meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ



Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Φαέθων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών, σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, που θα πραγματοποιηθούν Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: έκθεση ζωγραφικής, κουκλοθεατρική παράσταση, αφήγηση παραμυθιών για μικρούς & μεγάλους, κατασκευή κούκλας, παραδοσιακοί χοροί & όργανα, μουσικές δράσεις ''park festival''.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 
  • 19:00: «13ος Άθλος» - Κατασκευή κούκλας με συνοδεία παραδοσιακών χορών και οργάνων για μικρούς & μεγάλους. Μαρία Τσόνογλου, κουκλοπαίχτης και μέλος της Unima Hellas. Σύλλογος Παραδοσιακών χορών και οργάνων «Περπερούνα».
  • 20:30: «Ο Δράκος» - Παραμύθι για παιδιά. Ανδρομάχη Γεωργίου, Ηθοποιός και Υπεύθυνη του παιδικού θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμων Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
  • 21:15: Κουκλοθεατρική Παράσταση «Α» - «Ένα κουτί με φόβους που χρόνο με το χρόνο γέμισε, ο «Α» αποφασίζει να το ανοίξει...». Αφροδίτη Γεωργίου, Εμψυχώτρια.
  • 21:50: «Παραμύθια για να συλλογάσαι να ελπίζεις και να πράττεις» - Παραμύθι για μεγάλους. Δημήτρης Β. Προύσαλης, Εκπαιδευτικός - Αφηγητής Λαϊκών Παραμυθιών.
  • Καθ' όλη τη διάρκεια: ''Ζωγραφική από τη Θεραπευτική Κοινότητα Ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού'' - έκθεση ζωγραφικής από το ΚΕΘΕΑ - ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ & Παρουσίαση βιβλίου μαγειρικής ''Μαγειρικές Εντός'' με την επιμέλεια από τον Ηλία Μαμαλάκη.
  • 17:00: «Park Festival» - Μουσικές Δράσεις. Dominique & The Black Pearls - 15 - Mpampounhs - Bangies - Αφιέρωμα ANAKASA CITY ROCK ''N'' ROLL όπου θα συμμετάσχουν οι: ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ - ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΙ - Σ.Α.Μ. - TSOPANA RAVE - L.A.N. BIG BANG - DICKENZ ZOO.
 
Συνδιοργανωτές:
  • ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ
  • ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
  • ΚΕΘΕΑ
  • ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ
 

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

21 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος στο πλαίσιο της υπ' αριθ. 206136/οικ. 6.1473/14-03-2012 Πρόσκλησης (Πρόσκλησης 49) για τη «Δημιουργία ή/και συνέχιση της λειτουργίας Κοινωνικών δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στα πλαίσια του Θεματικού Άξονα 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών».
 
Ο Δικαιούχος Κοινωνικός Εταίρος Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»
και ο Συμπράττων Φορέας Δήμος Ιλίου
 
Ανακοινώνει
 
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι ενός (21) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος «ΙΛΙΟΝ - ΣΤΗΡΙΞΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007 - 2013.
 
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
Οι έμμεσα ωφελούμενοι της Πράξης πρέπει σωρευτικά να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:
  • Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
  • Να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, με εξαίρεση τις Ειδικότητες των Γιατρών, των Φαρμακοποιών, οι οποίες δεν εγγράφονται στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, από τους οποίους θα ζητείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης στην οποία θα δηλώνεται ότι ο υποψήφιος είναι άνεργος και ότι δεν έχει κάνει Έναρξη Επιτηδεύματος στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
  • Να είναι νέοι/ες ηλικίας από 18 έως 30 ετών. (Για παραπάνω κριτήριο, το όριο ηλικίας υπολογίζεται με βάση την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη σχετική διαδικασία. Δηλαδή κατά την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, ο υποψήφιος να μην έχει υπερβεί το 30 έτος της ηλικίας του.)
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την προκήρυξη και τα έντυπα των αιτήσεων α): στα γραφεία του Δικαιούχου Φορέα στη διεύθυνση Νεμέας 13 και Ψαρρού 1, 13122, Ίλιον Αττικής, β): στην ιστοσελίδα του Δικαιούχου www.edra-coop.gr, γ): στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιλίου και δ): στον ΟΑΕΔ Ιλίου.
 
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται νασυμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν, σε κλειστό φάκελο, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου φορέα στη διεύθυνση: Νεμέας 13 και Ψαρρού 1. 13122, Ίλιον Αττικής, απευθύνοντάς την προς Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» - Κέντρο Κοινωνικών Επιχειρήσεων και Καινοτομίας, υπόψη κ. Οικονόμου Αλέξανδρου (τηλ. Επικοινωνίας: 6947758333) για τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας.  
 
Ώρες συναλλαγής κοινού 10:00 - 13:00
 
Η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι έως και 1/07/2013 και ώρα 13:00 μ.μ. Επισημαίνεται ότι η δημοσιοποίηση, με οποιοδήποτε μέσο, της εν λόγω ανακοίνωσης/πρόσκλησης ενδιαφέροντος θα διαρκέσει 12 ημέρες, με εναρκτήρια ημερομηνία την 20η Ιουνίου 2013.
 


ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΝΕΙ ΟΡΑΣΗ ΣΕ ΤΥΦΛΟΥΣ!

Οι τυφλοί θα βρουν το φως τους.
 
Αυστραλοί επιστήμονες κατασκευάζουν πρωτοποριακό σύστημα που επαναφέρει πλήρως την όραση. Μια ψηφιακή κάμερα, τοποθετημένη σε γυαλιά όρασης, θα καταγράφει εικόνες, οι οποίες με τη βοήθεια ειδικού επεξεργαστή θα μεταδίδονται ασύρματα στο ηλεκτρονικό μικροτσίπ που θα έχει εμφυτευθεί στο οπίσθιο μέρος του εγκεφάλου. Το μικροτσίπ θα διεγείρει τον οπτικό φλοιό με ηλεκτρικά «σήματα», τα οποία ερμηνεύει ο εγκέφαλος ως εικόνες.
 
ΠΙΕΡ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
 
Μια πρωτοποριακή εφεύρεση, η οποία περιλαμβάνει εγκεφαλικό εμφύτευμα και ασύρματη μικροκάμερα, θα αποκαταστήσει την όραση σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης, ακόμα και εντελώς τυφλούς, παρακάμπτοντας εντελώς τα... μάτια τους, μέσα στην επόμενη διετία, σύμφωνα με ανακοίνωση κορυφαίου Πανεπιστημίου της Αυστραλίας. Οι επιστήμονες κατασκεύασαν ένα σύστημα που καταγράφει εικόνες μέσω μιας ασύρματης μικροκάμερας που τοποθετείται σε σκελετό συμβατικών γυαλιών, η οποία τις στέλνει μέσω ενός ψηφιακού επεξεργαστή σε ένα ηλεκτρονικό μικροτσίπ που έχει εμφυτευθεί στο οπίσθιο μέρος του εγκεφάλου με χειρουργική επέμβαση. Το μικροτσίπ αυτό στη συνέχεια διεγείρει με ηλεκτρόδια τον οπτικό φλοιό του εγκεφάλου, ο οποίος αποκωδικοποιεί τα σήματα και τα μετατρέπει σε εικόνες που «στέλνει» η μικροκάμερα.
 
Έτοιμο το 2014
 
Οι ειδικοί ευελπιστούν ότι το πρωτότυπο που θα τοποθετηθεί σε άνθρωπο με ολική απώλεια όρασης θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2014, με στόχο, αφού λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες, να τεθεί σε κυκλοφορία μέχρι το 2016 ή το αργότερο μέχρι τη δεκαετία του 2020.
 
Ο επικεφαλής του προγράμματος, καθηγητής Άρθουρ Λόουερι εξήγησε ότι η φιλοσοφία του νέου αυτού συστήματος βασίζεται σε τελείως διαφορετική φιλοσοφία από αυτή που βασίστηκαν άλλοι ερευνητές κατά το παρελθόν και εστίαζαν στη χρήση των ματιών: «Πρόκειται για μια πραγματικά επαναστατική προσέγγιση, γιατί παρακάμπτουμε τελείως τα μάτια και επικεντρωνόμαστε στον οπτικό φλοιό, το κέντρο δηλαδή της όρασης του εγκεφάλου. Το σύστημα αυτό επιτρέπει σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης, ακόμα και εντελώς τυφλούς, όχι μόνο να διακρίνουν πρόσωπα, χρώματα και σχήματα, αλλά πολύ περισσότερο να αποκτήσουν και πάλι την ανεξαρτησία τους. Το σύστημα αυτό απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους με εκφυλιστικές παθήσεις των οφθαλμών, όπως το γλαύκωμα και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, όσο και σε ανθρώπους που έχασαν την όρασή τους κάποια στιγμή στη ζωή τους. λόγω ατυχήματος». Η εφεύρεση, με την ονομασία «Σύστημα Όρασης Μόνας», από το όνομα του φερώνυμου πανεπιστημίου, υλοποιήθηκε χάρη στη γενναία κρατική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, η οποία επενδύει στην έρευνα και την τεχνολογία, ως φορείς ανάπτυξης για τη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το εμφύτευμα αποκατάστασης της ακοής που βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία, μια ακόμα αυστραλιανή εφεύρεση των αρχών του 21 ου αιώνα, που πλέον θεωρείται ως πρότυπο παγκοσμίως.
 
Υπάρχουσα τεχνολογία
 
Η πιο λεπτή φάση της διαδικασίας είναι η εμφύτευση του μικροτσίπ απευθείας στον εγκέφαλο του ασθενούς, η οποία θα γίνεται με ειδική νευροχειρουργική επέμβαση. Το μεγάλο πλεονέκτημα της εφεύρεσης είναι ότι βασίζεται σε ήδη υπάρχουσα τεχνολογία, η οποία έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες. «Τόσο το μικροτσίπ όσο και ο υπόλοιπος τεχνολογικός εξοπλισμός έχουν περάσει με επιτυχία όλους τους ελέγχους. Το μικροτσίπ έχει προέλθει από αντίστοιχο που χρησιμοποιείται για τη διέγερση μυών ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, ενώ και η μικροκάμερα χρησιμοποιείται σε ευρύ πεδίο εφαρμογών την τελευταία δεκαετία», αναφέρει ο καθηγητής Λόουερι στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου και συμπληρώνει: «Εμείς προχωρήσαμε σαν να θέλαμε να φτιάξουμε ένα παζλ με γνωστά κομμάτια, έχοντας όμως στο μυαλό μας κάτι τελείως διαφορετικό. Ήδη οι πρώτες κλινικές δοκιμές στο εργαστήριο ήταν πολύ ενθαρρυντικές, αλλά βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε λίγο μέχρι να προχωρήσουμε στην εμπορική αξιοποίηση της εφεύρεσης».
 
Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος τύπος»

ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ


ΕΣΠΑ: Οι προϋποθέσεις για να γράψετε το παιδί σας σε παιδικό σταθμό.
 
Ανακοινώθηκαν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μία μητέρα για να εγγράψει το παιδί της σε παιδικό σταθμό, αλλά οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα...ούτε έχει γνωστοποιηθεί πότε θα ξεκινήσουν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες σε περίπτωση που έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των παιδιών τους.
 
Με προκήρυξη της η ΕΕΤΑΑ καλεί τις Γυναίκες, που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία, και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους. Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
 
α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
 
β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή
 
γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή
 
δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.
 
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α ΄και β΄ βαθμού).
 
Οπου ανακύπτει ερώτημα για την υπαγωγή των υπαλλήλων σ΄ αυτές τις κατηγορίες, απαιτείται η σχετική βεβαίωση του εργοδότη για την νομική υπόσταση του φορέα του, εφόσον αυτός δεν αναγράφεται στο Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης.
 
Σημειώνεται ότι από το σύνολο των ανωτέρω (α-δ) προϋποθέσεων εξαιρούνται οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίες έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης αλλά μόνο σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας.
 
Η πράξη υλοποιείται μέσα από κύκλο Πρόσκλησης ετήσιας διάρκειας, που αντιστοιχεί σε ένα σχολικό έτος διάρκειας 11 μηνών και θα υλοποιηθεί μέχρι την 31/08/2014. Ο συνολικός προϋπολογισμός χρηματοδοτείται κατά 100% από δημόσιους πόρους και ανέρχεται στα 150.000.000,00 € συμπεριλαμβανομένου και του επιλέξιμου ΦΠΑ.
 
Oι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει και δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα ξεκινήσουν.
 
Πηγή: www.thebest.gr

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δίχτυ ασφαλείας για 3 εκατομμύρια φτωχούς και άνεργους


Πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες, φτωχοί, άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, θα μπουν σε ένα διευρυμένου κοινωνικό δίχτυ που «στήνει» το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Εδώ και χρόνια η Ελλάδα προσπαθεί να πλέξει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό και επιχειρησιακό πλαίσιο πρόληψης και καταπολέμησης του αποκλεισμού στην Ελλάδα, όμως ήρθε η κρίση που πλήττει με ιδιαίτερη ένταση και νέες κατηγορίες του πληθυσμού, να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά των κυβερνώντων. Άλλωστε, περιλαμβάνεται στις μνημονιακές μας υποχρεώσεις να εφαρμοστεί μια  ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης.

Η πρόνοια είναι ένας  ανεξερεύνητος τομέας που έχει περάσει πλέον στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, με εκατοντάδες ιδρύματα, ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα, επιλεκτικές δράσεις, διαφορετικά κριτήρια και ανόμοια επίπεδα παροχών για άτομα με τα ίδια προβλήματα. Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος, έχει επωμισθεί το βάρος να σχεδιάσει και να απλώσει ένα ολοκληρωμένο «δίχτυ» προστασίας σε μια σειρά κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Συγκεκριμένα, στον έλεγχο του υπουργείου έχουν περάσει   περισσότερα από 1.000 ιδρύματα Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και περισσότερα από 40 δημόσιου δικαίου. Δύο εξ αυτών, για παιδιά με νοητική υστέρηση, χρηματοδοτούνται το ένα με 1 εκατ. ευρώ και το δεύτερο με 0 ευρώ. «Γιατί να συμβαίνει αυτό άραγε;» διερωτάται ο υφυπουργός Εργασίας και  αναλύει τον σχεδιασμό του για την εφαρμογή μίας οριζόντιας Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης.

Αρχικά, ετοιμάζεται η  Πράσινη Βίβλος για την κοινωνική ένταξη, ένα κείμενο βασικών αρχών πολιτικής, που θα περιγράφει την εθνική στρατηγική για την κοινωνική ένταξη. Θα ακολουθήσει η  Λευκή Βίβλος που θα περιγράφει τις ομάδες στόχους και τις πολιτικές.  

Άλλωστε αναγράφεται και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ως γενική υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για την κοινωνική ένταξη.

Παράλληλα, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η  εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μέσα στο 2014.

Στο ίδιο πλαίσιο, προωθείται η διαδικασία αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υποστήριξη των περισσότερο αποκλεισμένων ατόμων, ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές δράσεις από 1.1.2014, ενώ τέλος, επιδιώκεται η δέσμευση πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την χρηματοδότηση προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, αξιοποιώντας τη ρήτρα του Συμβουλίου ότι ένα ελάχιστο ποσοστό 20% του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου θα είναι αφιερωμένο σε δράσεις κοινωνικής ένταξης και καινοτομίας.

Σε αυτή την προσπάθεια, έρχεται να συνδράμει και η Παγκόσμια Τράπεζα. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, η Παγκόσμια Τράπεζα δεν ήρθε στην Ελλάδα για να κινεζοποιήσει την πρόνοια, έχει αναλάβει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας ένα εθνικό μητρώο ωφελουμένων στην πρόνοια, όλους δηλαδή τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων σε μία ενιαία βάση δεδομένων.

Ένας άλλος τομέας που θα μπορούσε μάλιστα να παράσχει τεχνογνωσία η Παγκόσμια Τράπεζα είναι ο σχεδιασμός του μηχανισμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Όπως αντίστοιχα το Διεθνές Γραφείο Εργασίας θα βοηθήσει το υπουργείο  στη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων.

 «Στόχος του υπουργείου δεν είναι να καταστήσει όλους τους Έλληνες αποδέκτες ελεημοσύνης, το ζητούμενο δεν είναι αυτό» δηλώνει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός για να συμπληρώσει «είναι να συνδυάζεις παθητικές πολιτικές όπως η απονομή κάποιου επιδόματος, με ενεργητικές πολιτικές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από την κοινωνική ένταξη».

Στο υπουργείο Εργασίας γνωρίζοντας ότι έχουν να διαχειριστούν πολύ  λιγότερους πόρους για πολύ μεγαλύτερες ανάγκες, προσπαθούν  να εκπονήσουμε ένα πρόγραμμα αξιολόγησης των προνοιακών ιδρυμάτων, ώστε στη συνέχεια να κατανείμουν ορθολογικά την όποια χρηματοδότηση.

 Ήδη, ξεκίνησαν την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της πρόνοιας, που είναι «αμύθητη» όπως λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε όλη την Ελλάδα. Η οποία όμως περιουσία,  ακόμη, τυπικά, ανήκει στο υπουργείο Υγείας γιατί δεν έχει μετεγγραφεί στο υπουργείο Εργασίας. Και αυτό βέβαια, μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες.

Βάσει του σχεδιασμού, θα θεσμοθετηθεί η δημιουργία  ενός Σώματος Επιθεωρητών Πρόνοιας, στο πλαίσιο των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, με στόχο αφενός τον έλεγχο και αφετέρου την αξιοποίηση της περιουσίας των ιδρυμάτων πρόνοιας.

Επίσης, στόχος είναι να θεσμοθετηθεί η εμπλοκή των ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στη χρηματοδότηση της πρόνοιας, που  θα λύσει  ένα σημαντικό πρόβλημα χρηματοδότησης των ιδρυμάτων. 
     
Της Ρούλας Σαλούρου

Πηγή: www.capital.gr

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ-ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ"


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: "Διέξοδος από την πόλη στον αγρό" που θα γίνει την τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 & ώρα 7:30μμ. στο Δημαρχείο Ιλίου.


Καταξιωμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν του πολίτες που ενδιαφέρονται για τις νέες καλλιέργειες και τους τρόπους χρηματοδότησης, δίνοντας μια διέξοδο από την απραξία και την ανεργία που ταλαιπωρεί τους πολίτες.

Ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προτίθεται να διοργανώσει σεμινάρια σχετικά με τις αγροτικές καλλιέργειες όπως:

-Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά
-Δενδροκομία και νέες δενδροκομικές καλλιέργειες
-Μελισσοκομία
-Σαλιγκοτροφία
-Παραγωγικός Αμπελώνας
-Ελαιοκομία
-Κηπευτικές καλλιέργειες κ.α.

Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να συμπηρώσουν την ειδική φόρμα που υπάρχει στο www.ilion.gr και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: geotexniki@ilion.gr ή να την παραδώσουν συμπληρωμένη στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Ιλίου στο Δημαρχείο μέχρι την 31 Ιουλίου 2013. 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Έλληνες επιστήμονες διαπρέπουν στο εξωτερικό

Ταλέντα σε όλους τους τομείς εξακολουθεί να βγάζει η Ελλάδα, τα οποία δεν αναγνωρίζονται τόσο πολύ στη χώρα τους όσο στο εξωτερικό. Χαρτακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ελληνίδα επιστήμων δρ. Χάρις Καρνέζη, η οποία θα επισκεφθεί σε λίγους μήνες την Αυστραλία, με σκοπό να διδάξει πως το θέατρο μπορεί να θεραπεύσει μορφές αυτισμού.




Ταλέντα σε όλους τους τομείς εξακολουθεί να βγάζει η Ελλάδα, τα οποία δεν αναγνωρίζονται τόσο πολύ στη χώρα τους όσο στο εξωτερικό. Χαρτακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ελληνίδα επιστήμων δρ. Χάρις Καρνέζη, η οποία θα επισκεφθεί σε λίγους μήνες την Αυστραλία, με σκοπό να διδάξει πως το θέατρο μπορεί να θεραπεύσει μορφές αυτισμού. Ειδικότερα, στην παρουσίασή της θα αναπτύξει τη σχέση της δραματικής τέχνης με τις ανάγκες των παιδιών αυτών στο φάσμα της συγκεκριμένης διαταραχής. Σκοπός είναι να εξηγήσει πως το γνωσιακό-συμπεριφορικό δράμα διαμορφώθηκε για να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους, με τον συνδυασμό της τέχνης του θεάτρου και γνωσιακών-συμπεριφορικών τεχνικών.

Η διάκριση, όμως των Ελλήνων στο εξωτερικό δεν σταματά εδώ. Ο 30χρονος μουσικός Αντώνης Καράλης, που διαπρέπει στις ΗΠΑ στον τομέα της μουσικής σύνθεσης, υπερυπολογιστών, θα φορέσει πρώτος τα γυαλιά της Google, ενώ έχει κληθεί να συμβάλει με τις ιδέες του και στην  τελειοποίηση του νέου τεχνολογικού προϊόντος της εταιρείας, με την ονομασία "Glasses" (γυαλιά), το οποίο φέρεται μια από τις συσκευές που θα αλλάξουν τον τρόπο ενός επικοινωνίας ολόκληρου πλανήτη, στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών, οι Βασίλης Γεωργιτζίκης και Δημήτρης Αμαξηλάτης , συντονίζουν δορυφόρους, τους οποίους μπορεί το κοινό να νοικιάσει με 200 δολάρια και να βλέπει το Διάστημα, ακόμα και να τραβά φωτογραφίες.

Πηγή: Εφημερίδα "Παραπολιτικά"

ΠΕΡΛΑ ΜΕΣΙΝΑ- ΖΟΥΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΙΣΤΙΚΗ

«Συναισθήματα εκείνοι, πολύπλευρη λογική εγώ»

Πέρλα Μεσίνα: Στα σαράντα πέντε της, παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση με προσκεκλημένη την Τεμπλ Γκράντιν, την πιο διάσημη αυτιστική  στον κόσμο, συνειδητοποίησε ότι έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής  της χωρίς να γνωρίζει ότι είναι αυτιστική.
     
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την ΠΕΡΛΑ ΜΕΣΙΝΑ

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ

Στα σαράντα πέντε της, παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση με προσκεκλημένη την Τεμπλ Γκράντιν, την πιο διάσημη αυτιστική στον κόσμο,συνειδητοποίησε ότι έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της χωρίς να γνωρίζει ότι είναι αυτιστική.

 Όταν την άκουσε να μιλάει για τη ζωή της, νόμιζε πως άκουγε τον ίδιο της τον εαυτό. Βρήκε την εξήγηση για τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις, τη μοναξιά, την απομόνωση, το άγχος. Όλα είχαν εξήγηση: το σύνδρομο Asperger, μία μορφή αυτισμού. Μιλάμε με την Πέρλα Μεσίνα, πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ (Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτιστικών), τηλ. 210-9639166.

- Τι είναι ο ΣΕΕΑΑ και ΥΛΑ;

«Είναι μια προσπάθεια αναγνώρισης ότι τα αυτιστικά, Asperger και ΥΛΑ παιδιά μεγαλώνουν και ενηλικιώνονται και αναγκαστικά εντάσσονται σε μια κοινωνία που κάθε άλλο παρά έτοιμη είναι για να αποδεχτεί και να κατανοήσει τις ειδικές ανάγκες τους. Στον αυτισμό έχουμε επίσης συνηθίσει να ακούμε τους γονείς να προβάλλουν τα θέματα των αυτιστικών παιδιών τους, αλλά τώρα είναι καιρός να ακούσουμε τους ίδιους τους αυτιστικούς να εκθέτουν τα θέματα που τους αφορούν».

- Πότε ιδρύθηκε;

«Ιδρύθηκε το 2009, αλλά η δράση του είχε αρχίσει κάπου ένα χρόνο πριν. Η έδρα του είναι στην Αθήνα, αλλά έχουμε μέλη από όλη την Ελλάδα. Μέσω τηλεφώνου και Ίντερνετ μπορούμε και βοηθάμε άτομα και οικογένειες όπου κι αν βρίσκονται, στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

- Το σύνδρομο Asperger;

 «Ο σύλλογος δεν είναι μόνο για το σύνδρομο Asperger. Δυστυχώς, όμως, ο αυτισμός έχει διαχωριστεί σε διάφορες μορφές ή καλύτερα ετικέτες που του έχουν κολλήσει αυτοί που τον ερευνούν. Το Asperger διαφέρει από τον κλασικό αυτισμό μόνο στο σημείο της προφορικής ομιλίας, που αναπτύσσεται κανονικά, ενώ στον κλασικό αυτισμό μπορεί να απουσιάζει ή να παρουσιάζει δυσκολίες».

- Πότε φύγατε από την Ελλάδα;

«Το 1979, διότι δεν ένιωθα ότι ως άτομο με διαφορετικότητα ήμουν αποδεκτή από τους άλλους. Το ότι ήμουν γυναίκα μπορώ να πω ότι δυσκόλευε κατά πολύ την κατάσταση, αφού στην Ελλάδα τα κοινωνικά πρότυπα δεν ευνοούν την πραγματική ισότητα των φύλων. Εδώ και 25 χρόνια ζω στην Ολλανδία, αν και μοιράζομαι το χρόνο μου από το 2008 μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας για να καλύπτω τις ανάγκες του συλλόγου».

- Σπουδάσατε γραφικές τέχνες;

 «Όταν έφυγα το 1979, πήγα να σπουδάσω γραφικές τέχνες. Πάντα είχα καλλιτεχνική τάση και μου άρεσε να ζωγραφίζω. Το 2001, αφού είχα καταφέρει να μαζέψω κάποια χρήματα, αποφάσισα να σπουδάσω την άλλη μου αγάπη, την Ψυχολογία, μαζί με Κοινωνιολογία. Κατέχω 8 γλώσσες, αλλά γνωρίζω καλά κάπου 6, συμπεριλαμβανομένης της ολλανδικής νοηματικής και της γραφής Μπράιγ».

- Η αντίδρασή σας μετά τη διάγνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Άμστερνταμ;

 «Ανακούφιση που δεν ήταν φαντασίωση οι εμπειρίες και τα βιώματά μου, θυμός που τόσα χρόνια με κατηγορούσαν άδικα ως τεμπέλα ή χαζή, και τέλος κατάθλιψη, διότι η διάγνωση αυτή καθ΄ αυτήν δεν μου έκανε τη ζωή πιο εύκολη».

- Οι καθημερινές δυσκολίες;

«Όταν είμαι μόνη μου στον οικείο χώρο του σπιτιού μου, μπροστά στον υπολογιστή μου, δεν αντιμετωπίζω καμία δυσκολία. Οι δυσκολίες δημιουργούνται όταν αλληλεπιδρώ με τους άλλους. Κυρίως διότι οι άλλοι λειτουργούν με βάση τα πολύπλευρα συναισθήματά τους και εγώ με την πολύπλευρη λογική μου. Η δική τους λογική είναι σαν τα δικά μου συναισθήματα, είναι είτε ΟΝ είτε OFF!»

Πηγή: Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΠΕΛΑΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ



Διαβάστε τη συγκλονιστική μαρτυρία που έδωσε στην AvgiOnline, η δικηγόρος, Ηλέκτρα Κούτρα, για την βίαιη κράτησή της στο Α.Τ. Πλατεία Δημοκρατίας, στην Θεσσαλονίκη την ώρα που εκτελούσε τα καθήκοντά της, προς υπεράσπιση διεμφυλικής πελάτισσάς της. Στην διήγηση της ποέδρου της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δαφαίνεται η τρομοκράτηση, η βία και η κατάχρηση εξουσίας με την οποία ήρθε αντιμέτωπη. Η υπόθεσή της, ωστόσο, παρουσιάζει ευρύτερο ενδιαφέρον, καθώς φανερώνει σηματικότατες παραβάσεις που τελούνται από άνδρες της ασφάλειας, σε βάρος πολιτών, εγείροντας για μια ακόμη φορά το ζήτημα της ατιμωρησίας στον αστυνομικό κλάδο.  

Η μαρτυρία: Το χρονικό της τρομοκράτησης και της αυθαιρεσίας

Βρισκόμουν στη Θεσαλλονίκη, καθώς είχα μια δίκη, όταν ενημερώθηκα, από τη Μαρίνα Γαληνού, πρόεδρο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες γίνονται αθρόες προσαγωγές. Διεφυλικά άτομα φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους, επειδή ελέγχονται από την αστυνομία και αν διαπιστωθεί ότι έχουν γυναικεία όψη και ανδρική ταυτότητα, προσάγονται και παραμένουν 3-5 ώρες στα τμήματα, ενώ υποψιάζονται ότι σχηματίζονται και δικογραφίες σε βάρος τους, ότι δήθεν παρενοχλούν περαστικούς. Τις σταματούν ακόμη και ενώ οδηγούν τα αυτοκίνητά τους, σε βενζινάδικο, κρατούνται και δεν λαμβάνουν ποτέ ενημέρωση για τα αίτια στέρησης της ελευθερίας τους.

Ζήτησαν, λοιπόν, να συγκεντρωθούν και να τις ενημερώσω για τα δικαιώματά τους. Η συνάντσηση έληξε κατά τις 22:30 και μου ανέθεσαν τηνυπόθεση, καθώς δεν ήξεραν καν για ποιο λόγο προσάγονται. Όλες είχαν προσαχθεί 2-4 φορές, τις τελευταίες πέντε μέρες! Τους ζήτησα πως αν τυχόν και συμβεί κάτι σε κάποια από αυτές, να με πάρουν τηλέφωνο, να έρθω και να καταλάβω για ποιο λόγο στερούνται επαναλαμβανόμενα της ελευθερία τους, έστω και προσωρινά.

Ούτε 1,5 ώρα μετά, ξαναπροσήγαγαν τη μία, την ώρα που πήγε να πάρει τσιγάρα.Ενημερώθηκα για το γεγονός και τηλεφώνησα στο τμήμα. Μίλησα με τον αξιωματικό υπηρεσίας και τον ρώτησα για ποιον λόγο κρατείται η προσαχθείσα. Μου απάντησαν ότι δεν γίνεται να με ενημερώσουν από το τηλέφωνο.

Πήγα στο τμήμα, μαζλι με δύο ακ΄μη γυναίκες. Εκεί αρνήθηκαν να μας αφήσουν να ανέβουμε, με τη δικαιολογία ότι απαγορεύεται η προσέλευση στο Αστυνομικό Τμήμα μετά τη δύση του ηλίου. Επέμεινα, ζήτησα να κατέβει ο αξιωματικός υπηρεσίας, ο οποίος μου αρνήθηκε την είσοδο με την ίδια διακιολογία, παρ' όλο που υπέδειξα την δικηγορική μου ταυτότητακαι ενημέρωσα ότι υπερασπίζομαι μια από τις κρατούμενες. Αναγκάστηκα να καλέσω το 100. Ανέφερα στους αστυνομικούς την ιδιότητά μου, το όνομα του πελάτη μου και ότι απαγορεύεται η επικοινωνία με αυτόν.

Τότε οα ξιωματικός υπηρεσίας με έπιασε από το μπράστο και είπε: "δεν σας απαγορεύω την επικοινωνία" και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε τις σκάλες. Οι άλλες δύο αφέθηκαν στην είσοδο.

Με το που ανεβαίνουμε, ο αξιωματικός υπηρεσίας λέει: "Κάνεις μαγκιές ε; Τώρα θα πας αυτόφωρο". Θεώρησα ότι αστειεύται και του είπα ότι ο συνήγορος δεν μπορεί να συλλαμβάνεται κατα την άσκηση των καθηκόντων του. Με το που ανεβήκαμε, ακριβώς απένατι ήταν το κρατητήριο και ο πελάτης μου.

Ο αξιωματικός ζήτησε ταυτότητα και του έδωσα την δικηγορική. Μετά ζήτησε και την πολιτική. Τις παίρνει και όπως ξεκίνησα να μιλάω με τον πελάτη που ήταν πίσω από τα κάγκελα, επιστρέφει ξεκλειδώνει την πόρτα και με σπρώχνει βίαια μέσα, με κλειδώνει και μου λέει: " μέσα κι εσύ".

Μέσα στο κρατητήριο ήταν πολλές γυναίκες, και το τρανσέξουαλ άτομο που εκπροσωπούσα. Θορυβήθηκε και ο πελάτης μου, αφού έβλεπε ότι έβαλαν κι εμένα, τη δικηγόρο του, στο κρατητήριο. Εγώ, σοκαρισμένη. Στο χώρο ήταν αρκετοί αστυνομικοί. Ήμουν ένα ράκος, επειδή ήμουν εκεί για να υπερασπιστώ δικαιώματα, δεν μπορούσα να δείξω ότι είχα καταβληθεί. Διαμαρτυρόμουν λέγοντας ότι αυτό που συμβάινει αποτελεί τον ευτελισμό μου, ως λειτουργού δικαιοσύνης και δεν μπορεί να συμβαίνει σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Απευθυνόμουν και στους υπόλοιπους θυμίζοντας ότι έχουν ορκιστεί να προασπίζονται τδικαιώματα του πολίτη και όχι να συγκαλύπτουν ότι πράξεις όπως αυτή είναι που έχουν προκαλέσει χάσμα ανάμεσα στον πολίτη και την αστυνομία. Ζητούσα, να αφεθώ ελέυθερη, ή τουλάχιστον να μου γίνει γνωστός ο λόγος κράτησής μου. Κάποιοι με χλεύαζαν και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μετά από περίπου 15-20 λεπτά ήρθε ο αστυνομικός και με ξεκλείδωσε.

Του είπα ότι δεν φεύγω αν δεν μάθω το λόγο κράτησης: Τότε μου απαντάει ότι "εσύ ήθελες να μπείς μέσα, μόνη σου". Γυρίζει στους αστυνομικούς και λέει: "έτσι παιδιά;". Ένευσαν καταφατικά και οι δύο από αυτούς είπαν "ναι,ναι". Τότε έσπευσα και άρχισα να φωνάζω ότι αυτό είναι εγκληματικό και ότι φέρνει τον πολίτη μακριά από την αστυνομία. Ότι ένιωθα σαν να βρίσκομαι εν τω μέσω εγκληματικής οργάνωσης. Ζήτησα να κάνω μήνυση και ρωτούσα ποιος θα την καταγράψει. Μου είπαν ότι δεν γίνεται, μου αρνήθηκαν το δικάιωμα για μήνυση. Απευθύνθηκα στους αστυνομικούς και ζήτησα τα στοιχεία τους. Δεν μου απάντησε κανείς, έχω μόνο του αξιωματικού υπηρεσίας.

Όταν επέμεινα, ο αξιωματικός μου είπε: "αν κάνεις μήνυση θα σου κάνω κι εγώ κι έχω πολλούς μάρτυρες". Εγώ είπα ότι θα την κάνω. Τελικά, ζήτησα να φύγω, αισθάνθηκα ότι θα με ξαναέκλειναν.

Ενώ συνήθως δεν παραιτούμαι, ένιωσα τέτοια τρομοκράτηση που αποφάσισα να φύγω.

Κατέβηκα κάτω, διατηρώντας την δύναμή μου αλλά με το που βγήκα από το τμήμα και μπήκα στο αυτοκίνητο, ένιωσα ξεκίνησα να κλαίω και δεν σταμάτησα μέχρι το πρωί. Με συνέτριψε. Ίσως επειδή είμαι ιδεαλίστρια και πιστεύω πολύ και στο ρόλο της αστυνομίας. Είναι πολύ κρίμα αυτό που συμβαίνει.

Πήγα στο τμήμα του Λευκού Πύργου και κατήγγειλα το περιστατικό, κατέθεσα μήνυση και μου πήραν κατάθεση. Με τάραξε ότι προκειμένου να καταθέσω, έπρεπε να ενημερωθεί το Αρχηγείο και μέσω αυτού, φαντάζομαι και ο μηνυόμενος. Αυτό με έκανε να νιώσω ανασφάλεια. Ποιος μηνυόμενος γνωρίζει πριν την μηνυσή του ότι θα μηνυθεί; Όμως, οι αστυνομικοί στο δεύτερο τμήμα ήταν πάρα πολύ εντάξει και πραγματικά, με ανέχτηκαν, επειδή από το σοκ έπαθα αναπνευστικό θέμα. Συνέχεια είχα αναφηλητά και άργησα την κατάθεσή μου".

Η Μήνυση

Η Ηλέκτα Κούτρα έχει καταθέσει μήνυση, σε βάρος του αξιωματικού υπηρεσίας, καθώς και κατά των τεσσάρων από τους παραυρεσκόμεους αστυνομικούς, οι οποίοι ήταν αρκετά περισσότεροι.

Τα αδικήματα για τα οποία μηνύεται ο αξιωματικός υπηρεσίας είναι: Περίπτωση βασανιστηρίου και άλλης προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (κακούργημα), κατάχρηση εξουσίας, κατακράτηση παρά το Σύνταγμα, παράνομη βία, απειλή, αρπαγή και απρόκλητη και έμπρακτη εξύβριση.

Οι υπόλοιποι που ήταν παρόντες στο περιστατικό μηνύονται για άμεση συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα, με πράξεις και κυρίως με παράλειψη.

Πηγή: ps://www.avgi.gr/article/414741/marturia-dikigoros-episkefthike-ton-pelati-tis-sto-tmima-kai-brethike-kleidomeni-sta-kratitiria

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ-ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Μουσείο Αφής: Απολαύστε την αίσθηση της αφής...

Το Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών Ελλάδος έχει προγραμματίσει, καθημερινά από 09:00 έως 16:00, για όλο τουν Ιούνιο και Ιούλιο, εκαπιδευτικές δράσεις για παιδιά όλων των ηλικιών και ενηλίκους. Το Μουσείο Αφής είναι μέσα από τα πέντε του είδους του σε όλο τον κόσμο. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φιλοξενείται πλούσια συλλογή από γύψινα αγάλματα και ανάγλυφα, όλα ακριβή αντίγραφα από πρωτότυπα έργα μαρμάρινα, χάλκινα και κεραμικά.

Μεταξύ των αγαλμάτων του Μουσείου Αφής υπάρχει το αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου από το Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, του Ποισειδώνος ή του Δία του Αρτεμισίου από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, του Ερμή του Πραξιτέλη από το Μουσείο της Ολυμπίας, του Ηνίοχου από το Μουσείο των Δελφών κ.α.

Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την ιδιαιτερότητα της αφής, να ενημερωθούν για τη γραφή Braille, την κινητικότητα και τον προσανατολισμό ενός τυφλού ατόμου και να ξεναγηθούν με την αφή στη μόνιμη συλλογή φορώντας μάσκες,

Σκοπός είναι να ανακαλύψουν ένα διαφορετικό μουσείο, να αγγίξουν και να...τους αγγίξει!

Δηλώσεις Συμμετοχής-Πληροφορίες:
Καθημερινά 08:30-16:00
Μουσείο Αφής
Διεύθυνση: Δοϊράνης 198, Καλλιθέα
Τηλ.: 210-9415222
        210-9415103


Πηγή: Περιοδικό "Ραδιοτηλεόραση"