meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ 11ΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΙΛΙΟΥ



Εγκαίνια του 11ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ιλίου
 
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ιλίου που βρίσκεται επί των οδών Αντιγόνης 1 και Βασιλείου Μακεδόνος, τα οποία τέλεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, παρουσία γονέων, παιδιών και πλήθος κόσμου που κατέκλεισαν το κτίριο και τους γύρω χώρους.
 
Ο νέος σύγχρονος 11ος Βρεφονηπιακός Σταθμός είναι δυναμικότητας 60 παιδιών και στοχεύει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της οικογένειας. Ο Δήμος Ιλίου δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην προσχολική ηλικία εκτός από τον 11ο Βρεφονηπιακό Σταθμό που εγκαινιάστηκε, έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες και του 12ου Παιδικού Σταθμού στην περιοχή του Κέντρου, για να εξυπηρετήσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό οικογενειών.
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος αναφέρθηκε στις σύγχρονες κτιριακές υποδομές των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, καθώς διαθέτουν πλήρη και κατάλληλο εξοπλισμό. Σε ότι αφορά το πρόγραμμα διατροφής, σημείωσε ότι πραγματοποιείται σε συνεργασία της διεπιστημονικής ομάδας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ιλίου με τους παιδίατρους και διατροφολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» για το καθημερινό ισορροπημένο διαιτολόγιο των παιδιών, το οποίο περιλαμβάνει βιολογικό ελαιόλαδο, βιολογικά αβγά, βιολογικό γιαούρτι και βιολογικά όσπρια.
 
Στάθηκε επίσης στον τρόπο επιλογής των παιδιών και την αξιολόγηση των αιτήσεων, όπου πραγματοποιούνται μέσω ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος καταχώρησης και μοριοδότησης, το οποίο διασφαλίζει την αξιοκρατική επιλογή των αιτήσεων, ενώ κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του αναφερόμενος στη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής δήλωσε χαρακτηριστικά:
 
«Με την Περιφέρεια έχουμε μια στενή συνεργασία και σε αυτή την προσπάθειά μας, αρωγός είναι πάντα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο οποίος στέκεται πάντα στο πλευρό μας με τα πολλά σημαντικά έργα και έργα κοινωνικού χαρακτήρα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών του Ιλίου».
 
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Κώστας Παπαντωνίου, ο πρώην Δήμαρχος Ιλίου Βασίλης Κουκουβίνος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καράμπελας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Βλάχος, Στέλιος Μαριδάκης, Ιωάννα Πανταλάκη και Βασίλης Γιαννακάκος, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής Θεόδωρος Καρδοματέας, οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου, η εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Βρεφονηπιακών Σταθμών Παναγιώτα Μηλιώνη, Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, οι Πρόεδροι των Κ.Α.Π.Η. Ιλίου, καθώς και Πρόεδροι Φορέων, Συλλόγων & Σωματείων Ιλίου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου