meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΚΑΙ ΚΩΦΩΣΗΣ



Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,


Σας ενημερώνουμε ότι στο Ίδρυμα Κωφών λειτουργεί πρόγραμμα Έγκαιρης Παρέμβασης, που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά με προβλήματα ακοής ηλικίας 0-6 ετών, καθώς το ηλικιακό αυτό στάδιο είναι καθοριστικό για τη μετέπειτα ψυχολογική, κοινωνική και εκπαιδευτική εξέλιξη του παιδιού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η οικογένεια είναι ο φυσικός χώρος ανάπτυξης του παιδιού, η Έγκαιρη Παρέμβαση υιοθετεί το Οικογενειοκεντρικό μοντέλο προσέγγισης των αναγκών που προκύπτουν τόσο για το παιδί όσο και για την  οικογένειά του και παρέχει υπηρεσίες που στοχεύουν να παρέμβουν και να επιδράσουν σε όλο το σύστημα της οικογένειας.

Στόχοι της παρέμβασης είναι:

Α): για τους γονείς, να αποδεχθούν έγκαιρα την κώφωση – βαρηκοΐα του παιδιού τους ώστε να μπορέσουν να είναι πιο λειτουργικοί στο γονεϊκό τους ρόλο αναπτύσσοντας ικανοποιητικό σύστημα επικοινωνίας και θετική στάση ως προς τη διαφορετικότητα του παιδιού. Να λάβουν βοήθεια και πληροφόρηση για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα της οικογένειας και στις επαφές της, με Υπηρεσίες και άλλες δομές της κοινότητας.

Β): για το παιδί, στόχος είναι να βοηθηθεί σε όλους τους αναπτυξιακούς τομείς (ψυχοκινητικό – γνωστικό – ανάπτυξη προσωπικότητας), καθώς και να κατακτήσει δίγλωσσο κώδικα επικοινωνίας (Ελληνική νοηματική γλώσσα, Ελληνική γλώσσα).

Για τη  επίτευξη αυτών των στόχων συνεργάζεται η διεπιστημονική ομάδα της Έγκαιρης Παρέμβασης η οποία αποτελείτε από Ειδικούς Παιδαγωγούς, Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή και Ωτορινολαρυγγολόγο.

Το Πρόγραμμα της Έγκαιρης Παρέμβασης λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Μπορείται να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2106438284 ή μέσω fax στο 2106440803 καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνση egkairiparemvasi@gmail.com

Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή άλλο αίτημά σας σχετικά με το πρόγραμμά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου