meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

"ΚΛΕΙΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ. ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, μιλώντας στην εκπομπή μας "Τα Πάντα Ρει" Δεν κρύφτηκε καθόλου όταν μας επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του ότι το μαχαίρι στις δαπάνες υγείας μέσω του προϋπολογισμού του 2014, θα προκαλέσει την κατάρευση των δημόσιων νοσοκομείων. Και δεν δυσκολεύτκε, μιλώνατς αβίαστα και με την εμπειρία τόσων χρόνων και στα νοσοκομεία αλλά και στο συνδικαλισμό να επαναλάβει την πεποίθησή του ότι οι πιστώσεις που πρόβλέπονται για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ επαρκούν το πολύ μέχρι τον Ιούνιο. Ότι δηλαδή στην ουσία έχει αρχίσει "η αντίστροφη μέτρηση" για την καττάρευση της Δημόσιας Υγείας, θεωρώντας μάλιστα ότι όχι έχει απλώς αρχίσει "η αντίστροφη μέτρηση" αλλά ότι ήδη "βρίσκεται στη μέση της".

Η συγκλονιστή αυτή παραδοχή, διαπίστωση και καταγγελία του Κ. Βαρνάβα έγινε μάλιστα σε μια στιγμή που όλοι διαπιστώναμε ότι έκλεινε ήδη εικοσαήμερο από τότε που το νοσοκομείο "Αττικόν" είχε σταματήσει να δέχεται νέους καρκινοπαθείς, επειδή έχει σταματήσει ο σχεδιαμός θεραπειών και η εξομοίωση ακτινοθεραπείας, λόγω παλαιότητας των συστημάτων.
 
Όλο αυτό το διάστημα, οι νέες διαγνώσεις στέλνονται σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, όπου όμως υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής, ενώ και εκεί αντίστοιχα μηχανήματα βγαίνουν εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα δεν λειτουργούσαν τα συστήματα σχεδιασμού θεραπειών στα νοσοκομεία "Άγιος Σάββας" και "Αρεταίειο". Και φυσικά οι λίστες αναμονής επιβαρύνονται με δεκάδες ασθενείς που είναι σε μεγάλη ανάγκη. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η θεραπεία των καρκινοπαθών, πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένο χρόνο και να ξεκινάει χωρίς καθυστέρηση, διαφορετικά μειώνεται το προσδόκιμο ζωής, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε μήνα στο "Αττικόν" διαγιγνώσκονται με καρκίνο 200 ασθενείς.
 
Την ίδια στιγμή περίπου κι ενώ στη Βουλή επρόκειτο να ψηφιστούν τροπολογίες για τη φαρμακευτική πολιτική, οι φαρμακοβιομήχανοι- που κάθε άλλο παρά ανευθυνοι είναι για την τραγική κατάσταση που επ[ικρατεί στο χώρο του φαρμάκου- σητούσαν να μην γίνουν άλλες μειώσεις και άλλα οριζόντια μέτρα που υποβαθμίζουν το επίπεδο της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων ασθενών. Αυτό είναι γεγονός. Όπως γεγονός είναι ότι αυτός ο περίεργος "εκβιασμός των γενόσημων" τους προκαλεί την ανάγκη να κρούσουν των κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για ελλείψεις φαρμάκων από την ελληνική αγορά. Και να καλέσουν για επαναπροσδιορισμό των διατάξεων που αγορούν στην νέα τιμολόγηση των φαρμάκων στη χώρα.
 
Πάνω σε όλα αυτά, να προσθέσουμε "το λουκέτο διαρκείας"στα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου αφού οι γιατροί αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, κηρύσσοντας 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κάτι που σημαίνει αφάνταστη ταλαιπωρία για τους ασθενείς αγού τα πρώην πολυϊτατρεία του ΙΚΑ με προσωπικό ασφαλείας ενώ θα αντιμετωπίζουν μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.
 
Και βεβαίως, απ' όπου και να το δει κανείς, είναι τουλάχιστον "άκομψο" για τους ταλαιπωρούμενους αρρώστους να παρακολοθούν τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων που φέρνει ο Υπουργός Γεωργιάδης, σε μια δτιγμή άγριας κόντρας με την αξιωματική αντιπολίτευση στην οποία και ο υπουργός κατήγγειλε ότι υιοθετεί τα αιτήματα των φαρμακοβιομηχάνων.
 
Κάπου υπάρχει αλήθεια χωρίς αμφιβολία. Μόνο που η αλήθεια αυτή θα βρεθεί-όταν βρεθεί- με πολιτικά μέσα και τρόπους. Και ως τότε, ο απλός πολίτης θα παραμένει δέσμιος, αιχμάλωτος, κρατούμενος ενός συστήματος που τον οδηγεί όλο και πιο κοντά στο θάνατο. Κι αυτό δεν μπορεί τίποτε να το ανατρέψει. Ούτε το φημολογούμενο σοκ που σκοπεύει να προκαλέσει η κυβέρνηση στους πολίτες με ανατροπές στους κανόνες διακίνησης τεσσάρων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, με στόχο-όπως ισχυρίζεται ο κ. Χατζιδάκις την "ταχεία αποκλιμάκωση των τιμών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού". Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν μπορει να αποκλείεται και να ξεφουσκώσουν πράγματι οι τιμές. Είναι όμως η κατάλληλη συγκυρία για τέτοιυ είδους "πειράματα" που εκτός του ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδώσει, θα γίνου και στου "κασίδη το κεφάλι". Είναι σε θέση ο ελληνικός λαός να τα αντέξει όλα αυτά τη στιγμή που έχει λάβει το "ραβασάκι" του Γενικού Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη που επισημαίνει στους φορολογούμενους ότι έχουν προθεσμία 15 ημερών για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, ενώ στο τέλος τους γνωστοποιεί πως η Εφορία μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων. Κι ας μην ξεχνάμε την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή "Υπερ-οκταπλασιαστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης οι φόροι στην ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό του 2014 που κατατέθηκε στη Βουλή". Μα Το έμαθα πια ο κόσμος καλά ότι από 1ης Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή σειρά νέων επαχθών μέτρων για τους ιδιοκτήτες αλλά και για όσους αγοράζουν ή πωλούν ακίνητα, όπως η επιβολή πόθεν έσχες με βάση τις εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες που εξακολουθούν να ισχύουν, η επιβολή φόρου υπεραξίας. Φρόντισε μάλιστα να παρουσιάσει τα στοιχεία ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ (Ένωση των ιδιοκτητών) Στράτος Παραδιάς, σύμφωνα με τα οποία, οι φόροι στην ακίνητη περιουσία, από 526 εκατ. ευρώ το 2009  και 2,01 δισ. το 2010 προβλέπεται να διαμορφωθούν εφέτος σε 2,78 δις ευρώ και θα αυξηθούν περαιτέρω το 2014, σε επίπεδα πάνω από 3,9 δις ευρώ.
 
Και το πιο κακό; "Κλείνουν" και τα ψυχιατρεία που να πάει κανείς;
 
Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΕΞΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

Έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του και εξελίσσεται συνεχώς το Κοινωνικό Πολύκεντρο του Δήμου Ιλίου, στη συμβολή των οδών Ικάρου 28 και Κάλχου στο κέντρο της πόλης, σε κτίριο όπου μέσω σχετικού προγράμματος ΕΣΠΑ στεγάζεται Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομή Παροχής Συσσιτίων, η Τράπεζα Χρόνου, Γραφείο Διαμεσολάβησης, ενώ έχει ξεκινήσει τη μεταστέγαση του εκεί και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
 
Υπό τον συντονισμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, οι δομές αυτές στελεχώνονται με νέο προσωπικό και αναβαθμίζονται στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Παρέμβασης κατά της Φτώχειας, με πρόγραμμα Εσπα που διεκδίκησε ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με την οργάνωση «ΚΣΔΕΟ Έδρα».
 
 
Στο χώρο ξεκίνησε να λειτουργεί από τη Δευτέρα 18/11ου και παράρτημα του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου!
 
Τις δομές επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν λεπτομερώς ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλη  Αυγουλά και τους προέδρους των Εθνικοτοπικών Συλλόγων της πόλης.
 
Οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια των Εθνικοτοπικών Συλλόγων του Ιλίου επανέλαβαν έμπρακτα τη στήριξη τους στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ιλίου, ενώ ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος τους ευχαρίστησε διότι τους βρίσκει πολύτιμους και σταθερούς αρωγούς σε κάθε κοινωνική δράση του Δήμου όπου υπάρχει ανάγκη.
 
Οι δομές λειτουργούν καθημερινά από τις 09:00 – 17:00, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου (213-2030016-018) και στα τηλ. 210-2612603 και 210-2610798.
 
Υπενθυμίζουμε το κάλεσμα αλληλεγγύης από Δευτέρα 9 Δεκέμβρη έως και Σάββατο 14 Δεκέμβρη και ώρες 09:00-17:00, όπου στους χώρους επί των οδών Ικάρου και Κάλχου στο Ίλιον, συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, ρούχα, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας κλπ. Για όσους τα χρειάζονται.
 
 

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΙΤΑΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ


Ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με το 11ο Γυμνάσιο Ιλίου και το Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου φιλοξένησε αντιπροσωπεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Απουλίας (Κάτω Ιταλία) που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθησης» Comenious, το οποίο έχει στόχο την επίγνωση της ιστορικής, τοπικιστικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών, καθώς και τη δημιουργία συνειδητών, ενεργών Ευρωπαίων πολιτών, με σεβασμό στις εθνικές παραδόσεις.
 
Σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην Αρκαδική παράδοση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου με το Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη», προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν δημοτικούς χορούς της Αρκαδίας. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης της Απουλίας κ. Fr. Inglese, την Αντιπεριφερειάρχη κα. A. Cammalleri και την Ιταλική Αντιπροσωπεία.
 
Οι Ιταλοί Εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν επίσης, το 11ο Γυμνάσιο Ιλίου, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία με τη βοήθεια των Ελλήνων Εκπαιδευτικών και τη συμμετοχή των μαθητών να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τις παραδόσεις της χώρας μας, αλλά και να κατανοήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν τους και στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιλίου και εκπρόσωποι του Δήμου.
 
Κατά την παραμονή της Ιταλικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, οργανώθηκαν πολλές συναντήσεις και εκδηλώσεις, τις οποίες τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ιταλίας στην Ελλάδα, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Ιλίου. Τον όλο συντονισμό του προγράμματος είχε η Σχολική Σύμβουλος Δρ. Δήμητρα Μακρή.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 28.11.2013, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.:

«Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ.

Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕ/Η

Η Κυβέρνηση για να υπηρετήσει τις μνημονιακές επιταγές διαλύει τα πολυιατρεία ΙΚΑ – Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και απολύει γιατρούς και εργαζομένους.

Θα μετατρέψουν, όσα πολυιατρεία δεν κλείσουν, σε υποβαθμισμένες δομές με χαμηλού επιπέδου Υπηρεσίες Υγείας και με οικονομική επιβάρυνση.

Η παράλληλη διάλυση του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος, θα οδηγήσει αναγκαστικά σε ιδιωτική ασφάλιση, για όποιον αντέξει το κόστος. Οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας ανάλογα με το «πακέτο» ιδιωτικής ασφάλισης που θα μπορούν να πληρώσουν.

Το δικαίωμα για δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας θα γίνει άπιαστο όνειρο για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.

ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ;

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1.    Ε.Ο.Π.Υ.Υ. βασική μορφή παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με δημόσιο χαρακτήρα.

2.    Όχι στη συρρίκνωση ή κλείσιμο πολυιατρείων (σταθερή δομή). Αντίθετα λειτουργίας τους σε διευρυμένο ωράριο, στελέχωση με ειδικότητες, πλήρη ανάπτυξη εργαστηρίων (αστικά κέντρα υγείας) κατανεμημένα με γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια. Ο οικογενειακός γιατρός λειτουργεί σε αρμονική συνεχή συνεργασία με πολυιατρείο και όχι σαν υποκατάστατο.

3.     Πρόσβαση όλων στις δημόσιες δομές υγείας ανεξάρτητα από ασφαλιστική ικανότητα.

4.    Όχι σε κλειστούς προϋπολογισμούς Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατί το μόνο που δημιουργούν είναι μεταφορά και άλλων οικονομικών βαρών στους ασφαλισμένους. Η παροχή υγείας είναι μια βασική κοινωνική προσφορά του κράτους στους πολίτες και όχι οικονομική διαδικασία προσπορισμού κερδών.

5.    Όχι στη μεταβολή των εργασιακών σχέσεων των γιατρών που ήδη υπηρετούν υποαμειβόμενοι, ανασφάλιστοι και χωρίς συνταξιοδοτικό δικαίωμα, παρά τα 15-20 και πλέον έτη σταθερής εργασίας.

6.    Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι ήδη υποστελεχωμένος και χρειάζεται προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και όχι απολύσεις (άμεσες ή μέσα από διαθεσιμότητα).

ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

[Καλούμε σε ανοιχτή, αγωνιστική συγκέντρωση όλων των ασφαλισμένων την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί, έξω από την υγειονομική μονάδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ιλίου – Αγ. Αναργύρων (ΙΚΑ Μπίμπιζα).]

 

 

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Διακήρυξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία
 
Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: Άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους. Δεν θα γίνουμε τα τραγικά θύματα μιας άνευ προηγουμένου κατάρρευσης δικαιωμάτων, πολιτικών και μέτρων που αποκτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες, κόπους και θυσίες! Τα όρια ανοχής και αντοχής μας εξαντλήθηκαν!
 
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
“Ε.Σ.Α.με.Α.”
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
 
Ελ.Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, Τ.Κ.16341, ΕΛΛΑΔΑ
      Τηλ. 210.9949837 Φαξ 210.5238967
      e-mail: esaea@otenet.gr
      http://www.esaea.gr
 
 Άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους
 
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ!
 
ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ!
 
Διακήρυξη της Εθνικής  Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
 
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, πάνω από το 10% του πληθυσμού της χώρας, και εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Σήμερα, μεσούσης της τρομερής οικονομικής κρίσης ζούμε πλέον σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, την ώρα που η ανεργία και η φτώχεια γιγαντώνονται καθημερινά. Αγωνιζόμαστε πλέον για να συγκρατήσουμε τα αυτονόητα: την αξιοπρεπή αντιμετώπισή μας από το Κράτος και την Πολιτεία. Αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των οικονομικών επιτελείων και της Τρόικας. Σήμερα, 3 Δεκέμβρη 2013, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διατρανώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς και επιδεινούμενης πολιτικής λιτότητας που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση. 
 
Η αποσάθρωση των δημόσιων πολιτικών στήριξης και η πολιτική λιτότητας που η Πολιτεία εφαρμόζει έχουν οδηγήσει:
 
• Στη σκληρή και επώδυνη μείωση των εισοδημάτων μας από τις σκληρές, άδικες και οριζόντιες πολιτικές.
 
• Στην εκτίναξη του ποσοστού ανεργίας λόγω της ανυπαρξίας πολιτικών και προγραμμάτων για την εργασία.
 
• Στη χωρίς προηγούμενο υποβάθμιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών μας.
 
• Στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος πρόνοιας και στον κίνδυνο αφανισμού σημαντικών δημόσιων Δομών και Προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας.
 
• Στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, αποκατάστασης και ψυχικής υγείας και στην πρωτοφανή μείωση του ύψους και του είδους των φαρμάκων και των θεραπευτικών μεθόδων, μέσων και προθέσεων.
 
• Στην έλλειψη συντονισμένων πολιτικών για το φάρμακο, που οδηγεί στην αύξηση των προσωπικών μας δαπανών, την ώρα που το εισόδημά μας καταρρέει
 
• Στην κατάρρευση του πολλά υποσχόμενου συστήματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, μέσω της δραστικής περικοπής των κονδυλίων, της κινητικότητας των γιατρών και των εργαζομένων και του κλεισίματος των Μονάδων.
 
• Στην ανεπαρκή χρηματοδότηση και στον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας των Κέντρων Υποστήριξης για τα άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες κ.λπ. που έχουν δημιουργήσει με κόπο και θυσίες σωματεία γονέων/κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία.
 
• Στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες στα ιδρύματα κλειστής περίθαλψης και στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής φροντίδας.
 
• Στη συνεχιζόμενη απαράδεκτη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία, στις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, στην ανεπάρκεια του συστήματος μεταφοράς των μαθητών.
 
• Στη λειτουργία των ΚΕΠΑ ως κοινωνικό «σφαγείο», το οποίο κρατά «φυλακισμένους» δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και κόβει τις συντάξεις και τα επιδόματα λόγω της ανεπάρκειάς του.
 
• Στη δραστική μείωση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Προγράμματος Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα που καταδικάζει όλους τους κωφούς και βαρήκοους πολίτες της χώρας στον κοινωνικό αποκλεισμό.
 
• Στη συνεχή υπο-χρηματοδότηση των Οργανώσεων μας, αποδυναμώνοντας τη φωνή των πιο αποκλεισμένων ανάμεσα στους αποκλεισμένους.
 
• Οι εργαζόμενοι με αναπηρία στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα έχουν υποστεί με τον πιο σκληρό τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης. Δεν έχει υπάρξει για αυτούς καμιά απολύτως προστασία ούτε από τις μειώσεις που τα μνημόνια επέβαλαν, ούτε από τις απολύσεις: είναι από τα πρώτα θύματα της κρίσης.
 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ:
 
• Η  αναπηρία και οι προστατευτικές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί ως σήμερα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη της δημοσιονομικής προσαρμογής. Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να ευθύνονται για τη δημοσιονομική κατάντια της χώρας! 
 
• Η αναπηρία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να στοχοποιείται μέσω κατηγοριών περί «αναπήρων μαϊμού» που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας, ενισχύουν την κοινωνική προκατάληψη απέναντί μας, δικαιολογούν την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος να μας προστατεύσει  και οδηγούν σε έναν σύγχρονο Καιάδα περιθωριοποίησής μας!  Για τους «αναπήρους μαϊμού» ευθύνονται οι υπηρεσίες, οι γιατροί και οι πολιτικοί όλων των κυβερνήσεων που εξέθρεψαν αυτό το σύστημα της συναλλαγής και της διαπλοκής! 
 
• Η ελληνική Πολιτεία στη παρούσα συγκυρία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέψει τη συνέχιση πολιτικών που οδηγούν στη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Αντίθετα οφείλει να μας προστατεύσει με συγκεκριμένες οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές!
 
ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:
 
• Να μην ισχύσει η περικοπή του ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους με αναπηρία κάτω των 65. Να εξαιρεθούμε από όλα τα σκληρά και άδικα μέτρα που έχουν ήδη μειώσει δραματικά τα εισοδήματά μας (μειώσεις μισθών και επικουρικών συντάξεων, επιβολή έκτακτων εισφορών κ.λπ.). Να προσδιοριστεί εδώ και τώρα το κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας στην Ελλάδα της κρίσης και να λαμβάνεται πάντοτε υπόψη όταν σχεδιάζονται πολιτικές κάθε είδους και μορφής. Να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση.
 
• Να χρηματοδοτηθεί με συστηματικό τρόπο ο ΕΟΠΥΥ ώστε να παρέχει ποιοτικές και επαρκείς ασφαλιστικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Να μην μείνει κανένας άπορος πολίτης με αναπηρία ή χρόνια πάθηση χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χορήγηση παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης.
 
• Να σταματήσει η διαρκής υπο-χρηματοδότηση του τομέα της πρόνοιας. Να αναμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το κοινωνικό σύστημα φροντίδας, με την επαναφορά των ΚΕΚΥΚΑμεΑ στο σύστημα αυτό, που ανήκουν φύσει και θέσει. Να στελεχωθούν επαρκώς με εξειδικευμένο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό όλες οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας  (ΚΗΦΗ, ΚΕΚΥΚΑμεΑ κλπ). 
 
• Να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των Κέντρων Υποστήριξης για τα άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και να χρηματοδοτηθεί και να ενισχυθεί περαιτέρω ο θεσμός των ΣΥΔ (Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης).
 
• Να προστατευθούν οι εργαζόμενοι με αναπηρία και όσοι προστατεύουν άτομα με αναπηρία από οποιοδήποτε μέτρο διαθεσιμότητας, εφεδρείας και απολύσεων. Να συμπεριληφθούν διακριτά μέτρα προστασίας σε όλες τις συλλογικές και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας ώστε να μη θιγούν αναφαίρετα εργασιακά δικαιώματά μας.
 
• Να δοθεί άμεση λύση για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠΑ σε κάθε πόλη της χώρας, ώστε να «αποφυλακιστούν» τα δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις(νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, θαλασσαιμικοί, αιμορροφιλικοί, μεταμοσχευμένοι, διαβητικοί κλπ.), που ζουν σε άθλιες οικονομικές συνθήκες, αναμένοντας την εξέταση/επανεξέτασή τους. Να δοθεί παράταση της χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.
 
• Να διασφαλιστεί η άμεση χρηματοδότηση όλων των Κέντρων Ψυχικής Υγείας, να μην κλείσει κανένα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. 
 
• Να εκσυγχρονιστούν οι Μονάδες Χρονίων Παθήσεων (π.χ. Διαβητολογικά Κέντρα, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας, Κέντρα Αιμορροφιλικών κ.λπ.).
 
• Να οργανωθεί άμεσα Δημόσιο Δίκτυο Κέντρων Αποκατάστασης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες κάθε πολίτη με αναπηρία σε κάθε γωνιά της χώρας. Να αποσυνδεθεί το μοναδικό Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (πρώην ΕΙΑΑ) από το ΚΑΤ και να ιδρυθούν νέα Κέντρα Αποκατάστασης στην περιφέρεια.
 
• Να καλυφθούν οι ανάγκες των πιο αποκλεισμένων από εμάς, των ατόμων με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης, με συγκεκριμένες δράσεις, όπως κατ’ οίκον εξέταση, κατ’ οίκον νοσηλεία, κατ’ οίκον πιστοποίηση της αναπηρίας κ.λπ.  Να διασφαλιστεί οριστικά η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την προστασία των μοναχικών, άπορων, ανασφάλιστων, ηλικιωμένων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και γονέων ΑμεΑ.
 
• Να σχεδιαστεί επιτέλους συγκεκριμένο πλαίσιο μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία προς και από τα σχολεία τους. Η σχολική χρονιά να ξεκινά την ίδια ημέρα για όλους τους μαθητές- οι εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων να ξεκινούν τον Σεπτέμβρη και όχι τα Χριστούγεννα. Να παρέχεται κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε κάθε μαθητή με αναπηρία και χρόνια πάθηση η αναγκαία υποστήριξη. Να καταστεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση προσβάσιμη, ανοιχτή και «φιλική» σ’ εμάς και να αρθούν όλες οι διατάξεις που αναπαράγουν και διαιωνίζουν ρατσιστικές και αποτρόπαιες συμπεριφορές.
 
• Να αυξηθεί η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας του Προγράμματος Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα, προκειμένου να συνεχίσουν να καλύπτονται οι ανάγκες των κωφών και βαρήκοων πολιτών της χώρας.
 
• Να σχεδιαστούν διακριτά μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία που ζουν σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές.
 
• Να διασφαλίσει η Πολιτεία την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των Οργανώσεών μας σε όλα τα επίπεδα. Η αυτο-οργάνωση και η αυτοδιάθεση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών μας  αποτελεί ύψιστη δημοκρατική λειτουργία. «Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς».
 
ΣΥΣΣΩΜΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
 
ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΟΥΜΕ ΟΤΙ:
 
• Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης κεκτημένων δικαιωμάτων μας, προκειμένου να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και να ικανοποιούμε τις προσωπικές και κοινωνικές ανάγκες και υποχρεώσεις μας.
 
• Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και συμπεριφοράς που προσβάλει την αξιοπρέπειά μας. 
 
• Αγωνιζόμαστε για την καταπολέμηση όλων των μορφών φιλανθρωπίας (επαιτεία, εράνους, τηλεμαραθώνιους κ.λπ.).
 
• Αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
 
• Αγωνιζόμαστε για την προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων από εμάς, όπως είναι τα άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα άτομα που διαβιούν σε ιδρύματα, οι γυναίκες με αναπηρία και οι μετανάστες με αναπηρία.
 
• Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στη λαίλαπα της λιτότητας, για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας.
 
Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί…
ανήμερα την 3η Δεκέμβρη 2013, όπως και κάθε ημέρα, αγωνιούμε αλλά και αγωνιζόμαστε από κάθε γωνιά της χώρας, ενάντια στις πολιτικές που μας οδηγούν στο κοινωνικό περιθώριο. Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας για την τραγική θέση που έχουμε περιέλθει.
 
Δεν θα πληρώσουμε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας την κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε.
 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

 
Κάλεσμα Αλληλεγγύης από 9 έως 14 Δεκεμβρίου 2013
Στηρίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου
 
Ο Δήμος Ιλίου και η Κοινωνική Υπηρεσία στηρίζοντας τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα διαβίωσης πραγματοποιεί Κάλεσμα Αλληλεγγύης. Την εβδομάδα από 9 έως 14 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 09:00-17:00 καθημερινά, συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που βρίσκεται επί των οδών Ικάρου 28 & Κάλχου.
 
Γνωρίζοντας την ευαισθησία και τις κοινωνικά αξιέπαινες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που συνεχώς λαμβάνουν οι πολίτες και οι Φορείς του Δήμου Ιλίου, σας καλούμε όλους και φέτος, στο μέτρο του δυνατού και ενόψει των εορτών, να στηρίξετε το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.
 
Κατά την επίσκεψή σας, θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στις κοινωνικές δομές του Δήμου Ιλίου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομή Παροχής Συσσιτίου, Τράπεζα Χρόνου, Γραφείο Διαμεσολάβησης  και Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο) οι οποίες συστεγάζονται, και να πληροφορηθείτε αναλυτικά για όλες τις δράσεις και τα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής που ασκεί ο Δήμος μας από επιστημονικό προσωπικό της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με το Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βαγγέλη Αυγουλά, στα τηλέφωνα 213 20 30 013 & 213 20 30 042.
 
 

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ, ΕΜΕΙΣ;;;


Το βαρέλι έχει πάτο, εμείς;;;

Του Βαγγέλη Αυγουλά

Ζω στην Ελλάδα, που ο Ήφαιστος ήταν κουτσός αλλά και Θεός του Ολύμπου και ο Όμηρος, τυφλός μεν, κορυφαία παγκόσμια πνευματική φυσιογνωμία όλων των εποχών δε. Και τώρα η κυβερνητική πολιτική κατεβάζει τους αναπήρους και τις οικογένειές μας απ’ όλη την Ελλάδα στο Σύνταγμα, γιατί η επιταγή της Τρόικας είναι να μπει χέρι στα επιδόματα αναπηρίας, στα «Άγια των Αγίων» για τη ζωή των ΑμεΑ.

Ζούμε στην κάποτε χώρα του Ασκληπιού και σήμερα χώρα των εκατοντάδων χιλιάδων ανασφαλίστων, που ο Υπουργός Υγείας δηλώνει ότι ακόμη το κράτος δεν ξέρει πόσοι είναι με ακρίβεια, άρα πώς να λάβει και μέριμνα για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη;

Ζούμε στη χώρα που από τους Πέρσες ως τους Γερμανούς αντιστάθηκε σθεναρά σε όλους τους κατακτητές, για να τους φέρει σήμερα στην Ελληνική Βουλή να τους υπογράψει δανειακή σύμβαση με εγγύηση το έδαφος και το υπέδαφός μας, τον φυσικό μας πλούτο, κάθε τι Ελληνικό.

Ζούμε στη χώρα που κάποτε ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης και δεκάδες άλλοι άνθρωποι του πνεύματος, μελετούσαν, ανησυχούσαν και πρότειναν το πιο κατάλληλο εκπαιδευτικό σύστημα για τους νέους γιατί επένδυαν σ’ αυτούς, αλλά σήμερα υπό την ανοχή του Υπουργείου Παιδείας οι οικονομικά αδύναμοι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους δε δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης.

Σήμερα στην Ελλάδα μας καταφέραμε τον νεαρό Μανώλη Γλέζο που ρίσκαρε τη ζωή του και κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη, να τον εξαναγκάζουμε τώρα στα γεράματα να συνυπάρχει στην Ελληνική Βουλή με τους χρυσαυγίτες διώκτες της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας κάθε ανθρώπου.

Στην Ελλάδα κάποτε περνούσες λαϊκό δικαστήριο με βαριές ποινές εάν παραμελούσες τους υπερήλικες γονείς σου, αλλά σήμερα από τους γονείς και τους παππούδες μας, από σας, κόβουν τις συντάξεις που επί δεκαετίες κατακτήσατε και δημιουργούν ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία που χτίστηκαν με θεμέλιο των πολυετή ιδρώτα και τον μόχθο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Για πόσο θα τα ανεχόμαστε όλα αυτά; Πώς τα δεχόμαστε όλα αυτά; Μήπως ένα καλύτερο αύριο είναι αλλωνών όνειρο και όχι δικό μας; Μήπως η βεβήλωση της Ελλάδας μας δεν είναι δική μας υπόθεση; Μήπως ναρκώθηκαν οι συνειδήσεις μας και δε μας νοιάζει πια τι θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας;

Εγώ που σου γράφω είμαι τυφλός, μα ζητώ από σένα που με διαβάζεις τώρα μια χάρη: σήκωσε το κεφάλι σου και κοίτα τον ήλιο. Δες τον και για μένα. Και τώρα πες μου: θα αφήσουμε τα μολυσμένα σύννεφα να μας τον κρύβουν;;;

(για την εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Χωνί» - Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013)

 

 

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ


Χαριστική Δράση Μόδας

Έλα κι εσύ να προσφέρεις σε μια γιορτή αφιερωμένη στην αλληλεγγύη, την ανταλλαγή και τη δημιουργία!  Χάρισε τρόφιμα υποστηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη.  Διάλεξε second-hand ρούχα για σένα και την οικογένεια σου. Δες πώς μπορείς, με απλά βήματα, να μεταποιήσεις δημιουργικά τα ρούχα σου ή να φτιάξεις χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ. Το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας του Δήμου Ιλίου σε προσκαλεί στην 1η κοινωνική Χαριστική Δράση Μόδας που διοργανώνει...

Η δράση  έχει ως στόχο να καλλιεργήσει τις ανταλλακτικές σχέσεις μεταξύ της κοινότητας  και να δείξει έμπρακτα την αξία της επινοητικότητας και της δημιουργικότητας των πολιτών ως εργαλείο αντιμετώπισης των βιοποριστικών αναγκών.

 
Πότε: Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Που: Ικάρου 28 και Κάλχου 64, Ίλιον

Ώρες: Παρασκευή 14.00-17.00 / Σάββατο 11.00-14.00 / Κυριακή 11.00-14.00

Εισιτήριο: τρόφιμα για την υποστήριξη ατόμων που έχουν ανάγκη

 
*Όσοι εξυπηρετούνται ήδη από τις Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας του Δήμου Ιλίου εισέρχονται δωρεάν και δεν χρειάζεται να αποδώσουν τρόφιμα.


Κύκλος Εργαστηρίων Χαριστικής Δράσης Μόδας

Αφέσου στα χέρια των ειδικών για ένα 60λεπτο εργαστήριο με τις παρακάτω θεματικές, στη λογική του «φτιάξ’ το μόνος σου!». Πίστεψε, όπως κι εμείς, στην δεύτερη ζωή των ρούχων και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών τους. Με απλά βήματα, θα παρουσιαστούν στο κοινό έξυπνες και πρωτότυπες τεχνικές μεταποίησης, γνωριμίας με καινούρια υλικά, ιδέες ανανέωσης ρούχων, σύγχρονες τάσεις πλεξίματος, δημιουργικό μπάλωμα (patchwork), σύνθεση από ποιότητες και υφές, κ.α. Τα εργαστήρια θα συνοδεύει μουσική και μπουφές με χριστουγεννιάτικες νοστιμιές και λιχουδιές.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ "ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ" ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


Το κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» και ο Σ.Φ. ΑΕΚ Ηρακλείου, σας προσκαλούν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σ’ ένα γεύμα διαφορετικό από τα άλλα!

Στις 21:00 στο Κέντρο Διασκεδάσεως «Αριάδνη» επί της Λεωφόρου Κνωσού, μαζευόμαστε να φάμε, να πιούμε και να διασκεδάσουμε κλείνοντας τα φώτα και αφήνοντας την όραση μας έξω από το μαγαζί, σ’ ένα γεύμα στο σκοτάδι όπου θα σερβίρουν άτομα με προβλήματα όρασης και εκπαιδευμένοι εθελοντές!

Μακριά από κάθε πηγή φωτός, κινητοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις!

Ελάτε να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία αναγνωρίζοντας τη δύναμη ψυχής των συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Τιμή Πρόσκλησης:  15 ευρώ με πλήρες μενού και κρασί/αναψυκτικά

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη λειτουργία Ξενώνα φιλοξενίας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στο Ηράκλειο!

Τα μεσάνυχτα και μετά το τέλος της εκδήλωσης, ανάβουμε τα φώτα και διασκεδάζουμε με Ελληνική μουσική ως το πρωί!

Σημεία Προπώλησης Προσκλήσεων:

-Κέντρο Διασκέδασης «Αριάδνη» - Λ. Κνωσού

-Εταιρεία «NOVA Απολυμαντική» – Εθνικής Αντιστάσεως 68

Χορηγοί Επικοινωνίας:

- ΚΡΗΤΗ TV
- NEA Κρήτη
- RADIO 98,4 Ηράκλειο Κρήτης

 

7η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Α.με.Α. - «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ»


7η Παναττική Αθλητική διοργάνωση Α.με.Α
«Είμαστε όλοι νικητές»
 
«Είμαστε όλοι νικητές», είναι ο τίτλος της 7ης Παναττικής Αθλητικής διοργάνωσης για Α.με.Α η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2013, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Ανδρέας Παπανδρέου» (Τζων Κέννεντυ & Γιαννιτσών 81, Περιστέρι), στις 9:00 πμ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση Α.με.Α, που διεξάγεται για 7η συνεχόμενη χρονιά από την Έδρα, είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για άτομα με αναπηρία στις 3 Δεκέμβρη.
 
Άτομα με ειδικές ανάγκες από όλη την Αττική θα συμμετάσχουν σε αγωνίσματα και θα τιμηθούν για την προσπάθεια τους.
 
Στο πλαίσιο των αγώνων θα βραβευτούν ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες και αθλητές.
 
Τα αθλήματα
 
Τα αθλήματα τα οποία καλούνται να φέρουν σε πέρας οι συμμετέχοντες είναι:
 
Μπάσκετ (εκτέλεση βολών από μέση και κοντινή απόσταση), Σκυταλοδρομία και Τράβηγμα Σχοινιού.
 
Θα δοθεί στα άτομα με ψυχικές διαταραχές και νοητική στέρηση η δυνατότητα συμμετοχής σε μία διοργάνωση η οποία θα τους επιτρέψει να αναδείξουν την συμμετοχή μέσα από την διαφορετικότητα τους.
 
Φόρος τιμής
 
Η Έδρα στο πλαίσιο των Παναττικών αγώνων Α.με.Α θα τιμήσει και αθλητές που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα με τις επιδόσεις τους. Η παραολυμπιονίκης Βούλα Καντζά είναι μία από αυτούς.
 
Επίσης ο Περιστεριώτης αθλητής και επί χρόνια αρχηγός της ομάδας μπάσκετ Γ.Σ.Περιστερίου, Αντώνης Μάντζαρης, θα τιμηθεί για το ήθος του και την πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ.
 
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βασίλης Δρυμούσης.
 
Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι:
 
Συνδιοργάνωση ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ-Προστατευόμενα Διαμερίσματα και Δήμος Περιστερίου