meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ



Μέσα σε μια πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε και φέτος το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που οργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου για παιδιά 5-12 ετών των οποίων οι γονείς εργάζονται και το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το κέντρο δημιουργίας Ζαχαρένια Ανέμη.



Από το κλείσιμο των σχολείων και έως τις 18/7ου, τα παιδιά δημιούργησαν, έπαιξαν, διασκέδασαν και στο τέλος μας παρουσίασαν την δουλειά τους με μια μεγάλη γιορτή την Πέμπτη 17 Ιουλίου το απόγευμα στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου.


  • Στην αρχή του προγράμματος χωρίστηκαν σε ομάδες, βρήκαν όνομα για την ομάδα, έφτιαξαν σύνθημα και πήραν μέρος με πολύ κέφι  στα διάφορα παιχνίδια και στο κυνήγι του θησαυρού που γίνονταν κάθε εβδομάδα.
  • Κάνανε αθλήματα και οργανώσανε το δικό τους πρωτάθλημα.
  • Δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης  με ανακυκλώσιμα υλικά στο εργαστήρι εικαστικών.
  • Φτιάξανε κούκλες που στο τέλος του προγράμματος τις είδαμε να ζωντανεύουν μέσα στην παράσταση που ετοιμάσανε.
  • Στο εργαστήρι του θεατρικού παιχνιδιού διασκέδασαν δοκιμάζοντας ρόλους, μεταμφιέσεις, ομαδικές σκηνικές δράσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια.
  • Κατασκεύασαν αυτοσχέδια μουσικά όργανα,  ήρθαν σε επαφή με το ρυθμό και την κίνηση, φτιάξανε τα δικά τους τραγούδια στο μουσικοκινητικό εργαστήρι
  • Χορέψανε και φτιάξανε τις  δικές τους χορογραφίες
  • Ανέπτυξαν την οικολογική τους συνείδηση μέσα από την  ανακύκλωση
  • Πήγαν εκδρομές στο δάσος της Καισαριανής, στην Εθνική Γλυπτοθήκη, στο Σπαθάριο μουσείο, στο πάρκο Τρίτση.
  • Παίξανε μπουγέλο
  • Οργανώσανε παζάρι με δικές τους δημιουργίες και με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αποφάσισαν να αγοράσουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ιλίου.



Τέλος κλείσανε το κύκλο καλώντας μας να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση  «Παραμυθοχώρα» όπου οι μικροί πρωταγωνιστές, χάρισαν άφθονο γέλιο σε όλους τους θεατές!!!
Παράλληλα, σε μία πολύ εντυπωσιακή έκθεση παρουσίασαν τις δημιουργίες τους από τα εργαστήρια των εικαστικών και του κουκλοθεάτρου.



Στην εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Ζενέτο, δήλωσε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους γονείς:

«Τα χαμόγελα των παιδιών  και η δική σας ανταπόκριση ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μας. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε αλλά και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί από ιδίους πόρους ο Δήμος Ιλίου, φέτος απασχόλησε 360 παιδιά και η αυξημένη ζήτηση μας οδηγεί του χρόνου να εντάξουμε και τέταρτο σχολείο της πόλης στη δράση ανοίγοντας άλλες 100 θέσεις».



Καλό καλοκαίρι!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου