meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

15 ΤΟΝΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΙΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Άγγιξαν τους 15 τόνους τα τρόφιμα που διατέθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου εν όψη των Χριστουγέννων, σε οικογένειες οι οποίες εξακριβωμένα βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και χρίζουν ενίσχυσης.

 


Χάρη στο αποθεματικό του Δήμου Ιλίου, εκατοντάδες οικογένειες έχουν εξασφαλισμένα κάθε μήνα τα βασικά είδη για τη διατροφή τους, ενώ οι δωρεές που φτάνουν από τους απλούς πολίτες, από τοπικούς συλλόγους και φορείς της πόλης, σχολεία, ΚΑΠΗ, εταιρείες και μικρές τοπικές επιχειρήσεις, ενισχύουν έτι περαιτέρω τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

 


Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο για τα βασικά είδη παντοπωλείου ο Δήμος Ιλίου έχει προϋπολογίσει να δαπανήσει από δικούς του πόρους 200.000 ευρώ για το 2014, χωρίς στο κόστος να συμπεριλαμβάνεται το πρόγραμμα σίτισης που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ούτε η χορήγηση μικρογεύματος – δεκατιανού σε άπορους μαθητές κόστους τουλάχιστον 80.000 ευρώ.

 


Μόνο για τον Δεκέμβριο 2013 εν όψη των εορτών ο Δήμος Ιλίου διέθεσε πάνω από 3.500 γάλατα, 2 τόνους ελαιόλαδο, 1.600 κιλά χοιρινές μπριζόλες, 1200 κιλά ζάχαρη και 1200 κιλά αλεύρι, κοντά στον 1 τόνο ρύζι, μισό τόνο φασόλια και μισό τόνο φακές, περίπου 2,5 τόνους ζυμαρικά (μακαρόνια, κριθαράκι κλπ.), 600 μαρμελάδες, περίπου 1.000 πακέτα μπισκότα, 149 κιλά αλάτι, ενώ διατέθηκαν και πολλά γλυκίσματα εποχής τα οποία προήλθαν από δωρεές τοπικών φούρνων.

 


Επίσης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών και τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αττικής διατέθηκαν δεκάδες κιλά φρούτα και λαχανικά σε πολυμελείς οικογένειες με ανήλικα τέκνα, καθώς και 200 κιλά μήλα προσφορά της εταιρείας Eurocattering.

 


Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά των τηλεοπτικών καναλιών Έξτρα3 και Epsilon TV όπου χάρη και στην παρέμβαση του Αυτοδιοικητικού κ. Μάκη Γιομπαζολιά, Διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού Έξτρα3, διατέθηκαν 300 γαλοπούλες βάρους 4-4,5 κιλών η κάθε μια, σε οικογένειες με ανήλικα τέκνα για να εμπλουτιστεί το γιορτινό τους τραπέζι!

 

Από χορηγίες διατέθηκαν επιπλέον σε ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιλίου άλλα 80 κοτόπουλα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου