meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΟΡΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ



Η Στέγη οργανώνει μια εκτεταμενη σειρά εκπαιδευτικών προγρααμμάτων και εργαστηρίων σ΄ύγχρονου χορου, με την εμπλοκη ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία
 
Ένα εργαστήριο για άτομα με κινητική αναπηρία, επαγγελματίες χορευτές και για όποιον αγαπά την έκφραση μέσω του χορού.
Τις Παρασκευές 17, 24 & 31 Ιανουαρίου, 7,14, 21 & 28 Φεβρουαρίου, 7, 14, 21 &28 Μαρτίου και 4 Απριλίου 2014, 17:30-19:30

Το εγαστήριο αυτό εστιάζει στο σώμα και στις δυνατότητές του, μέσω της ενσυνείδητης κίνησης στο χώρο και το χρόνο  αλλά και στην ξεχωριστή δυνατότητα έκφρασης συναισθημάτων του. Ειδικότερα, αξιοποιώντας τις αναλυτικές, συνθετικές και κριτικές δεξιότητες του ανθρώπου, θα δημιουργήσουμε κινητικό λεξιλόγιο το οποίο θα αναπτύξουμε σε κινητικές φράσεις και σε παραλλαγές μέσα από κοινά θέματα, που αφορούν στο δημιουργικό χώρο.

Υπεύθυνοι Εργαστηρίου: Μαρία Κολιοπούλου (χορογράφος) & Ανδρέας Κολίσογλου (χορευτής)

Ένα εργαστήριο για ανθρώπους με και χωρίς προβλήματα όρασης.
Τα Σάββατα 18 & 25 Ιανουαρίου, 1 & 15 Φεβρουαρίου, 8, 15 & 22 Μαρτίου, 5 & 26 Απριλίου και 3, 10 & 17 Μαΐου 2014, 17:30-19:30

Το εργαστήριο αυτό αποτελεί μια πρόκληση-εμπειρία ανταλλαγής και διαλόγου, επαφής και γνώσης για βλέποντες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες της κίνησης. Στόχος είναι, μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, με διάθεση εξερεύνησης και ανάπτυξης της κίνησςη,  να δημιουργήσουμε μια ομάδα με δυνατούς δεσμούς και ξεχωριστό χαρακτήρα. Μέσα από δημιουργικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, μελέτης της σωματικής φόρμας και λειτουργίας των αισθήσεων, θα ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κινηθούμε, ναν χορέψουμε και να εκφραστούμε, να συνεργαστούμε με τους άλλους και να καλλιεργήσουμε την κιναισθητική μας αντίληψη. Θα πειραματιστούμε με την κίνηση και τις δυνατότητες του σώματος, την επαφή, τη φωνή, το λόγο και την αισθητική.

Το εργαστήριο θα εξελιχθεί σταδιακά μέσα από τις εβδομαδιαίες πρακτικές συναντήσεις μας, τη συζήτηση και ανατροφοδότηση, μεταμορφώνοντας ιδέες και αισθήσεις σε χορευτική πράξη, μέσα σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας κατανόησης και ανάπτυξης του καθενός ξεχωριστά αλλά και της ομάδας εν γένει.

Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Ίρις Καραγιάν (χορογράφος) και Μενέλαος Τσαούσης (εκπαιδευτής κινητικότητας και προσανατολισμού).

Ένα ανοιχτό εργαστήριο για μεικτή ομάδα ανθρώπων, με διαφορετικές αναπηρίες και χωρίς αναπηρία.
Τις Δευτέρες 17 & 24 Φεβρουαρίου, 10,17, 24 & 31 Μαρτίου, 7,14, & 28 Απριλίου και 5, 12 & 19 Μαΐου 2014, 17:30-19:30

Το εργαστήριο θα είναι μια εισαγωγή σε βασικές τεχνικές χορευτικού αυτοσχεδιασμού, με έμφαση στη συνείδηδη του σώματος στο χώρο και σε σχέση με άλλα σώματα. Σε πρακτικό επίπεδο, το εργαστήριο έχει στόχο να ανιχνεύσει σε κοινό έδαφος ανάμεσα στους διαφορετικούς ανθρώπους της ομάδας. Θα δουλέψουμε με το ρυθμό ως μέσο για να συνδεθούμε με τους άλλους και με φυσικά αντικείμενα σε μια προσπάθεια για να δημιουγήσουμε μια κοινή σωματική εμπειρία για ολόκληρη την ομάδα.
Σε γενικές γραμμές το εργαστήριο θα δώσει έμφαση στην απελευθέρωση της δημιουργικότητάς μας, σε ό,τι αφορά την κίνηση και τη φωνή, καθώς και στην ανάπτυξη μιας παρουσίας με αυτοπεποίθηση στην αίθουσα χορού.

Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Μεντή Μέγα (χορογράφος) Ειρήνη Κουρουβάνη (χορεύτρια)

Κόστος Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους κύκλους εργαστηρίων
Προϋποθέσεις: Απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης για τους κύκλους των τριών εργαστηρίων Ιανουαρίου-Μαΐου 2014, με αποστολή αίτησης ενδιαφέροντος στο education@sgt.gr
Υποχρεωτική συμμετοχή και στις 12 συναντήσεις του κύκλου.
Για περισσότερες οληροφορίες μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 213 017 8002.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου