meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΕΠΑΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ


Εμπορία ανθρώπων «αγόρασαν» ανάπηρο επαίτη για 500 ευρώ
 
Τα μαρτύρια που έζησαν στα χέρια εκμεταλλευτών τους βούλγαροι ανάπηροι, οι οποίοι οδηγούνται να επαιτούν στις κεντρικές διασταυρώσεις της Θεσσαλονίκης, αναβίωσαν χθες στην αίθουσα του μεικτού ορκωτού εφετείου Θεσσαλονίκης.
 
Του Κώστα Καντούρη
 
 
Η υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, που είχε εξιχνιαστεί ύστερα από μία τυχαία καταγγελία οδηγού αυτοκινήτου τον Οκτώβριο του 2009, είναι από τις λίγες που έφτασαν με αυτή τη μορφή στο κακουργιοδικείο.
 
Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν ένας 57χρονος Βούλγαρος, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών, και μία 43χρονη ομοεθνής του, σε βάρος της οποίας επιβλήθηκε κάθειρξη 6 ετών. Και οι δύο κατηγορήθηκαν ότι «αγόρασαν» έναν 64χρονο ανάπηρο ομοεθνή τους από τη χώρα τους αντί του ποσού των 1.000 λέβα (περίπου 500 ευρώ), προκειμένου να τον εκμεταλλεύονται, εισπράττοντας όσα χρήματα έπαιρνε από την επαιτεία στα φανάρια της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί όμως στην έφοδο που έκαναν στην περιοχή Χαριλάου βρήκαν ακόμη έναν ανάπηρο Βούλγαρο, ο οποίος κατήγγειλε πως του έπαιρναν όλες τις εισπράξεις, παρότι δεν είχε καμία σχέση μαζί τους και έφτασε στην Ελλάδα μόνος του.
 
Ένα σημείωμα που τους είχε παραδώσει αποτέλεσε την άκρη του νήματος για τη σύλληψη των υπαιτίων για εμπορία ανθρώπων. «Είμαι Βούλγαρος πολύ φτωχός, ζητιανεύω, με δέρνουν και μου παίρνουν τα λεφτά», έγραφε ανορθόγραφα υπέδειξε τον 57χρονο ομοεθνή του, ο οποίος επιτηρούσε τις κινήσεις των δύο αναπήρων από την άκρη του δρόμου.
 
Χαρακτηριστικό είναι αυτό που κατέθεσε χθες ο αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα. «Είδαμε έναν ο οποίος ήταν καλοντυμένος, φορούσε κοστούμι. Αντίθετα, οι ομοεθνείς του στα φανάρια ήταν ρακένδυτοι».
 
Οι δύο Βούλγαροι, καθώς ο πρώην σύζυγος της 43χρονης αναζητείται ακόμη, εντοπίστηκαν όταν διερχόμενος οδηγός στην περιοχή της Χαριλάου τηλεφώνησε στην αστυνομία και ειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί ένας ανάπηρος επαίτης 64χρόνων, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει χρήματα. Στο σημείο βρέθηκε και ο δεύτερος ανάπηρος 49χρόνων και αποκαλύφτηκε η δράση της ομάδας.
 
«Απειλούσαν να με σκοτώσουν»
 
«Μου ζητούσαν τουλάχιστον 150 ευρώ την ημέρα, εάν δεν κατάφερνα να τα συγκεντρώσω, με χτυπούσαν και οι δύο, με ανάγκαζαν να σέρνομαι από το πρωί μέχρι το βράδυ», είχε υποστηρίξει ο 64χρονος στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος περιέγραψε πως πριν να έρθει στην Ελλάδα επαιτούσε στη χώρα του και από εκεί τον πήραν τα κυκλώματα εκμετάλλευσης. «Μου είπαν πως αν τολμήσω να φύγω από τη Θεσσαλονίκη, θα με σκότωναν».
 
Και στο πρωτόδικο δικαστήριο, στο οποίο είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 12 και 10 χρόνων αντίστοιχα, ο 64χρονος επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι οι κατηγορούμενοι τον είχαν αγοράσει αντί 1.000 λέβα στη Βουλγαρία. Προσπάθησε πάντως στην κατάθεσή του, που είχε δώσει στον Πολύγυρο, να διαψεύσει τα όσα είχε πει στην αστυνομία, προφανώς πιεζόμενος. Παράλληλα, είχε πει ότι έμενε σε σπίτι μαζί με πολλούς άλλους επαίτες ομοεθνείς του και τους έδιναν για να ζήσουν ένα κομμάτι ψωμί. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο Θεσσαλονίκης δεν εμφανίστηκε να καταθέσει.
 
Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση και ότι δεν γνώριζαν τους καταγγέλλοντες ανάπηρους.
Το δικαστήριο καταδίκασε τον 57χρονο για εμπορία ανθρώπων και ληστεία σε βάρος του 49χρονου ανάπηρου και τη 43χρονη για εμπορία ανθρώπων.
 
Καλά κρατεί η εκμετάλλευση.
 
Στη Θεσσαλονίκη της οικονομικής κρίσης το φαινόμενο της εκμετάλλευσης επαιτών εξακολουθεί να ανθεί, με θύματα πάλι ανάπηρους και μικρά παιδιά, τα οποία τις περισσότερες φορές γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από γονείς και συγγενείς τους.
 
Ωστόσο, η περίπτωση των δύο Βούλγαρων είναι από τις λίγες που έφτασαν στο εδώλιο κακουργιοδικείου, καθώς οι περισσότερες υποθέσεις συλλήψεων επαιτών περιορίζονται μέχρι το μονομελές πλημμελειοδικείο, αφού οι διωκτικές αρχές αδυνατούν να εντοπίσουν τα «πλοκάμια» των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων. Το πρόβλημα δημιουργείται εξαιτίας του γεγονότος ότι ένας μεγάλος αριθμός των εκμεταλλευτών οδηγεί στην επαιτεία τα ίδια τα παιδιά τους, ενώ από την άλλη οι ενήλικες-θύματα, κυρίως ανάπηροι, αρνούνται να καταθέσουν στις αρχές, φοβούμενοι για τη ζωή τους.
 
Η τελευταία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε μετά τον τραγικό θάνατο 11χρονης Βουλγάρας που παρασύρθηκε από λεωφορείο στα φανάρια της οδού Λαγκαδά. Τότε είχε αποκαλυφτεί ότι το κορίτσι είχε οδηγηθεί στην Ελλάδα από τη γιαγιά της, με ψεύτικα στοιχεία, για να επαιτεί. Παρά τις συλλήψεις, η εικόνα στα φανάρια των κεντρικών διασταυρώσεων της Θεσσαλονίκης παραμένει η ίδια.
 
Πηγή: Εφημερίδα «Μακεδονία»

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η εξέταση αίματος για πρόβλεψη συνδρόμου Down ήρθε στην Ελλάδα


Ανίχνευση χρομοσωμικών ανωμαλιών, όπως το σύνδρομο Down, στο έμβρυο με μία απλή αιματολογική εξέταση, επιτυγχάνει ο νέος μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος (NPIT) που είναι πλέον διαθέσιμος και στην Ελλάδα.
 
Η Μαιευτική-γυναικολογική κλινική ΓΑΙΑ δίνει πλέον τη δυνατότητα στη μέλλουσα μητέρα, με μια απλή αιμοληψία, να έχει μια ακριιβή εκτίμηση του κινδύνου να κυοφορεί έμβρυο με με χρωμοσωμικές διαταραχές, όπως το σύνδρομο Down με απόλυτη ασφάλεια. Η εξέταση που η αποτελεσματικότητά της επαληθεύθηκε σε μεγάλες μελέτες εκμεταλλεύεται νέες τεχνολογίες ανάλυσης DNA, που αναπτύχθηκαν πρόσφατα από εταιρείες στην Αμερική και οδήγησαν σε ακριβέστερη, ταχύτερη και οικονομικότερη γενετική ανάλυση του αίματος.
 
Με αυτήν την πρωτοποριακή εξέταση, που γίνεται μόνο σε επιλεγμένα κέντρα παγκοσμίως, με μια απλή αιμοληψία ή μέλλουσα μητέρα εντοπίζει με ασφάλεια (χωρίς κανέναν κίνδυνο για το έμβρυο) και ακρίβεια τον κίνδυνο χρωμοσωμικών ανωμαλιών όπως το σύνδρομο Down, το σύνδρομο Edward's (τρισωμία 18) και το σύνδρομο Patau (τρισωμία 13). Η εξέταση σημειώνει επιτυχία ανίχνευσης του συνδρόμου Down σε περισσότερες από 99% των περιπτώσεων και το ποσοστό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων μικρότερο από 0,1%.
 
Άλλες προγεννητικές εξετάσεις, όπως το υπερηχογράφημα της της αυχενικής διαφάνειας και η εξέταση αίματος (PAPPA), είναι και αυτές μη επεμβατικές εξετάσεις, που υπολογίζουν τον κίνδυνο για χρωμοσωμικές ανωμαλίες, αλλά έχουν πολλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα και λιγότερη ακρίβεια στον υπολογισμό του κινδύνου για τις προαναφερόμενες τρισωμίες.
 
Διαγνωστικές εξετάσεις όπως η αμνιοπαρακέντηση και η λήψη τροφοβλάστης είναι πολύ ακριβείς για την ανίχνευση τρισωμιών αλλά είναι επεμβατικές μέθοδοι και συνοδεύονται από μικρό, αλλά υπαρκτό κίνδυνο αποβολής της κύησης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος δεν είναι διαγνωστική εξέταση. Έτσι, αν τα αποτελέσματα δείξουν υψηλό κίνδυνο για κάποια χρωμοσωμική ανωμαλία θα χρειαστεί και επεμβατικός έλεγχος (λήψη τροφοβλάστης ή  αμνιοπαρακέντηση).
 
Πηγή: Εφημερίδα "Τύπος Θεσσαλονίκης"

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Εξόφληση λογαριασμών ΕΥΔΑΠ έως 36 δόσεις.


Όπως εξηγούν από την ΕΥΔΑΠ, οι άνθρωποι με αναπηρία που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν τις δόσεις και πάνω από 36. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιιολογητικά που πιστοποιούν την αναπηρία.

Προκόπης Γιόγιακας

Νέο πρόγραμμα διακανονισμών για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού, με αύξηση του αριθμού των δόσεων και προσωρινή αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 ανακοίνωσε σήμερα η ΕΥΔΑΠ.
 
Πλέον, για τους πελάτες με αποδεδειγμένη οικονομική δυσκολία, οι δόσεις από 6 που είναι σήμερα αυξάνονται σε 36. Αναστέλλονται προσωρινά, όπως προαναφέρθηκε, τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης μέχρι το ποσό των 3.000 ευρώ. Κι αυτό υπό την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης θα προσέλθει στην εταιρεία για να κάνει διακανονισμό.
 
Όπως εξηγούν από την ΕΥΔΑΠ, οι χρόνια άνεργοι και οι άνθρωποι με αναπηρία που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν τις δόσεις και πάνω από 36. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας και των δικαιολογητικών που πιστοποιούν την αναπηρία. Την ίδια ώρα, από την εταιρεία προχωρούν στην απλούστευση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να γίνει διακανονισμός για την αποπληρωμή των χρεών.
 
Πηγή: Εφημερίδα "Τα Νέα"

 

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

«ΊΛΙΟΝ, ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΟΛΗ – ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΥΧΤΑ» ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ

Ο Δήμος Ιλίου με γνώμονα τη διαρκή αναβάθμιση της ζωής στην πόλη και την τόνωση της τοπικής αγοράς, φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ευρωπαϊκό θεσμό «Λευκή Νύχτα» και διοργανώνει τη δική του γιορτή με κεντρικό μήνυμα «Ίλιον, Φιλόξενη Πόλη – Φωτεινή Νύχτα», το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.

Από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι το πρωί τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοικτά με μεγάλες εκπτώσεις, ενώ τέσσερεις μουσικές σκηνές με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Δημήτρης Μπάσης, Ελένη Πέτα, Ζωή Παπαδοπούλου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ορχήστρα ΕΜΜΕΤΡΟΝ, Active Member, Πέτρος Λούκας Χαλκιάς κ.ά., θα δημιουργήσουν μια γιορτινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών ακουσμάτων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, νεανικά συγκροτήματα, θέατρο δρόμου, θέατρο σκιών, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, γκράφιτι, έκθεση βιβλίου και αθλητικές δραστηριότητες, ενώ στη γιορτή συμμετέχουν οι πολιτιστικοί - ενθικοτοπικοί σύλλογοι και φορείς της πόλης.

Ο Δήμος Ιλίου, περιμένει τους επισκέπτες να δώσουν το δικό τους ιδιαίτερο χρώμα και φως σε αυτή τη γιορτή, συνδυάζοντας τις αγορές τους με τη διασκέδαση και την ξεγνοιασιά.
 
 
ΔΡΩΜΕΝΑ:
1. ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
Σίμος Κουσκούνης - Γιάννης Απόδιακος, ώρα: 19:00 - 19:30
Πάνος Μπίρμπας, ώρα: 19:40 - 20:10
Zero - Zero, ώρα: 20:20 - 20:50
White Peppers, ώρα: 21:00 - 21:30
Minor Move, ώρα: 21:40 - 22:10
Σιέρρα Band, ώρα 22:20 - 22:50
Daze of Youth, ώρα 23:00 - 23:30
719, ώρα: 23:30 - 24:00
Πλατεία Άλσους
 
2. ACTIVE MEMBER
Πεζόδρομος Μανάκη & Νέστορος, ώρα: 23:50 
 
3. ''Ο Ήχος της Ελλάδας, Μουσική του Κόσμου''
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΤΑ - ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
συμμετέχει ο ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ
Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής ''ΕΜΜΕΤΡΟΝ''
Μουσική επιμέλεια & οργάνωση ορχήστρας: ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗΣ
Πλατεία Γεννηματά, ώρα: 21:30
 
4. Παραδοσιακές Ορχήστρες
ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
Πέτρος Χαλικιάς, Νικόλαος Χαλικιάς, Θοδωρής Μπαντούμας, Ιωάννης Χαλκιάς και η Γιώτα Παππά, ώρα: 20:00
ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Νίκος Μουργελάς, Σωτήρης Μαργώνης, Κώστας Γιαννακόπουλος, Κώστας Σιδερής, Αποστόλης Σαμαράς, Σωτήρης Σοφιάς και η Βιβή Βουτσελά, ώρα: 21:00
Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου (Όπισθεν Δημαρχείου)
 
5. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Έκθεση βιβλίου
Πεζόδρομος Αίαντος, 25/6 - 30/06, ώρες λειτουργίας: 18:00 - 24:00
 
6. ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Θέατρο - Καραγκιόζης - Εικαστικά
Άλσος, ώρα: 19:30
 
7. ΣΚΑΚΙ
Πάριδος & Πατρόκλου, ώρα: 19:00
 
8. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ
Μανάκη & Αίαντος, ώρα: 19:00
 
9. ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
Θα παίξει μουσική από κινηματογραφικές ταινίες
Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου (όπισθεν Δημαρχείου), ώρα: 22:00
 
10.  GRAFITIES
Πρωτεσιλάου & Αιακού, ώρα: 22:00
 
11. PARKING
  • Χρυσηΐδος & Αίαντος
  • Χρυσηΐδος & Νέστορος
  • Χρυσηΐδος & Πάριδος
  • Πριάμου & Φιλοκτήτου
 
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Κάλχου & Πολυφήμου, Ανοικτό 19:00 - 24:00
 
ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ
στους πεζόδρομου από ώρα 20:00
 
 
 
 

"ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ" - ΕΝΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ...


(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ελεύθερος ΔΙΑΛΟΓΟΣ»)

«Άγγελέ μου»

Για το πρώτο της βιβλίο μίλησε η συγγραφέας Κυριακή Αλεξοπούλου στον «Ελεύθερο ΔΙΑΛΟΓΟ»

Σε μια αληθινή ιστορία και βιώματα ζωής βασίζεται το πρώτο βιβλίο της Κυριακής Αλεξοπούλου με τίτλο «Άγγελέ μου…ένα φτερούγισμα στον κόσμο των ναρκωτικών».

Η συγγραφέας έζησε από κοντά την ιστορία του Σταύρου, του ήρωα του βιβλίου, τον εθισμό του στην ηρωίνη, τις προσπάθειές του να βγει από τον κόσμο που με τις παραισθήσεις έφτιαχνε και ταξίδευε.

Για όλα αυτά μίλησε στον «Ελεύθερο ΔΙΑΛΟΓΟ».

 
Είναι η πρώτη συγγραφική δουλειά σας, όπως αναφέρετε. Πώς τώρα; Γιατί τώρα;

Ναι, άργησα λίγο να «ξεκινήσω», αν και από μικρή έγραφα στο μικρό μου τετράδιο. Έγραφα τις σκέψεις μου, τις ξεχωριστές εμπειρίες που βίωνα, τα συναισθήματά μου. Ώσπου ήρθε η στιγμή και η ανάγκη να «μοιραστώ» αυτό το συγκλονιστικό βίωμά μου και να γράψω για τα αληθινά γεγονότα που έζησα. Ήταν το κίνητρο για να αρχίσω να γράφω και ελπίζω τελικά να τα κατάφερα.

 
Το βιβλίο σας πραγματεύεται μια ιστορία γύρω από τα ναρκωτικά, ένα θέμα με το οποίο έχουν ασχοληθεί πολλοί συγγραφείς. Τι το διαφορετικό δίνετε στον αναγνώστη;

Ναι, είναι μια αληθινή ιστορία, μια ιστορία που βίωσα προσωπικά, ζώντας από πολύ κοντά τον εθισμό του Σταύρου, τα προβλήματα, τις προσπάθειές του να ξεφύγει. Συζήτησα μαζί του πολλές ώρες, πολλές μέρες για τις παραισθήσεις και τα «ταξίδια του», για τον πόνο, για την απόγνωση αλλά και τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, τη δύναμη που βρήκε να παλέψει.
Το θέμα αυτό δεν «εξαντλείται», τη στιγμή που πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να παλεύουν εκεί έξω για τη ζωή τους.

 
Η γραφή σας είναι απλή, αφηγείστε με τέτοιο τρόπο που «κλέβετε» τον αναγνώστη. Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Πρόκειται, όπως είπατε, για αφήγηση των αληθινών γεγονότων που έζησα, με τρόπο απλό, κατανοητό. Προσπάθησα να μεταφέρω υα γεγονότα, τις σκέψεις, τα συναισθήματά μου στον αναγνώστη. Με ενθουσιάζει η γραφή της Λένας Μαντά, της Πασχαλιάς Τραυλού, της Χρύσας Δημουλίδου, της Μαρίας Τζιρίτα και άλλων Ελλήνων λογοτεχνών.

 
Έχετε «στα σκαριά» κάτι καινούριο;

Ετοιμάζω το νέο μου βιβλίο. Ελπίζω να είναι σύντομα έτοιμο. Πραγματεύεται μια δυνατή φιλία μεταξύ δύο αντρών.

 
Θα θέλατε να περάσετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες;

Θέλω να πω αρχικά πως πρέπει με αγάπη και σεβασμό να αγκαλιάσουν οι γονείς τα παιδιά τους από μικρά. Να τα ακούν και να επικοινωνούν μαζί τους. Είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία, γιατί μπορείς έτσι να «προλάβεις» κάθε «κακό». Επίσης θέλω να τονίσω πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε, ως άνθρωποι και ως κοινωνία, τυς τοξικομανείς ως αρρώστους, που πραγματικά είναι. Παιδιά μας είναι και παιδιά της κοινωνίας μας. Να τους βοηθούμε και να τους στηρίζουμε, μόνο έτσι θα καταφέρουν να ξεφύγουν από το «Γολγοθά» που περνούν.

Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω το Σταύρο που «μοιράστηκε» μαζί μου όλα όσα έζησε και μου έδωσε την άδεια να τα «μοιραστώ» με τους αναγνώστες. Που μου μετέφερε την ελπίδα ότι όλοι μπορούν να ονειρευτούν ξανά και να ξαναγεννηθούν, και τη δύναμη της αγάπης, της ψυχής, της πίστης. Ευχαριστώ επίσης τον εκδότη μου Ευάγγελο Μουρίκη από τις εκδόσεις «ΙΧΝΟΣ» για την εμπιστοσύνη σε μένα και στο βιβλίο μου.

 
«Καλοτάξιδο» το βιβλίο σας. Θα σας περιμένουμε να μιλήσουμε για το επόμενο.

Ευχαριστώ πολύ! 


Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Η Wheeliechix-Chic είναι μια πρωτότυπη εταιρεία μοντέλων, που αποτελείται από μοντέλα που έχουν κινητική αναπηρία και ποζάρουν με χειροκίνητα ή ηλεκτροκίνητα αμαξίδια, μεταξύ 18-45 ετών, ανεξαρτήτως σοματικού βάρους. Η εταιρεία έχει έδρα το Λονδίνο και δημιουργήθηκε το 2007 από την τετραπληγική Louisa Summerfield, μητέρα δύο παιδιών, που χρησιμοποιεί το ηλεκτρονίνητο αναπηρικό κάθισμα από 16 ετών, λόγω ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
 
Η Wheeliechic-Chic γεννήθηκε από την επιθυμία της Summerfield να παράγει μία συλλογή ρούχων ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες των δυναμικών, ανεξάρτητων και sexy γυναικών που μετακινούνται με αναπηρικό κάθισμα.
 
Έχοντας ως δεδομένο τις διαφορετικές ανάγκες των γυναικών ανάλογα με την αναπηρία τους, τη λειτουργικότητά τους, αλλά και το γούστο τους, οι σχεδιαστές που επέλεξε η Summerfield έχουν δημιουργήσει άνετες γραμμές: φαρδιά ανοίγματα στο λαιμό, μεγαλύτερα ανοίγματα στα χέρια για αυκολότερη κίνηση κατά την ώθηση του αμαξιδίου, ελαστικότητα και άνεση στις ραφές και την ύφανση και ανάδειξη του μπούστου και των λεπτομερειών που φωτίζουν το πρόσωπο και τραβούν τα βλέμματα!
 
Σήμερα η Wheeliechic-Chic έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, με εξαγωγές σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ προσφέρει συμβουλευτική και σε άλλες εταιρείες ενδυμάτων, ώστε εκτός από προσβάσιμα, τα ρούχα τους να είναι και στυλάτα, ακολουθώντας τις τάσεις της μόδας, όπως συμβαίνει με όλες τις υπόλοιπες κολεξιόν στον κόσμο.
 
Περιοδικό Αυτονομία - Disabled.GR, 9/5/2013
 
 
   

ΞΕΚΙΝΑ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ 72.000 ΔΕΛΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


«Τουρισμός για όλους», δηλαδή για 72.000
 
Η χορήγηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού εξαήμερων διακοπών θα γίνεται από τα ΚΕΠ και θα εκδοθούν 62.000 ατομικά δελτία για εργαζομένους και 10.000 για συνταξιούχους γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος.
 
Ξεκινά σε λίγες ημέρες η πρώτη φάση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» 2013-2014, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. για 72.000 δικαιούχους.
 
Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δύο χρονικές περιόδους, από τον Ιούλιο του 2013 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και από τον Φεβρουάριο του 2014 έως τις 31 Μαΐου 2014. Τα εισοδηματικά όρια υπαγωγής διαμορφώνονται ως εξής:
 
      • Μεμονωμένα άτομα: 16.000 ευρώ.
      • Οικογένειες: 28.000 ευρώ συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
      • Πολύτεκνοι: 35.000 ευρώ συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
      • Άτομα τρίτης ηλικίας: χωρίς εισοδηματικό κριτήριο.
 
Η χορήγηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού εξαήμερων διακοπών θα γίνεται από τα ΚΕΠ και θα εκδοθούν 62.000 ατομικά δελτία για εργαζομένους και 10.000 για συνταξιούχους γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος.
 
Μέσω του προγράμματος, επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων.
 
Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, παρά τη δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο, «η πολιτεία έχει καθήκον να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να προσφέρει ολιγοήμερες διακοπές σε εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη», για να συμπληρώσει ότι το πρόγραμμα «αποτελεί ελπίδα όχι μόνο για χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, αλλά και για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τις τοπικές οικονομίες».
 
Πηγή: «Η εφημερίδα των συντακτών»