meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΑΜΕΑ ΕΓΡΑΨΑΝ COMIC ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ


Στις 29-4-2014, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Ιλίου, παρουσιάστηκε, με εξαιρετική επιτυχία,  σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς Ειδικών αλλά και Γενικών Σχολείων, το πρώτο τεύχος  του κόμικ με ήρωα ένα άτομο με αναπηρία, με τον τίτλο «Ήφαιστος : Η αρχή του δρόμου». Τη εκδήλωση διοργάνωσαν η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ιλίου και το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Α.με.Α. «Τυρταίος».


Το κόμικ παρουσιάζει πτυχές της ζωής  του ‘Ήφαιστου, ενός εξαιρετικά δραστήριου και με κοινωνική ευαισθησία φοιτητή και αθλητή του Boccia (παραολυμπιακό άθλημα αποκλειστικά για άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο) και προσεγγίζει με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο, θέματα σημαντικά που άπτονται της δύσκολης καθημερινότητας του ανθρώπου με αναπηρία, όπως  η προσβασιμότητα των κτιρίων αλλά και των Μ.Μ.Μ., οι σχέσεις, η φιλία, ο έρωτας, η ανάμιξή του στα κοινά... Με κείμενο που το διακρίνει το χιούμορ, αλλά και με σκίτσα υψηλής αισθητικής, το κόμικ προβληματίζει, συγκινεί , εμπνέει και συμβάλει στη διάδοση του μηνύματος για την αποδοχή της διαφορετικότητας.  Στην παρουσίαση συμμετείχε η θεατρική ομάδα «Εκτός δρόμου», το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους σχεδιασμού και σύνταξης του κόμικ, καθώς και με σημαίνουσες προσωπικότητες,  που γνωρίζουν βιωματικά το θέμα της αναπηρίας και που με τη δράση τους και την όλη πορεία της ζωής τους αποδεικνύουν πως, όπου υπάρχει δυνατή θέληση και ικανότητες, καμία αναπηρία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εκδίπλωση χαρισμάτων και την ενεργό δράση για το κοινό καλό, προσφέροντας έτσι  δυναμικά, φωτεινά πρότυπα βίου.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Νίκος Σαράντης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το συνδυασμό «Πράσινοι» κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ενώ τον επίλογο της εκδήλωσης έκανε με το γνωστό χιούμορ και την αμεσότητα του ο Γιάννης Ζουγανέλης!


Σημαντική ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση όλης της  Α’ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Ιλίου υπό τον διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτρη Ρουκουτάκη.
Το συγκεκριμένο κόμικ δημιουργήθηκε από τη συλλογική εργασία νέων με και χωρίς αναπηρία στο πλαίσιο του προγράμματος PEDIΑ (Participation Equality for the Development of Inclusion Ability) του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης, το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο του 2013, θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2014, και έφερε κοντά το Δήμο του Ιλίου με το Δήμο της Αττάλειας (Τουρκία) με πρωτοβουλία του Σωματείου «Τυρταίος».
Σε όλους τους παρισταμένους, αντίτυπα του κόμικ διανεμήθηκαν δωρεάν μετά το πέρας της εκδήλωσης.  Επιπρόσθετα αντίτυπα κομικ θα μοιραστούν με ευθύνη της κοινωνικής υπηρεσίας  και σε όλα τα σχολεία του Δήμου. 


Θέλετε να γνωρίσετε τον Ήφαιστο ηλεκτρονικά;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου