οργανισμού λειουργίας του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης με κοινή Υπουργική απόφαση, και όχι με τις χρονοβόρες διαδικασίες Προεδρικού Διατάγματος.
 
Σε μια χώρα η οποία παρουσιάζει έλλειψη πολιτικών για την αποκατάσταση ατόμων με κινητική αναπηρία, σε μία χώρα η οποία αντιμετωπίζει χιλιάδες τροχαία ατυχήματα λόγω και του οδικού δικτύου της, είναι αδιανόητο το μοναδικό Κέντρο Αποκατάστασης να έχει προβλήματα ακόμα και στη σίτιση των περιθαλπόμενών του.
 
Η Ε.Σ.ΑμεΑ, σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα μαζί με την Ε.Ο.Κ.Α. ζητούν τη διασφάλιση με κατάλληλες νομοθετικές διαδικασίες της εύρυθμης αυτόνομης λειτουργίας του Ε.Κ.Α. και να σχεδιαστούν μέτρα και πολιτικές για τη δημιουργία δικτύου αποκατάστασης με δωρεάν πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε αυτό.
 
Ανοιχτή επιστολή της Ε.Ο.Κ.Α.
προς τον Πρωθυπουργό της χώρας
με θέμα: «Σε κίνδυνο η λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ)»
 
Κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Η Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων είναι κοινωνικο-συνδικαλιστικός φορέας που σκοπό του έχει την κοινωνική ένταξη των παραπληγικών και κινητικά αναπήρων και την αλληλοαποδοχή τους από την κοινωνία.
 
Μετά από πολύχρονους αγώνες σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος, το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (Ε.Ι.Α.Α.), με τις διατάξεις του άρθρου 8, παρ. 17, του ν. 3868/2010, μετονομάστηκε σε Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (ΕΚΑ) και μετατράπηκε από Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας σε νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με το δεύτερο εδάφιο της ιδίας παραγράφου δόθηκε εξουσιοδότηση για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μετά από πρόταση των Υπουργών Υγείας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, για τη ρύθμιση των αναγκαίων οργανωτικών θεμάτων και ζητημάτων προσωπικού.
 
Είναι προφανής, λοιπόν, η θέληση του νομοθέτη να διασφαλίσει τη λειτουργία του Ε.Κ.Α. όπως και την παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης στα άτομα με κινητική αναπηρία της χώρας.
 
Τον Ιούλιο του έτους 2011, ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος, προτού εκδοθεί το προαναφερθέν Προεδρικό Διάταγμα και ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάβασης του ΕΚΑ από το σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας στο Ε.Σ.Υ. προχώρησε με την απόφαση Υ4α/οικ.84627/ΦΕΚ 1681 ΤΒ'/28-7-2011 στη διασύνδεσή του με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΓΝΑ ''ΚΑΤ''.
 
Η διασύνδεση του ΕΚΑ με το ΓΝΑ ''ΚΑΤ'' είχε ως αποτέλεσμα να μην εγκριθεί ο προϋπολογισμός του ΕΚΑ για το έτος 2012. Δυστυχώς τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία του μοναδικού Κέντρου Αποκατάστασης που λειτουργεί στη χώρα συνεχίζονται οξυμένα και το έτος 2013, διότι το ΕΚΑ λειτουργεί ακόμα με τον Οργανισμό Πρόνοιας.
 
Τα οξυμένα αυτά προβλήματα λειτουργίας του ΕΚΑ, καθώς και η αναγκαιότητα αποσύνδεσής του από το ΚΑΤ έχουν τεθεί κατ΄ επανάληψη τόσο στην ποηγούμενη όσο και στη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ (Ε.Σ.ΑμεΑ.) και της Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.).
 
Το προηγούμενο διάστημα επανειλημμένες ήταν οι δεσμεύσεις των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας  και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (διότι αντιλήφθηκαν εκ των υστέρων ότι ήταν λάθος η διασύνδεση) για την τροποποίηση της παρ. 17 του άρθρου 8 του ν. 3868/10 με την κατάθεση τροπολογίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα έκδοσης του οργανισμού λειτουργίας του Ε.Κ.Α. με κοινή υπουργική απόφαση, και όχι με Π.Δ. Οι δεσμεύσεις όμως έως και σήμερα παραμένουν δεσμεύσεις ενώ τα προβλήματα ολοένα και οξύνονται απειλώντας τη λειτουργία του μοναδικού Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης που διαθέτει η χώρα.
 
Δυστυχώς, η αποκατάσταση ως θεμελιώδες δικαίωμα των ατόμων με κινητική αναπηρία που στοχεύει στο να βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία να φτάσουν και να διατηρήσουν το μέγιστο των σωματικών, αισθητηριακών, διανοητικών, ψυχικών και κοινωνικών δυνατοτήτων τους δεν τίθεται στην προκρούστεια κλίνη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας σε ειδική μελέτη του από το έτος 2001 επεσήμαινε την αδυναμία του δημοσίου συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στην τραγική από τότε έλλειψη κλινών αποκατάστασης σε όλη τη χώρα. Οι ανάγκες των χιλιάδες κινητικά αναπήρων λόγω των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων καλύπτονται από τότε έως και σήμερα από τις κλίνες του μοναδικού Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης του οποίου η λειτουργία αυτή τη στιγμή βρίσκεται κυριολεκτικά σε απελπιστική κατάσταση.
 
Τα προβλήματα του ΕΙΑΑ μετονομαζόμενου σε ΕΚΑ αντιμετωπίστηκαν με ευκαιριακό τρόπο. Αυτό καταδεικνύει η Έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων για το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και η επείγουσα επιστολή του τμήματος διαχείρισης-αποθήκης τροφίμων με θέμα : «Σοβαρές ελλείψεις στο διαιτολόγιο ασθενών» στην οποία διαπιστώνεται η αδυναμία του ΕΚΑ να σιτίσει ακόμα και με βασικά είδη διατροφής τους περιθαλπόμενους του.
 
Η ολιγωρία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν δικαιολογείται όταν η χώρα μας αντιμετωπίζει διαχρονικά την έλλειψη κέντρων αποκατάστασης. Είναι αδιανόητο να μην μπορούν να καλυφθούν και οι στοιχειώδεις ανάγκες ακόμα και της σίτισης των περιθαλπόμενων του
μοναδικού Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης.
 
Κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση όχι μόνο για την τύχη του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης αλλά και για την οργάνωση ενός δικτύου αποκατάστασης με κέντρο αναφοράς το ΕΚΑ που θα καλύπτει τις ανάγκες για αποκατάσταση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες της χώρας.
 
Η ολιγωρία σε θέματα αποκατάστασης των ατόμων με κινητικές αναπηρίες δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από κανένα μνημόνιο και καμία οικονομική κρίση. Οδηγεί τα άτομα με κινητική αναπηρία να προσφεύγουν σε Κέντρα άλλων χωρών με ότι συνεπάγεται αυτό για την οικονομική ζωή των ιδίων αλλά και του δημοσιονομικού συστήματος της χώρας.
 
Η Ε.Ο.Κ.Α ως αντιπροσωπευτικότερος φορέας των ατόμων με κινητική αναπηρία ενημερώνει εσάς και την Κυβέρνηση ότι θα αγωνιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο για να μην διαλυθεί το μοναδικό Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.
 
Πηγή: http://www.esaea.gr/

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο κέντρο αποκατάστασης παιδιών

Το πρώτο κέντρο πρώιμης παρέμαβασης και αποκατάστασης παιδιών στην Ελλάδα εγκαινιάσθηκε χθες στο  «Αγλαΐα Κυριακού». Το κέντρο λειτουργεί στο παράρτημα του νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται στην Καλλιθέα, στη Λεωφόρο Συγγρού 290.

Το πρώτο Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης Παιδιών στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε χθες στο «Αγλαΐα Κυριακού» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Το κέντρο λειτουργεί στο παράρτημα του νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται στην Καλλιθέα, στη Λεωφόρο Συγγρού 290. Το έργο ολοκληρώθηκε χάρη σε δωρεά ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στη μνήμη της Μαίρης Α. Δρακοπούλου.

Η δωρεά εξασφαλίσθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Σωματείων «Μαζί για το Παιδί», η οποία και ήταν φορέας υλοποίησης του έργου. Το νέο τμήμα απευθύνεται σε παιδιά που παρουσιάζουν κινητικά, νοητικά, επικοινωνιακά προβλήματα εξαιτίας μιας πάθησης ή ενός τραυματισμού.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Χαράλαμπος Τομπούλογλου, είναι εξοπλισμένο με μέσα αποκατάστασης τελευταίας τεχνολογίας. Παρέχει ιατρικές  και νοσηλευτικές υπηρεσίες, φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εναλλακτική επικοινωνία, υδροκινησιοθεραπεία, ψυχολογική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, στον χαιρετισμό του εξήρε την έναρξη της λειτουργίας του μοναδικού Κέντρου Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης παιδιών και τη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη δημιουργία του και την ολοκλήρωσή του.




Πηγή: Εφημερίδα «Έθνος»